x-faktor blomsterutgaven 2012: ORANGE

Så har vi komme til syvende runde og jeg gleder meg til å bli overrasket med planter jeg hadde glemt, og planter jeg aldri før har sett. Hurra for dere som er med på å spre planteglede og kunnskap på denne måten, og som ved å delta i konkurransen lar oss bli kjent med nye blogger og bloggere 🙂

I dag og i morgen (mandag og tirsdag) samler vi ORANGE blomster!

X-faktor blomsterutgaven er en åpen konkurranse, blir du med?
Du melder deg på nedenfor alle bidragene, der er det en blå knapp med forklaring under. Får du problem så be om hjelp i kommentarfeltet, det er en teknisk feil som rammer noen få, men jeg kan trikse rundt det.

Om konkurransen:
X-faktor Blomsterutgaven 2012 er en upretensiøs konkurranse hvor alle kan delta.
Fordelt på åtte innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille ekstra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!

* Dette er den syvende av åtte innledende runder; en farge for hver runde. Påmelding legges ut annenhver dag og er åpen i to dager. Du kan levere ett bidrag til så mange av rundene som du ønsker
* Fargene kommer i denne rekkefølgen: Rosa, blå, gul, hvit, rød, lilla – orange – og «andre» (dvs, sort, grønn, flerfarget mm).
* Juryen plukker ut 24 finalister, og den 20 februar tar dere lesere over og stemmer frem deres favoritter.
* For å delta må du ha en blogg eller hjemmeside eller flickr eller lignende bildealbum. Du legger inn bidraget ditt der, og melder det deretter på i boksen du finner lenger ned i bloggposten (nedenfor alle bildene).
* Bidraget må ha et bilde, og gjerne litt tekst om selve planten eller hvorfor du liker den.
* Dersom du kjenner navnet på planten så oppgir du det, om ikke så håper jeg leserne bistår med detektivarbeide.
* For å kunne gå til finalen så må blomsten du bidrar med kunne dyrkes utendørs i Norge. Ellers er alt som blomstrer ok, inkludert markblomster og planter man overvintrer inne.
* Jeg setter stor pris på om dere lenker hit til konkurransen slik at flest mulig kan ta del, både som deltagere og tilskuere 🙂

Mer om konkurransen, regler for å delta og kriteriene juryen vurderer for finaleplass finner du i introduksjonsposten.

Lenker til fargene vi allerede har samlet: 84 rosa bidrag, 92 blå bidrag, 110 gule bidrag, 119 hvite bidrag,  93 røde bidrag og 103 lilla.

Juryen:
Juryen har ansvar for å plukke ut de 24 finalistene og består av:
Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen, forfatterne av den ferste boken Hageselskapets Knoller og løker . Tommy Tønsberg er redaktør for Hagetidende, foredragsholder, hagefotograf og forfatter for to andre bøker i samme serie. Kenneth Ingebretsen er gartner, hagefotograf og redaktør for Blomstervenners klubbs medlemsblad. Du treffer de i den nylig oppstartede og meget inspirerende bloggen Hageliv
Svein Våtsveen, mangeårig hageentusiast og eier av nettbutikken Planteriket. Planteriket er en liten butikk proppfull av planter og løker du bare kan drømme om å finne hos andre, Svein startet butikken fordi han ønsket å tilby unike planter han savner i vanlige utsalg. Hyggelige priser og ypperlig service!.
— Jeg (Anne) sitter også i juryen.
.

Premier:
* Fra Grønt Fokus: 2.500 kr gavekort. Grønt fokus fører drivhus, hagestuer, basseng, belysning mm.
* Fra Hagemessen: 10 stk billetter til hagemessen.
* Fra GardenGirl: Nikkers snekkerbukse og hansker
* Fra Cappelen Damm: Tre eksemplar av boken Knoller og løker.
Klikk her for mer informasjon om premier

.

‘); // ]]>

.


Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

 1. Hei Anne. Kjempemorsom konkurranse. Masse fine bilder å blogger å se på. Jeg klarte å legge inn adressen til bloggen feil, så man kommer bare inn på google når man trykker på bildet jeg la til. Derfor la jeg ut et bilde til, med riktig adresse. Klarer du å slette den første jeg la til? (Echinacea Purpurea «tangerine dream»)

 2. Mathilde, tusen takk for at du sa i fra om feilen i teksten! Jeg retta med en gang jeg sto opp i dagtidig, hadde ikke sett det uten din kommentar.

  orchis, den gikk fint inn den 🙂

  Sunniva, det er nå fiksa 🙂

  Anne Marit, jeg har satt den inn for deg. Var det rett bilde? Om ikke så si i fra så bytter jeg til det bildet du vil ha med.

 3. Hei Anne! Har du noen mulighet til å forandre min «brennende kjærlighet» til Potentilla? Noen påstår at det er en sånn. Men jeg er ikke sikker, for den er veldig lik jordbærplanter på bladverket…Hva tror du?
  Glad hvis du vet.

 4. Hei Anne.
  Tusen takk for tilbakemelding.
  Jeg håper ikke at du tok det opp på gal måte.
  Det å se alle de vakre blomstene og flotte hagene
  er fantastisk.
  Har oppdaget mange flotte blogger fordi du setter i gang slike konkuranser.
  Ha en fortsatt fin kveld

 5. Hei Laila-Karin, nei klart jeg ikke tok det ille opp! Synes det var en helt naturlig bekymring, og er glad for at du luftet den så jeg fikk høre og kunne fortelle deg at du hadde tolket meg feil. Leit om det er flere som har trodd som deg, håper ikke det for det var aldri min intensjon at man skulle kunne sortsnavnet for å delta.

 6. Mathilde, tusen takk for at du sa i fra om feilen i teksten! Jeg retta med en gang jeg sto opp i dagtidig, hadde ikke sett det uten din kommentar.

  orchis, den gikk fint inn den 🙂

  Sunniva, det er nå fiksa 🙂

  Anne Marit, jeg har satt den inn for deg. Var det rett bilde? Om ikke så si i fra så bytter jeg til det bildet du vil ha med.

 7. Hei Anne.
  Tusen takk for tilbakemelding.
  Jeg håper ikke at du tok det opp på gal måte.
  Det å se alle de vakre blomstene og flotte hagene
  er fantastisk.
  Har oppdaget mange flotte blogger fordi du setter i gang slike konkuranser.
  Ha en fortsatt fin kveld

 8. Hei Anne,
  Herman er en mann jeg kan stole på. Med syk computer som venter på innleggelse får jeg ikke tilgang på materialet mitt, og må benytte meg av det jeg allerede har. Herman Høst lar seg ikke be to ganger og er overlykkelig for å få representere orange. Planen var en annen, menmen….sånn er livet, i og utenfor hagen. Lykke til videre med konkurransen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her