Nytt TV-program: Den njutbara trädgården

Programmlederen Alys Fowles i hennes hage

I kveld klokken 20.00 starter en ny serie på SVT2: Den njutbara trädgården.
Episoden sendes også lørdag 07.20 og mandag 16.20.

Programmet tar oss med ut i hagen til Alys Fowler, som dyrker frukt og grønnsaker som en del av en liten byhage. Vi loves en miks av tips til hva man kan dyrke, hvordan dyrke (inkludert ett innslag om permakultur) og også hva man kan lage av det man dyrker.
I omtaler jeg har sett på nett så fokuserer de på at det er en relativt ung (34) kvinne med en liten bakhage, og at programmet er vinklet mot et yngre publikum enn BBC vanligvis gjør, blir spennende å se hva det innebærer.
Serien er produsert av BBC i 2011, seks episoder, orginaltittel «The edible garden».

SVT legger serien ut på nett-tv, men jeg er ganske sikker på at den kun vil bli tilgjengelig for de som bor i Sverige.

Les også:
– Alys Fowlers spalte i The Guardian, klikk deg inn for ulike artikler om grønnsakshage, det er også noen video (eksempel fra 2010)
– Se også denne gamle artikkelen hennes fra 2008 om å lage hage ved å bruke lite penger (hun har bok på samme temaet)
– Hun har skrevet fire bøker, se oversikt hos Amazon.

Se hage-tv-oversikten for informasjon om andre hageprogram som sendes nå.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Takk for tips=) Det hørtes jo ut som et veldig koselig program. Gleder meg veldig til Tregårdsfredag starter på igjen=) Synes svenskene er mye bedre på hageprogram enn vi her hjemme…. Ha en fin, fin kveld. Vibeke

  2. Synes det var et anderledes og fint program. Litt usikker på om jeg synes det var givende med den sorthvitfilmingen, men greit nok, det var en del av et helhetlig grep.
    Upretensiøst og lavterskel var det absolutt. Skulle vel gjerne hatt litt mer info om hvert tema jeg da, men sånn er det nesten alltid med meg og tv-programmene.

    Hva synes dere?

  3. Jeg fikk bare sett halve programmet, men synes dette virket veldig lovende. Likte konseptet med at vi følger den samme haven i alle programmene (tror jeg i alle fall?) og håper som deg at vi blir tatt med i dybden med mye kunnkapsformidling rundt hvert tema.

  4. Syntes det var helt ok, men ikke så veldig spennende. Minnet meg litt om det programmet Jamie Oliver hadde fra sin hage (med egen gartner!)i stilen og med mat-innlsagene. Kommer likevel til å titte neste uke- ofte er jo det første programmet mer en introduksjon- så tar det mer fart etterhvert:)

  5. Hei:)
    Takk for tipset…jeg er en dag for sent ute…da blir det nett-Tv:)
    Alltid spennende med nye hagetv-program…selv om jeg også syns de blir litt «overfladiske».
    Ønsker deg en fin dag i SOLEN:)

  6. Ninni, ja det er hennes hage i alle programmene. Jeg har dessuten sans for at de følger en plantegruppe/konsept gjennom en hel sesong, fremfor en episode med vår, og en med sommer og en med høst.

    Maria, jeg synes det var mye mindre matlaging en jeg kan huske det var i Jamies, men jo det var vel litt lignende filmgrep kanskje?

    Inger Marie, Rart det der hvordan programmene alltid skal fare over ting. Hvorfor er det sånn? Og er det det folk flest vil ha?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her