Heuchera pipler opp! Babybladplanter er også fine :)

En av mine hagefavoritter er heuchera, (alunrot). Heuchera er primært kjent som en bladplante. Bladene er meget dekorative og finnes i  grønne toner, røde toner helt mot sort. Mange av plantene har tegninger på bladene, og fasongen kan også variere litt og alt dette gjør at heuchera er drømmeplanter som tilbehør i staudebed og krukker. Du får en plante som har vakkert og unikt utseende hele sesongen, og så i tillegg har den blomstring som ofte kan være like dekorativ som bladverket.

Heuchera kan om en har mildt vintervær beholde bladene gjennom vinteren. Her i Oslo er det litt mer så-som-så hvor pene bladene er på våren, men de holder seg pene frem til snøen legger seg på vinteren og det er jo bra bare det og bidrar til at den er en populær høstplante.

I fjor høst fikk jeg en haug heuchera av produksjonsgartneriet Schrader for utprøving. Jeg har gått og tittet på de siden snøen smeltet, og nå pipler det virkelig opp små blader her og der. Morro å se, for babybladene er veldig pene, og ofte ganske ulike fra de voksne på farge og det er spennende å gjette på hvilken plante som står hvor (for det ble naturligvis kaos i vinter, hehe, her er alle planter stappet ned i ventebed og jeg går daglig på skattejakt..)

Heuchera er nå ganske enkelt å få tak i for hagesenterene, så om din lokale butikk ikke har spennende utvalg så synes jeg du skal spørre etter det, det er den eneste måten vi kan få gartneriene til å ta inn flere sorter!

Jeg må altså gjette litt her, men det er sannsynlig at første bilde viser ‘Milan’ eller ‘Cinnabar Silver’, bilde to viser trolig enten ‘Root Beer’ eller ‘Cherry Cola’ og siste bildet er jeg sikker på at viser ‘Ginger Peach’.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. hei.
  Enig i at det er flotte blad på desse plantene. Her hos meg har ei plante stått å pynta på trappa heile vinteren utan å visne,- det samme har pyntekålen. Sjølvsagt har det samanheng med mild vinter her ytterst på vestlandet.
  I beda mine har eg slike små babyblad som deg !!

  ha det godt 🙂

 2. Enig. Blir mer og mer glad i de jeg har, og har bestilt noen nye i år. En grønn med staselige små blomster på høy stilk er også flott og står i blomst veldig lenge. En som nesten var i sølv, ny i fjor var også velidg fin. 🙂

 3. Så flott at den har holdt seg så godt Tullik! Det er jo også litt forskjell på plantene, noen holder bladene lengre, og kanskje den på trappa sto litt under tak?

  Anne Grete, det er lett å få dilla ja…

  Frøken Solhatt, ja! yndige blomster, fine til snitt kan de være også 🙂

 4. Så flott at den har holdt seg så godt Tullik! Det er jo også litt forskjell på plantene, noen holder bladene lengre, og kanskje den på trappa sto litt under tak?

  Anne Grete, det er lett å få dilla ja…

  Frøken Solhatt, ja! yndige blomster, fine til snitt kan de være også 🙂

 5. Hei Ann 🙂
  Du kan gjerne klippe vekk de gamle bladene. Jeg gjør litt ulikt, er de gamle stygge (det er de nesten alltid) så fjerner jeg de når de nye er på vei, er de gamle helt ok så lar jeg de være på.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her