x-faktor blomsterutgaven 2012 FINALE!

Det kom inn 780 fantastiske bidrag til konkurransen, og av de har juryen plukket ut 24 finalister. Nå er det opp til dere hvem som skal vinne X-faktor blomsterutgaven! Hvilken blomst sjarmerer deg? Er det en beskjeden yndig liten sak, eller en brautende kar? Er det den gamle fruen med den interessante forhistorien, eller den nye it-girl?
– La deg glede og inspirere og stem frem dine favoritter!

Gratulerer til finalister, og tusen hjertelig takk til alle som deltar!
Det har vært så utrolig hyggelig å holde denne konkurransen, blitt kjent med mange nye blogger og planter og hatt mange kjære gjensyn. Jeg blei dessverre dårlig halvveis uti så jeg har ikke fått kommentert så mye hos dere andre, beklager det.

Og husk. Alle samlingene med bidrag blir liggende, så kom gjerne tilbake til de senere på året for mer inspirasjon til egen hage!

Om juryen:
Juryen består av:
– Svein Våtsveen som har den geniale nettbutikken Planteriket, hvor han selger stauder du ikke kan finne i andre butikker. Butikken er under omlegging nå så pass på å komme tilbake til han om noen uker for nye spennende planter og ny nettside!
– Kenneth Ingebretsen og Tommy Tønsberg som blant annet skrevet boken Knoll og løker. Boken har akkurat kommet fra trykkeriet og er å finne i bokhandlene, det kommer anmeldelse av den nå ganske straks. Titt også innom deres blogg Hageliv
– Jeg sitter også i juryen.
Dette var aller første gang jeg hadde jury, og jeg er særs godt fornøyd med arbeidet den la ned. Det ble jo dobbelt så mange kandidater som jeg hadde regnet med så det ble en temmelig enorm jobb, så tusen takk Svein, Tommy og Kenneth 🙂

_______________________________________________________________________________

.

De 24 finalistene. La deg glede og stem frem favoritter:

Kirsebærblomst, Prunus, fra Huset på høyden
Kirsebærblomster er noe av det vakreste jeg vet! – Det er så fantastisk flott når trærne rundt om i Bergen blomstrer opp på våren, for så å la blomstene etterhvert dale ned på bakken… Et heldekkende teppe bare av vakre blomster… Kirsebærtrær er min favoritt! 🙂

Småhjerte, Dicentra formosa, hos Blåbærhagen
Dette er den smålåtne fetteren til løytnantshjertet, og begge har vore favorittar hos meg sidan eg var lita jente og oppdaga dei i hagen til bestemor mi. Det fins fleire hybridar av småhjerte, eg har ‘Langtrees’ som er kvit og har hatt den praktfulle ‘Bacchanal’ som dessverre gjekk ut hos meg. Men denne rosa er den vanlege som fins i mange, mange norske hagar. Den sto her i hagen då me flytta hit, ein av dei få staudene som hadde overlevd årelang forsømmelse. No har den fått betre kår igjen, og lønar oss godt med nydeleg blomstring heile sommaren gjennom. Dei rosa blomane er spesielt fine mot det blågrøne bladverket, og eg kan absolutt anbefale både blad og blomar til snitt. I det heile tatt er dette ein vinnar på mange område, det einaste en må passe på er at den kan vere litt vel villig i enkelte tilfelle.

Løyntnantshjerte, Dicentra spectabilis, fra perogkari
I hagen hjemme hos oss har vi den ene delen av et løytnantshjerte. Den andre delen står på en kirkegård i Løten. For mange år siden fikk vi lov av moren til Kari å dele et løytnantshjerte som sto ved terrassen i Karis barndomshjem i Løten. Den delen vi tok med hjem satte vi på hjørnet av egen terrasse, og den har vokst seg stor og fin i løpet av årene. Karis mor døde for flere år siden, og huset i Løten ble solgt i fjor høst. Men løytnantshjertet i hagen står som et symbol på mange minner. Og den andre delen, den som sto igjen? Den flyttet vi fra huset og til gravstøtten der både moren og faren til Kari er begravet på Løten kirkegård. Hjertene kan symbolisere kjærlighet på så mange måter.


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle rosa bidrag
______________________________________________________________________________

Storknebb, Geranium ‘Rozanne’, fra Rantenhagen
Blått til lyst? Et rungende ja! Fra våriris i februar til høstasters i september. Deilige blå blomster. Men ikke bare. Hagens blomster er livets arena. Her inntas den deiligste nektar, foregår den heteste flørt og ja.. kamp på liv og død!!
I nærkontakt med alt dette deilige blå følger spennende møter med små sjarmører. Hvem skulle trodd det, at man kunne la seg så inderlig vel bedåre av en blomsterflues dype mørke blikk eller la seg forføre av humlens myke pels? Og som her, en fleskeflue som koser seg på Geranium Rozanne.

Perleblomst, Muscari, fra Glassveranda

Klematis fra Påfuglens hemmelighet
I dag er farven så blå. En lidt vanskelig farve – syntes jeg – og skulle få plads til i haven i hvert fald i så stor størrelse. Vi kiggede lidt det første år, vi så den i blomst og blinkede lidt med øjnene. Vi syntes nok lige der, at der var rigeligt med blåt i den plante.
Så selvom den var lidt den Grimme Ælling, da vi flyttede ind er den blevet en af de planter, vi værner om og passer godt på.


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle blå bidrag
_______________________________________________________________________________

Vinterblom, Eranthis hiemalis, fra Villroses hage
Som selve solen stråler min lille deltaker. Opp gjennom brunt løv under hekken, dukker den plutselig opp tidlig på våren, Eranthis hiemalis eller vinterblom. Et like gledelig gjensyn hver vår, dette symbolet på at våren vinner over vinteren!

Ballblom, Trollius Europaeus, fra Annes Hule
Dette er blomster som gjør meg glad. Det er så fint å få farger allerede i mai. Blomsten er en Ballblom (Trollius). Jeg spar den opp fra bedet, for å kunne ha den som en sol mot den blå veggen, for deretter å sette den pent ned i bedet igjen.
Vasken har også en spesiell historie i hjertet mitt, for den er fra mormors kjøkken. (Og som barn fikk jeg sitte å tisse på den, for å slippe å gå på den kalde utedoen.)

Reinfann, Tanacetum vulgare, fra Ramme Alvor
Eg har ein beskjeden deltakar. Blomen er ein gul knapp, eller Reinfunn ….den var eit funn, det er sant, men Moseplassen korrigerte meg litt…Reinfann heiter den..I say potato, you say…. :D.
Luktar ikkje særs godt, men er veldig bloggbar for tida. I det heile er det noko litt fargeglad og retro med heile planten og den gjer seg godt i eit norgesglas på bordet! (ja, om sommaren sjølvsagt :D)


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle gule bidrag
______________________________________________________________________________

Ramsløk, Allium ursinum, fra The Green Garden Gate
Mange av de ville planter er spiselige. De urter vi dyrker i hagen, stammer jo også fra naturen, og en av disse spennende ville planter er ramsløk som er en av mine store favoritter. Ramsløkens grønne blader er det første spiselige vårtegnet som dukker opp av jorden. Den gir et fantastisk flott grønt bunndekke med vakre hvite blomsterballer av små stjerneformet blomster og smale blader som danner hele kolonier i skogbunnen. Bladene er tynnere og dypere grønne enn hos andre løkvekster. Planten blir fra 30 og opp til 50 cm høy, den er lett å kjenne fordi den lukter kraftig av hvitløk.

Pyntekorg, Cosmos bipinnatus ‘Purity’, fra Wenches hage
Cosmos er enda en “must-plante” her hos meg, en virkelig favoritt blant sommerblomstene. Den kommer i mange forskjellige farger, enkle og doble og noen med spesielle rørformede kronblader. Men den absolutte favoritten er nok denne enkle hvite – ‘Purity’, den har jeg hatt hvert år nå i en årrekke.
Cosmos er enkel å få til, den kan enten sås på friland i mai eller forkultiveres inne i mars for tidligere blomstring.

Snøklokker, Galanthus, fra Beas blog
Perlblomst, Glemmegeis og Galanthus
er min favorittblomster!!!
Nydelig er de!!!


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle hvite bidrag
______________________________________________________________________________

Purpursolhatt, Echinacea purpurea ’Hot Summer’, fra Gyldenlakk
Navnet Echinacea er avledet fra det greske ordet echinos, som betyr pinnsvin på grunn av den piggete blomsterstandbunnen. Purpurea er latin for purpur, et ord som beskriver en rødlig-fiolett farge.
Den omtales bl.a. slik:
«‘Hot Summer’ is an upright coneflower whose flowers (each to 4 1/2″ diameter) change color as they age. Downward-arching ray flowers open yellow-orange but gradually mature to orange and finally deep red, resulting in an often large number of different flower colors appearing on the same plant at the same time».

Dillpeon, Paeonia tenuifolia, fra Svanå tradgård
Dillpionen växer långsamt, jag köpte en på kyrkmarknaden i Öjebyn för många år sedan och den blommar snällt varje år med två vackra blommor. Kan man våga hoppas på en tredje blomma i år?
När de röda blommorna är utslagna så skulle jag kunna stå och beundra dem i timmar, och innan jag åker till jobbet denna tid måste jag alltid gå förbi den och känna mig lycklig över att äga en sådan juvel till blomma. Redan de röda runda knopparna är beundransvärda, men blomningen varar inte så länge. Bara efter några dagar faller de röda kronbladen, speciellt om vädret är varmt då.

Georgine, dahlia, fra Hagebo
Min mormor og bestefars hus het «Hagebo». Et koselig lite gult hus, med hage og skog rundt. Ingen store overdådige blomsterbed, men planter som sto på rett plass, og som ga en fin helhet. I solveggen sto det i mange år georginer. Gule, oransje og røde store hoder som blomstret mot den gule husveggen på sensommeren. Mange gode minner fra «Hagebo», og et godt forhold til besteforeldre, gjorde det til et enkelt valg da jeg skulle etablere både blogg og firmanavn. Jeg har ikke mormors georginer, men jeg har kjøpt meg noen georgineknoller, og laget meg et mormor og bestefar bed.


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle røde bidrag
______________________________________________________________________________

Allium, Allium ‘Purple Sensation’ fra Strandhuset
Alliumblomstring er noe helt spesielt. Allium Purple Sensation er hovedingrediensen. Lett å få tak i, lengeblomstrende og intens i fargen. Dessuten er den billig, siden den ofte er representert på Plantasjens 70% løksalg sent på høsten.
I tillegg til Purple Sensation er det satt endel Allium Gigantheum og Allium Christofii. De kom på forsommeren de også, men desverre ikke samtidig, slik jeg hadde håpet. De lange, lange stenglene til Gigantheummene vokste i to uker etter at jeg trodde de var klare for blomstring.

Aurikel fra Hagen på Knatten
Sommeren 2009 fikk jeg besøk av Konkel, som hadde bilen full av Aurikler til meg. Drøyt 100 forskjellige planter, i alle farger og varianter. Det var rødt, gult, lilla, rosa, enkle og fylte og jeg var nærmest i himmelen over alle de vakre blomstene. Dette er en av mine favoritter. De lyse kantene gjør at blomstene nærmest skinner.

Kubjelle, pulsatilla, fra Blåbærhagen
Kubjellene er riktig så skjønne, i tillegg til denne lilla har eg kvit og raud. Dei blomstrar tidlig med store, fargeintensive klokker, og det lodne bladverket er veldig dekorativt. Etter blomstring får den artige hårete frøhoder, det ser nesten ut som om den har iført seg parykk. Men denne, på bildet, er berre nett i ferd med å opne seg. Om eit par månader står den forhåpentligvis sånn igjen ute i steinbedet!


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle lilla bidrag
______________________________________________________________________________

Purpursolhatt, Echinacea ‘Hot Papaya’ fra New Dawn
Denne ildfulle saken heter Echinacea ‘Hot Papaya’, og flyttet inn i hagen i fjor sommer. Med sin sene blomstring lyser den godt opp i bedet på høsten, og den er en fryd for øyet.
Selv om du er en av de som ikke liker orange, så vil jeg tro at det er vanskelig å ikke falle for denne.

Axvallmo, Papaver spicatum, fra Hackordning
Ibland kan man tycka att knopparna nästan är snyggare än blomman, i det här fallet så vet jag faktiskt inte vilket.
Under det mjuka ludna täcket sover en sjusovare, knopparna står och vajar och
den ena sömnigare än den andra
Men vaknar gör hon när hon hört mitt gnolande och insekternas rop på nektar under en tid när vi susat förbi.
Hon har så skrynkliga tunna blad så man kan tycka att hon sovit för länge i den varma sköna knoppen.
Sidentunna, nästan genomskinliga blommor som öppnar sig…….
Axvallmo har gråludet bladverk med en rosett längst ned vid marken.
Denna vallmo är perenn (staude) och är härdig upp i zon 4-5.

Lilje, fra Hobbybruket
Disse liljene har vokst på samme plass her på gården i mange år. Jeg liker veldig godt både formen og den friske fargen.


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle orange bidrag
______________________________________________________________________________

Iris, Iris chrysographes ‘Black Form’ fra Marits hagedagbok
Og så til det mest dramatiske jeg har, nemlig svarte iriser…

Valmue, fra perogkari
Jo mer jeg ser på dette bildet, dess sikrere blir jeg på at disse kneisende valmueknoppene her mye å prate om. Men hva sier de til hverandre?
De står der i små grupper, som om de er på en vernissage, og studerer naturens kunstverk rundt seg. Men det kan jo hende jeg legger litt for mye i den stolte hodningen, de små nikkene til hverandre, og kroppsspråket. Kanske de bare venter på bussen.

Swertia kingii fra Rantenhagen
Dagens kandidat må nok bli Swertia kingii. Denne vokser flere steder i hagen, både i sol og skygge, og har kommet til meg som både frø og små planter. Ikke bare min favoritt. Mange av hagens småkryp er innom også


‘); // ]]>

Klikk her dersom du ønsker å se alle bidrag i siste runden

______________________________________________________________________________

Som sagt, tusen takk til alle som deltar med deltager eller stemmer, hurra for dere!
Jeg gleder meg til å gjenta dette eventyret til neste år 🙂
Og du, om du ser en feil i en lenke eller navn eller noe, si i fra!

__

Oppdatert: Flyttet ned etter at konkurransen var avsluttet:
Slik stemmer du:
– Du kan stemme på så mange av finalistene du ønsker. En eller alle, det er opp til deg.
– Endelig plassering avgjøres av antall stemmer, hvilken fargegruppe de er i spiller ingen rolle.
– Du avgir din stemme ved å trykke der det står «vote» under de små bildene som kommer etter hver farge.
– Avstemningen er åpen frem til midnatt mellom 24 og 25. Resultat offentliggjøres på kvelden den 25. februar.

Premier:

1. premie: Gavekort på 2.500 kr fra Grønt Fokus. Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører, hagelys og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.

La deg gjerne inspirere av kundebilder av drivhus, vinterhager og basseng. Drivhuset på bildet er en Janssen Paviljong

.

2. premie: Fra Gardengirl. Buksen «nikkers selebukse roses» og et par hagehansker.
GardenGirl tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm, og har også noe frø og hageredskap.

.

.

3. 4. og 5. plass: Fra Cappelen Damm: Boken Knoller og løker av Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen. 250 ulike planter beskrives. Inspirerende bilder og informasjon om anskaffelse og utplanting, formering og stell, eventuelle skader og sykdommer. Du får tips om hva som passer hvor, hvordan du kan sette ut løk i gressplenen eller lage flotte sammenplantinger.
.

6. 7. 8. 9. 10 plass: Fra Hagemessen: Hver av disse får to inngangsbilletter til hagemessen hver (totalt fordeles ti billetter). Hagemessen foregår 13, 14, og 15 april på Norges Varemesse like utenfor Oslo.
På messen finner du gartnere og blomsterbutikker, hagemøbler, redskap, hageforeninger, foredrag, flotte inspirasjonshager og mye-mye mer, både for villaeiere og de med en liten balkong. Messen har de senere årene jobbet målrettet med å få en grønnere messe med mer fokus på plantene og har utviklet seg til å bli et grønt og inspirerende pustehull.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

38 KOMMENTARER

 1. Så gøy å se de helt spesielle hentet frem slik. Eller… egentlig var det nesten vanskelig. ANER ikke hvem jeg skal stemme på, for alle er så utrolig nydelige!

  Men å stemme skal jeg 🙂

  *tenke tenke*

 2. Tillykke til finalister! Det er rigtigt svært at vælge hvem skal få mit stem fordi alle billede er utrolig flot!!
  Anne – tak for konkurrencen. Og ja – jeg vil tilbage at se hvem vil være «winner of the show» og selvfølgelig jeg vil deltage i andre konkurrencen.

  Ha´ en god dag 🙂

 3. Kjempe kjekk konkurranse og nydelige finalister =)Var så kjekt å se alle disse flotte fargene og sortene i en heller så grå årstid her på vestlandet.
  Du e goe som styre med alt dette!

  Favoritt er ikke bestemt enda, men stemme – det skal jeg.
  Håper formen er bedre.
  Ønsker deg en god dag.

 4. Så masse fint å se på! Har valgt ut mine favoritter, og synes hele konkurransen har vært en inspirasjon nå i denne kalde tiden. Mange fine blomster ble det! Lykke til til finalistene:)

 5. Fantastisk inspirerende konkurranse! Både som en introduksjon til nye skjønnheter og til bedplanegging. Takk Anne! Jeg har ikke deltatt selv med kandidater, men gleder meg allerede til neste års X-faktor og skal fotografere mye i sommer.

  Nå har jeg stemt på flere flotte kandidater. Det var et kandidater fra de innledende rundene som jeg gjerne skulle sett videre i finalen, men slik er det jo alltid. Morsomt med juryering uansett. Lykke til alle finalister!

 6. Jippi! Rantenhagen har fått plass i finalen og er veldig lykkelig for det :)Tusen takk til juryen som har funnet oss verdig. Jeg håper jo at mange skal stemme på våre kandidater men her blir det knallhard konkurranse til siste nikk. Mange flotte finalister, og igjen; Takk til deg Anne! Kjempeflott tiltak på en helle grå årstid!
  Fortsatt god bedring!

 7. Kjære Anne

  Virkelig flott og inspirerende konkurranse, det må ha vært et utrolig stort arbeid for deg.
  Jeg har valgt ut mine favoritter, selv om det ikke var lett.
  Takk for opplysningen om finaleplass, det hadde jeg ikke regnet med blant så mange dyktige hagebloggere, men det var meget, meget hyggelig.
  Ha en fin kveld!

  Klem

 8. Kjempe kjekk konkurranse og nydelige finalister =)Var så kjekt å se alle disse flotte fargene og sortene i en heller så grå årstid her på vestlandet.
  Du e goe som styre med alt dette!

  Favoritt er ikke bestemt enda, men stemme – det skal jeg.
  Håper formen er bedre.
  Ønsker deg en god dag.

 9. Fantastisk inspirerende konkurranse! Både som en introduksjon til nye skjønnheter og til bedplanegging. Takk Anne! Jeg har ikke deltatt selv med kandidater, men gleder meg allerede til neste års X-faktor og skal fotografere mye i sommer.

  Nå har jeg stemt på flere flotte kandidater. Det var et kandidater fra de innledende rundene som jeg gjerne skulle sett videre i finalen, men slik er det jo alltid. Morsomt med juryering uansett. Lykke til alle finalister!

 10. Dette var virkelig moro! Både å delta og få være med i finalen. Tusen takk til deg Anne som har jobben med alt dette. Dette er både inspirerende og lærerikt, for nå har jeg blitt kjent med så mange nye blogger.

 11. Så super gøy at mitt bidrag ble valgt ut til å være med i finalen, med så mange flotte bilder som var påmeldt. Takk Anne for at du dro igang denne kjempe artige konkurransen. Setter virkelig pris på å kunne se på alle disse flotte bildene, mens jeg venter på våren og sommeren.

 12. Å så gøy at et av bildene mine kom med i finalen!!! :0)) Tusen takk til deg, de andre dommerne og samarbeidspartnerne! (Må ha vært litt av en jobb dette!!) Det var i det hele tatt et veldig flott initiativ dette å lage en så omfattende blomsterkonkurranse så tidlig på nyåret! Det ble jo en herlig vårstemning på veldig, veldig mange blogger nesten over natten! :)) Når jeg ser på min egen liste over «nyeste blogginnlegg» så er jo annenhver thumbnail nedover nå av vakre friske vårspreke blomster! Takk Anne, for at vi som elsker sommer og hage fikk en slik en suuuper anledning til å tjuvstarte våren og hagesesongen på denne måten! ;)))

  Ønsker dommerne og alle medfinalister masse lykke til! :0) Ha en fortsatt fin uke!

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 13. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme til finalen blant alle de flotte bidragene 🙂 Tusen takk til juryen som sikkert ikke hadde noen lett oppgave.
  Da er det siste innspurt som gjenstår, og jeg vil ønske alle lykke til 🙂
  Og enda en gang – takk til deg Anne som dro dette i gang. Gleder meg allerede til neste konkurranse 🙂

 14. Kjære Anne

  Virkelig flott og inspirerende konkurranse, det må ha vært et utrolig stort arbeid for deg.
  Jeg har valgt ut mine favoritter, selv om det ikke var lett.
  Takk for opplysningen om finaleplass, det hadde jeg ikke regnet med blant så mange dyktige hagebloggere, men det var meget, meget hyggelig.
  Ha en fin kveld!

  Klem

 15. Tusen takk, Anne, for et ellevilt blomstershow !!! Har takket før, men gjentar det så gjerne. Dette har vært så inspirerende å være med på! Jeg har kost meg med mange innlegg, og jeg må si at jeg «skvatt» da jeg oppdaget at min Purpursolhatt gikk gjennom Juryens nåløye og er blant finalistene. Så gøy! Nå skal jeg stemme på mine favoritter. Og kose meg videre utover våren med all inspirasjonen!!!
  Gratulerer til alle sammen – synes alle og enhver av de 780 er vinnere på sin unike måte 🙂

 16. Hej
  Det var ett fin projekt du har haft här på bloggen.
  Jag hann liksom inte med.
  När jag hittade en röd blomma var det dags för en annan färg. Hoppas du gör det igen så man kan få en chans till.
  Tack och hälsningar
  Annika
  Som röstat på alla som jag gillade

 17. Åh vad roligt att vara med bland finalisterna, det är spännande och det var sååå inspirerande att komma med bidrag till dina utlysningar av färger.
  Tack Anne/Vivian

 18. Dette har vært en ellevill vandring i flotte blomster. Vi har hoppet inn og ut av nye blogger, kost oss med fine bilder og oppdaget nye,spennende planter.
  Takk for initiativet og gratulerer til alle, enten de er i finalen eller ikke.
  Hos oss blir det x-faktor på hjemmebane med to finalister. Pers løytnantshjerte opp mot Karis valmueknopper, og vi må bli enige om en verdig premie.

 19. Hej
  Det var ett fin projekt du har haft här på bloggen.
  Jag hann liksom inte med.
  När jag hittade en röd blomma var det dags för en annan färg. Hoppas du gör det igen så man kan få en chans till.
  Tack och hälsningar
  Annika
  Som röstat på alla som jag gillade

 20. Så gøy å få være med til finalen – tusen takk! :)Lykke til til alle, har avlagt mine stemme. Aller mest moro har det allikevel vært å bli kjent med så mange nye blogger, og mange nye planter. Dette er jo tid for planlegging og inspirasjon – og det har du jammen klart å gi til mange. Tusen takk Anne!

 21. Hei Anne. Da har jeg stemt på mine favoritter:) Det var så mange flotte! Det har vært en inspirerende og oppløftende med denne konkurransen på denne tiden av året:) Helt perfekt:) Gleder meg allerede til neste år:)) Klem Ellen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her