Og vinneren av x-faktor blomsterutgaven 2012 ble:

Og vinneren av x- faktor blomsterutgaven 2012 ble: Purpursolhatt ‘Hot Papaya’ fra New Dawn!
Gratulerer! New Dawn vant et gavekort på 2.500 fra Grønt Fokus. Les intervju med vinneren lengre ned 🙂

På andre plass kom Rantenhagen med  den blå storknebben ‘Rozanne’, den blå skjønnheten vant bukse og hansker fra Garden Girl

På tredje, fjerde og femteplass kom rosa kirsebærblomst fra Huset på høyden, rød purpursolhatt, ’Hot Summer’ fra Gyldenlakk og rosa løyntnantshjerte fra perogkari
Disse vant et eksemplar av den flunk nye boken «Hageselskapets knoller og løker».

Sjette til tiendeplass gikk til: gul ballblom fra Annes Hule, orange lilje fra Hobbybruket, lilla allium fra Strandhuset, sort iris fra Marits hagedagbok, og lilla kubjelle fra Blåbærhagen. Alle disse vant to billetter hver til årets hagemesse som er den 13-15 april.

Alle finalister og poengfordeling i finaleposten
Det ble ingen premieplass for hvit stakkars, og de står litt og skraper med tærne i bakgrunnen her. Men jeg trøster så godt det er og ønsker de lykke til til neste år og på alle andre konkurranser frem til da. (Husk, ny konkurranse starter den 7.mars)

En stor varm takk til juryen: Svein Våtsveen, Kenneth Ingebretsen og Tommy Tønsberg!
Og takk til alle dere lesere som har bidratt med å stemme frem deres favoritter 🙂
Og hurra for alle dere som tilsammen sendte inn 780 kandidater til konkurransen, takk for eventyret!

Her finner du alle de påmeldte, flotte inspirasjonsgalleri jeg håper dere bruker flittig fremover:
rosa  — blågule hvite røde lilla orangesorte, grønne, flerfargede ol bidrag

Premievinnere kontaktes pr epost

 

Intervju med vinneren:
Det er jo veldig koselig å høre fra personen bak vinnerbidraget, så jeg sende Kristin  noen spørsmål om bloggen og vinnerblomsten. Her kan du lese hennes svar og la deg glede av flere bilder av hennes blomster:

Jeg hadde aldri trodd at jeg ville komme til finalen da det var så mange flotte bidrag som ble sendt inn. Å vinne finalen og gå helt til topps synes helt utenkelig – jeg har ikke ord som kan beskrive hva jeg følte da det gikk opp for meg at jeg og ‘Hot Papaya’ hadde vunnet. Tusen takk til alla dere som stemte på meg

Jeg er en godt voksen dame som heter Kristin og har bodd i samme hus og med samme hage på Sunnmøre i 30 år. Haging har ikke interessert meg før de siste 5 – 6 årene, og det etter at jeg rotet meg inn på forumet Hagegal, jeg føler meg fremdeles som en fersking i gamet. Nå har jeg fullstendig hagedilla og det meste av min fritid tilbringer jeg i hagen.
Hagen min er veldig dårligt planlagt, og jeg kjøper planter etter innfallsmetoden og flyr så rundt etterpå for å finne egnet plass. Av og til går det virkelig bra, og andre ganger ikke så bra. Hagen er ca 1 mål og med en utmark som er omtrent like stor, som jeg i følge min kjære, heldigvis ikke har tatt i bruk (ennå).

Blogging er også en stor interesse, og bloggen min er i alle hovedsak hagerelatert. Jeg koser meg med alle de hyggelige kommentarene jeg får på bloggen, og blir hoppende glad for hver eneste en som vil være følger. Gjennom bloggingen har jeg “truffet” mange flotte mennesker, og jeg elsker å klikke meg rundt i bloggene og stifte nye bekjentskaper. Dessverre strekker ikke tiden alltid til så jeg får lagt igjen kommentarer så ofte som jeg vil.

Echinacea ‘Hot Papaya’ kjøpte jeg hos Planteliste.net og det var kjærlighet ved første blikk. Denne måtte jeg bare ha! Og en ting er sikkert den skuffet meg ikke. Sent på høsten når de de fleste planter takker for seg, lyser denne imot meg når jeg kjører inn på gårdsplassen. Jeg kjøpte den i fjor sommer, og jeg gleder meg til den vokser til og kommer med flere blomster. I høst vartet den opp med tre stk, og jeg håper på flere neste år. Jeg hadde også en lilla variant, som jeg dessverre kom til å ta livet av, men “White Swan’ som står i samme bed er høyst oppegående.
En ting er sikker, en solhattdille er på vei. For et par dager siden sådde jeg to sorter som jeg fikk av Dorthe med bloggen Frøken Solhat, vil du vite det som er verd å vite om solhatter så ta en titt hos henne. Jeg aner ingenting om de, jeg bare stapper de ned på en ledig plass, lar det stå til, og nyter resultatet!


Til venstre, ‘White Swan’, til høyre ‘Hot Papaya’ i tidlig stadium

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. GRATULERER til Kristin (New Dawn) med velfortjent seier! Herlig at den fargerike Solhatten gikk til topps!!! Og du har en fin blogg og tar flotte bilder! Aner vi en Solhatt-sommer-dille blant flere?

  Min ‘Hot Summer’ (4.plass) gratulerer også så mye til sin «søster» Hot Papaya. Tusen takk for alle stemmer – og jeg gleder meg veldig til å lese den nye boken!!! Takk igjen, Anne, for en flott vinterkonkurranse!

 2. Gratulerer så mye til alle vinnerne! Utrolig mange flotte bidrag, så dette må ha vært litt av en jobb. Det har ihvertfall gitt meg en stor og god fornemmelse av vår. 🙂

  God helg fra Huldra 🙂

 3. Kære alle. Tusinde tak for «kampen». RIGTIG hjertelig tillykke til Kristin. Fuldt fortjent – flot foto. Og også tillykke til alle jer andre vindere.

  Tak til dig Anne for det store arbejde du har lavet og for konkurrencen. Det var rigtig sjovt og være med.

  Mange hilsner herfra
  Lise Lotte

 4. Tusen takk for en flott konkurranse, Anne! Gjett om jeg ble glad da jeg så at jeg hadde vunnet billetter til Hagemessa 🙂
  Gratulerer så mye til alle «vinnere»!

 5. Gratulerer New Dawn..med solhatt-vinneren!!!
  «Hot Papaya» er kjempeflott:)
  ..og solhatt er populært blandt juryen…så da vet vi hva vi skal satse på til neste år,folkens..hi,hi:))
  Anne…takk for at du dro konkurransen igang…morro var det:))

 6. Kjempemasse takk til alle som har stemt på rantenhagens blå kandidat! Vi er kjempeglad og selvfølgelig dypt beæret over å komme på andreplass i en såpass tøff konkuranse. Alle de flotte deltakerne 🙂 Spesielt gratulerer til vinneren Purpursolhatt ‘Hot Papaya’ fra New Dawn. Den har jeg også i hagen og jeg kjenner at jeg gleder meg til gjensyn ut på sommeren. Også gratulerer til alle dere andre som har vunnet premier!
  Takk Anne for at du holder oss i ånde på en ellers litt daff årstid. Vi ser fram til neste konkuranse i mars!
  Marit

 7. Tillykke til vinderne, det er fine valg af blomster.
  Tak til Anne for konkurrencen, det har været sjovt at være med og har også introduceret mig til en hel masse norske blogs.

  Ulla

 8. Tusen takk for alle gratulasjonene 🙂 det er en stor ære å vinne når det var så mange flotte kandidater.
  Gratulerer så mye til de andre vinnerne og takk til deg Anne som arrangerer så flotte konkurranser.
  Jeg har sannelig oppdaget mange nydelige nye må ha planter :-)og mange nye flotte blogger.
  Takk til dere alle.

 9. Søde Kristin….hjertlig tillykke med den flotte første plads og som du allerede ved så syntes jeg det var fuldt fortjent……..ingen staude har mer X-faktor end ecinacea i mine øjne og dit skønne billede får os alle til at længes efter sensommeren hvor festfyrværkeriet går i gang ;0)

  Tak for linket og jeg håber at du snart får små spirer ud af frøene ;0)

  Knus Dorthe

 10. 🙂
  Veldig hyggelig at dere gratulerer hverandre! liker det!
  Og så setter jeg pris på all takken jeg har fått her, og i andre kommentarfelt, og i bloggene for at jeg har arrangert konkurransen. Det er veldig morro å holde på når en får god tilbakemelding kan dere jo forstå!
  *klem*

 11. Gratulerer så mye til vinnerne! 😀 Synes alle deltakerne er vinnere, for maken til mange flotte bilder og flinke fotografer skal man lete lenge etter! Grattis!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her