x-faktor blomsterutgaven 2012: Sorte, grønne, flerfarget mm.

Så. Siste runde! Og i dag og i morgen (onsdag og torsdag) håper jeg dere spar frem spennende planter i sort og grønt og andre farger som ikke har passet inn før, samt flerfargede blomster. Venter spent!

Når siste runde er ferdig så skal juryen finne de siste kandidatene, og så lager jeg ett eget innlegg med alle finalistene som publiseres den 20, så den 20. må dere innom og se hvem som kom videre og stemme frem deres favoritter 🙂

Og du, ettersom dette er siste runde nå, så lurer jeg litt, hvor mange av dere har vært med på alle åtte?

OPPDATERT: Påmeldingen er nå stengt. Det ble 88 spennende kandidater, du ser alle lengre ned i posten

 

Oppdatert: Konkurranseinnformasjon og premieinformasjon er flyttet ned til bunnen av posten. Mer om konkurransen, premier regler for å delta og kriteriene juryen vurderer for finaleplass finner du i introduksjonsposten.

Lenker til fargene vi allerede har samlet: 84 rosa bidrag, 92 blå bidrag, 110 gule bidrag, 119 hvite bidrag, 93 røde bidrag, 103 lilla, 91 orange bidrag

Juryen:
Juryen har ansvar for å plukke ut de 24 finalistene og består av:
Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen, forfatterne av den ferste boken Hageselskapets Knoller og løker . Tommy Tønsberg er redaktør for Hagetidende, foredragsholder, hagefotograf og forfatter for to andre bøker i samme serie. Kenneth Ingebretsen er gartner, hagefotograf og redaktør for Blomstervenners klubbs medlemsblad. Du treffer de i den nylig oppstartede og meget inspirerende bloggen Hageliv
Svein Våtsveen, mangeårig hageentusiast og eier av nettbutikken Planteriket. Planteriket er en liten butikk proppfull av planter og løker du bare kan drømme om å finne hos andre, Svein startet butikken fordi han ønsket å tilby unike planter han savner i vanlige utsalg. Hyggelige priser og ypperlig service!.
— Jeg (Anne) sitter også i juryen.

.

‘); // ]]>

OPPDATERT: Flyttet ned hit på nedsiden av påmeldingen etter endt konkurranse.

Premier:
* Fra Grønt Fokus: 2.500 kr gavekort. Grønt fokus fører drivhus, hagestuer, basseng, belysning mm.
* Fra Hagemessen: 10 stk billetter til hagemessen.
* Fra GardenGirl: Nikkers snekkerbukse og hansker
* Fra Cappelen Damm: Tre eksemplar av boken Knoller og løker.
Klikk her for mer informasjon om premier

Om konkurransen:
X-faktor Blomsterutgaven 2012 er en upretensiøs konkurranse hvor alle kan delta.
Fordelt på åtte innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille ekstra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!

* Dette er den siste av åtte innledende runder; en farge for hver runde. Påmelding legges ut annenhver dag og er åpen i to dager. Du kan levere ett bidrag til så mange av rundene som du ønsker
* Fargene kommer i denne rekkefølgen: Rosa, blå, gul, hvit, rød, lilla, orange – og «andre» (dvs, sort, grønn, flerfarget mm).
* Juryen plukker ut 24 finalister, og den 20 februar tar dere lesere over og stemmer frem deres favoritter.
* For å delta må du ha en blogg eller hjemmeside eller flickr eller lignende bildealbum. Du legger inn bidraget ditt der, og melder det deretter på i boksen du finner lenger ned i bloggposten (nedenfor alle bildene).
* Bidraget må ha et bilde, og gjerne litt tekst om selve planten eller hvorfor du liker den.
* Dersom du kjenner navnet på planten så oppgir du det, om ikke så håper jeg leserne bistår med detektivarbeide.
* For å kunne gå til finalen så må blomsten du bidrar med kunne dyrkes utendørs i Norge. Ellers er alt som blomstrer ok, inkludert markblomster og planter man overvintrer inne.
* Jeg setter stor pris på om dere lenker hit til konkurransen slik at flest mulig kan ta del, både som deltagere og tilskuere 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

53 KOMMENTARER

 1. Hei Anne,
  dessverre har jeg ikke vært med på alle,
  for jeg «oppdaget» ikke konkurransen før
  den blå var over. Kanskje får jeg en ny
  sjanse til neste år? Den som lever får se.

 2. Hei Anne
  Denne konkurransen har vært veldig morsom, og for en oppslutning det har vært! Jeg har vært med på alle til nå og det kommer nok en favoritt i siste runde også 🙂

 3. Heisann Anne!
  Må bare få si at dette har vært en fantastisk oppstart på vårens forberedelser, og jeg håper du gjennomfører tilsvarende opplegg neste februar når vinteren har sitt høydepunkt.
  Dette er utrolig inspirerende, og jeg er sikker på at vi kan se flere oppgraderinger i hagene omkring i Norge etter dette, for bedre inspirasjon kan man vel knappt nok finne…? :o))
  Ha en fortreffelig dag!
  Jeg fikk desverre ikke med meg de to første nei…

 4. Takk for en flott utfordring, Anne. Helt utrolig deilig å se alle de flotte bildene. Skjønner dere som jury har en stor…men fantastisk jobb forann dere. Lengter veldig etter vår nå kjenner jeg.

  Har faktsisk klart å delta på alle fargene. 😉
  Ha en fin dag.
  Marte

 5. Jeg har vært med på alle. Nå er siste bilde postet og da er det vel bare å håpe på det beste!
  Takk for en super konkurranse, den har virkelig åpnet øynene mine for mange nye må-ha planter.

 6. Takk for en flott utfordring, Anne. Helt utrolig deilig å se alle de flotte bildene. Skjønner dere som jury har en stor…men fantastisk jobb forann dere. Lengter veldig etter vår nå kjenner jeg.

  Har faktsisk klart å delta på alle fargene. 😉
  Ha en fin dag.
  Marte

 7. Igjen, tusen takk for at du arrangerer dette 🙂 Det har vært vinterens høydepunkt for meg *glise bredt*
  Jeg har deltatt i alle kategorier, er på tur til å finne siste kandidat nå.

 8. Hei 🙂
  Morro å høre fra dere som har vært med på alle! Og veldig hyggelig at såpass mange har hektet seg på dette, enten for en eller alle runder 🙂

 9. Tusen takk for flott konkurranse, Anne. Det har vært så moro å delta, se gjennom gamle hagebilder, mimre, og kjenne forventingene til våren. Jeg har deltatt på alle 8 X-faktor.

 10. Jeg har vært med på de syv første og kommer nok til å finne en kandidat til siste runde også. 🙂

  Jeg må si at dette var et aldeles strålende initiativ som fikk meg ut av vinterdvalen i en fei, og etter responsen å dømme er jeg langt fra den eneste. Jeg har kost meg masse med alle de flotte bildene. 🙂

 11. Takk Anne, for at du dro igang denne konkurransen! Det har dratt mange ut av bloggtørken. Det har også fått oss til å kikke igjennom bildene våre, fortape oss over fine planter, hager og gode minner. Jeg har fått flere planter på må-ha-listen min også.

  Ønsker dommerne lykke til, litt av en jobb dere har!

  Masse lykke til, til alle deltakere!

 12. Dette har vært kjempegøy – og resten av familien har lurt litt på hva som egentlig har foregått… har vært innom stadig vekk for å kikke på alt som har vært lagt inn, har sittet noen timer og ryddet i bilder og blitt kjent med nye flotte blogger. Takket være deg Anne !!! Tusen takk.

  Nå står vinterferie for døren, og nå er jeg nesten glad for at ferieplaner ble endret til hjemmeferie og ikke langt innpå fjellet UTEN nett… tenk å gå glipp av den store avstemningen.

  Skal se om jeg ikke finner en artig kandidat til siste runde også når jeg har vært med på alle de andre rundene.

 13. Hei Anne.
  Jeg har skjønt at jeg kan nok mer om blomster enn om data.
  Jeg har klart å gjøre feil på lilla utgaven også. Jeg har lagt til feil link, og håper at du kan endre den så den blir riktig.(oppdaget det etter at konkurransen var avsluttet) Jeg har bildet med klematis The President», nesten øverst på siden. Riktig link er:
  http://hagenisolveien.blogspot.com/2012/02/x-faktor-blomsterutgaven-lilla.html
  Takk for at du hjalp meg med den forrige.
  Venter nå spent på resultatet av denne morsomme konkurransen. Har funnet mange fine blomster som jeg skal lete etter .

 14. Tusen takk for en kjempeflott konkurranse, Anne! Jeg har vært med på alle fargene, og nå har jeg slik vårstemning i ene foten at jeg knapt kan gå rett *glis*.

  Kjempemorsomt både å få anledning til å bla igjennom gamle bilder – og til å få inspirasjon fra andre.

  Ønsker alle sammen lykke til :-).

 15. Hei! Tusen takk for at du har mobilisert alle oss! Og takk for at du har vist vei til nye,vakre blomsterhav og kjekke og inspirerende blogger. DU inspirerer! Takk!
  Slenger meg på den siste og…

 16. Hei Anne 🙂
  Da har jeg problemer igjen. Kan du legge linken inn for meg ? Her er mitt bidrag, og bruk det første bildet

  http://newdawnsinhagedagbok.bl

  Takk for hyggelig vinterunderholdning. Jeg har deltatt på alle rundene, og kost meg MASSE

  Klem fra Kristin 🙂

 17. Tusen takk for en kjempeflott konkurranse, Anne! Jeg har vært med på alle fargene, og nå har jeg slik vårstemning i ene foten at jeg knapt kan gå rett *glis*.

  Kjempemorsomt både å få anledning til å bla igjennom gamle bilder – og til å få inspirasjon fra andre.

  Ønsker alle sammen lykke til :-).

 18. Ja, jeg har faktisk vært med på alle rundene. Dette har vært et eventyr. Planteønskelista mi er blitt lang. Og det kribler etter å fotografere i hagen etter alt jeg har sett/lært.

  Tusen, tusen takk.

 19. Godmorgen Anne…..det har være en helt fantastisk rejse ud i blomsternes farver du har taget os med på her. Jeg er sikker på at alle der har kigget med har fået adskillige nye planter på ønskelisten …..jeg har i hvert fald. Tusind tak for den store indsats der ligger bag en sådan konkurrence.

  Knus Dorthe

  Jeg har forsøgt at lægge en kommentar til :

  BESTEMOR DRILLO på hendes blog

  ….men af ukendte årsager så vil det ikke lykkedes så derfor bruger jeg dette forum :

  Hvor er den smuk din blomst – den har da virkelige X-faktor……og jeg sidder faktisk lige med frøposen foran mig da jeg faldt for de smukke blomster på planteskolen, så i år skal jeg prøve den i haven også.

  Det er en Nigella papillosa «African Bride»
  Dorthe

 20. Hei Anne
  Vi har levert bidrag til alle rundene! Det har vært veldig artig å se alle de fine bildene av vakre og spennende blomster. Nå ser vi frem til våren. Det kan nok hende at det dukker opp noen nye sorter etter å ha fått så mye inspirasjon her!

  Tusen takk til alle dere som er så flinke til å gi kommentarer på andres bilder, det har vært veldig hyggelig!

  Blir det fotoutstilling på årets hagemesse kanskje?

  Hilsen fra oss på Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører v/Dorte

 21. oi så mange flotte kommentarer!
  Kjempehyggelig at dere tar dere tid *klem*

  Jeg gikk dessverre på en smell for en uke siden (for de som ikke veit, jeg er kronisk syk med ustabil helse) så jeg har måttet holde så lavt tempo som mulig, så jeg får ikke fulgt opp alle så godt som jeg ønsker. Heldigvis jobber juryen godt på egenhånd, og det har ikke vært mer jobb med konkurransen enn at det har vært mulig å gi nødvendig support innimellom. Men å kommentere måtte jeg slutte med, og jeg har heller ikke fått besøkt alle bidragene, enda.

  Dorte, for en flott ide! Jeg tar det videre til hagemessen jeg 🙂 Veit ikke om det blir en hageblogger-stand, men en liten utstilling skal vi nok kunne få til lell (folk blir naturligvis spurt først om de vil stille ut sine bidrag)

  Frk Solhatt, jeg har gått innom Bestemor Drillo og sagt i fra at du har kommenentar her 🙂

 22. oi så mange flotte kommentarer!
  Kjempehyggelig at dere tar dere tid *klem*

  Jeg gikk dessverre på en smell for en uke siden (for de som ikke veit, jeg er kronisk syk med ustabil helse) så jeg har måttet holde så lavt tempo som mulig, så jeg får ikke fulgt opp alle så godt som jeg ønsker. Heldigvis jobber juryen godt på egenhånd, og det har ikke vært mer jobb med konkurransen enn at det har vært mulig å gi nødvendig support innimellom. Men å kommentere måtte jeg slutte med, og jeg har heller ikke fått besøkt alle bidragene, enda.

  Dorte, for en flott ide! Jeg tar det videre til hagemessen jeg 🙂 Veit ikke om det blir en hageblogger-stand, men en liten utstilling skal vi nok kunne få til lell (folk blir naturligvis spurt først om de vil stille ut sine bidrag)

  Frk Solhatt, jeg har gått innom Bestemor Drillo og sagt i fra at du har kommenentar her 🙂

 23. Takk Anne, dette har vært kjempemoro.Hadde aldri trodd at jeg skulle være med på hele runden, men jammen har jeg det. Du er utrolig, trass dårlig helse, så klarer du å engasjere hagegale over hele landet.
  Mange nye planter har kommet på ønskelista mi. Men akkurat nå gleder jeg meg leer mest til…
  VÅR og SOMMER.

 24. Hei, Anne, dette har vært morsomt! Gikk glipp av de rosa, desverre, men har vært med på de andre.
  Og så har det jo vært så mange flotte bidrag! Men har desverre ikke rukket innom alle, og dessuten glemt å notere navn på spennede, skjeldne eller bare vakre blomster.
  Så hva med å legge alle ut igjen etter konkurransen?
  Noen mulighet for det?

 25. Da var siste kandidat på plass og jeg kan briske meg litt med at jeg faktisk har klart å delta på alle farger. Joda, vi snakker hard prioritering! Det har vært veldig gøy å delta og tusen takk til deg Anne som har klart å engasjere og glede så mange! Mørke våte kvelder har blitt fylt med sommer og blomster! Så venter vi i spenning på juryens valg. Her er vi vel alle vinnere på et vis?! God bedring Anne!

 26. Moster. Alle bidragene blir liggende slik de er nå, også i fremtiden, nettopp fordi det blir flotte inspirasjonsgalleri som vi alle kan bruke fremover 🙂

 27. Då har eg også vore med på alle åtte rundene! Dette har vore ein flott måte å lade opp til ny hagesesong, no klarar eg knapt vente på å få jord under neglene igjen. Takk for eit flott initiativ!

 28. En kjempefin utfordring! Selv i en periode med lite blogging har jeg klart å delta i alle 8 rundene. Koselig å se på blomsterbilder nå som det er vinter, og vi lengter etter vår. 😉

 29. Juhuu – klarte det, hang med hele veien, gitt 🙂

  Skulle bare ønske jeg hadde hatt tid til å klikke meg inn til alle bloggerne som har deltatt, men det går bare ikke! Men noen har jeg besøkt, og noen nye fine har jeg funnet og lagt til i min egen bloggroll, så takk for det, Anne 🙂

  Elisabeth

 30. Da har også jeg vært med på alle 8 rundene! 🙂
  Flott konkurranse, Anne! Riktig gøy og utfordrende! Jeg har lært mye nytt om blomster, og truffet på nye bloggere, fått masse herlige kommentarer…
  Må også si at det har vært en masse fantastiske bilder og bidrag også – konkurransen blir tøff! 😉
  Ha det så bra du kan! Stort takk til deg!
  *klem*

 31. Dette har vært kjempeartig, Anne! (Og ennå er det ikke over ;)). Jeg fikk ikke med meg den aller første runden (rosa). Gikk meg hus forbi, dessverre. Den siste runden er jeg heller ikke med på, fordi jeg ikke har aktuelle bilder som passer. Men ellers har jeg vært med på de andre 6 rundene. Håper dette blir noe du ønsker å gjenta, Anne :))

  Ha en fin dag! 🙂

  Klem, Turid

 32. Heisann Anne!
  Helsa først du kreative engasjerte dame!! :o)
  Du har gitt så mye av deg selv allerede, og gjort en stooor jobb å arrangere dette, så jeg tror nok ikke vi blir fornærma om du ikke legger igjen kommentarer til alle mann som har bidratt her!!
  Det skulle bare mangle at du ikke rakk alle sammen, for det er jammen det meg ikke få som har bidratt…!!
  Ta til deg alle de flotte positive kommentarene som har kommet inn i det siste, ta vare på deg selv og nyyyt helga:o)
  Klem

 33. Jeg hadde dessverre bare 1 fin blomst og var derfor kun med på første runde! Men jeg har lagt i kulissene og smugkikket på alle de andre flotte kandidatene!

  Synes det er langt høyere nivå i blomstenes x-faktor enn hos menneskenes x-faktor…

 34. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Det har vært to flotte uker dette, utrolig morro å sette igang noe som blir så populært 🙂

  åshild, øøø, takk, gikk visst litt fort for meg..

  Blomsterstjernen, nåja. Jeg tror resten av blomstene dine kommer til å gå til opprør når du hevder du kun synes en av de er fine.. pass på hva du sier nå 😉

 35. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Det har vært to flotte uker dette, utrolig morro å sette igang noe som blir så populært 🙂

  åshild, øøø, takk, gikk visst litt fort for meg..

  Blomsterstjernen, nåja. Jeg tror resten av blomstene dine kommer til å gå til opprør når du hevder du kun synes en av de er fine.. pass på hva du sier nå 😉

 36. Jag har varit med från början och det har varit riktigt trevligt. Jag fick göra flera inlägg under tiden det pågick och det är jag glad för.

  Ha det gott

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her