Konkurranseutlysning: Sammenplantning!

I forrige konkurranse så vi på blomstene farge for farge, (husk at alle bidragene fremdeles ligger ute som geniale inspirasjonsgalleri). Men et bed er jo vanligvis ikke en og en plante, det er planter i kombinasjon.

Denne gangen er derfor temaet sammenplantning, altså to eller flere ulike planter satt sammen i bed eller krukke.
Du kan vise et nærbilde av to blomster som flørter, bladverk som snakker sammen, eller et helt bed, det er opp til deg. Dersom du kjenner navn på plantene så er det flott om du oppgir det, men det er ikke noe krav, (men jeg blir veldig glad om leserene vil hjelpe hverandre med å navnsette slik at vi kan få tips til egen hage).

Konkurransen er åpen og upretensiøs, hovedpoenget med konkurransen er å spre hageglede. For å delta så må du ha en plass på internett å legge bidraget ditt. Det kan være en blogg, en hjemmeside eller  flickr. Dersom du ikke har egnet sted så er det gratis og enkelt å opprette blogg (se video).

Slik deltar du:

 • Finn frem et bilde som viser en kombinasjon du synes er interessant eller vakker eller morsom eller på annen måte gjør at du får lyst til å dele med andre. Det kan ikke være gjenkjennelige personer på bildet, og det må være tatt av deg eller noen i familien.
 • Skriv litt tekst som forteller hva vi ser på bildet og hvorfor du har valgt å vise det frem. Tekst til bidraget kan skrives på Norsk, Svensk eller Dansk.
 • Jeg blir veldig glad om du inkluderer en lenke hit til konkurransen slik at dine lesere kan få se de andre bidragene og bidra selv om de vil.
 • Publiser innlegget på egen blogg/hjemmeside/album.
 • Meld deg på konkurransen ved å bruke blå knapp nedenfor de andre bidragene.
 • Kun et bidrag pr person.

— Lurer du på noe eller få problemer så spør i kommentarfeltet 🙂

Konkurranseforløp:
* Påmelding til konkurransen er åpen fra onsdag 7.mars til og med lørdag 17.mars. Alle bidragene blir liggende her som et bildegalleri slik at lesere kan besøke bidraget.
* En jury velger ut 12 finalister. Denne konkurransen er ikke en ren fotokonkurranse: Bildet er naturligvis viktig, men det trenger ikke være noe fototeknisk mesterverk, og tekst bidrar også til å føre kandidat videre til finalen.
* Den 22. mars åpner jeg finalerunden. Alle finalistene presenteres og så er det opp til dere å stemme frem deres favoritter!
* Vinneren av konkurransen offentliggjøres den 25 mars.

Juryen består av:
Juryen velger ut finalistene, og består av to meget dyktige damer med et eget blikk for sammenplantninger:
* Ingunn B. Wang jobber som hageplanlegger for det private markedet på Østlandet. Hun driver hagebloggen Hageliv og facebooksiden Hageplanlegging.
* Line Cathrin Ekseth holder foredrag om hagedesign med fokus på sammenplantning. Hun tegner og hageplaner, les om foredrag og hageplaner. Line Cathrin driver hagebloggen Linecas have.
* Jeg, Anne, tar også del i juryen.

Premier:
1. Premien er et gavekort på 3.000 kr fra BoGrønt Rom.
2. Premie er vasen JEB’65 fra Holmegaard og boken «Moderne naturhager» fra Cappelen Damm.
3, 4, og 5. premie er JEB’65 fra Holmegaard
6. og 7. premie er «Moderne naturhager» fra Cappelen Damm.


Om BoGrønt Rom:
Bogrønt Rom Hagemiljø ligger i Tønsberg og har både en fysisk butikk og en stor nettbutikk. Gavekortet kan brukes begge steder. Bredt og spennende utvalg av planter. En av spesialitetene er klematis, men de har og frø, knoll, stauder, roser, busker og ferdighekk, mm. De fører og sender dessuten drivhus, growkamp, vanningsutstyr og plantevern.

Om vasen JEB’65 fra Holmegaard:
Vasen JEB’65 ble designet i 65 av Jacob E. Bang og i år har Holmegaard gitt den nytt liv. Vasen finnes i to størrelser: 15cm høy og 21cm høy, vaskene jeg har fått for å dele ut er av den store modellen. Den er i opalt hvitt glass, og jeg synes den ser både lekker og praktisk ut, super til en hagebukett.

Om «Moderne naturhager» fra Cappelen Damm.
Moderne naturhager er Yvonne Dengins nyeste bok, kommer i butikkene i disse dager. Dengin er en av Norges mest profilerte hagedesignere kjent bla fra Kjærlighetshagen, og denne gangen gir hun deg råd om hvordan du kan anlegge en vakker og praktisk hage i nær kontakt med natur.
_

‘); // ]]>

Slik melder du deg på:
– Trykk på blå knapp og fyll inn:
URL: Nettadressen til der innlegget ligger. Til selve siden med innlegget, ikke forsiden.
Name: Navnet til bloggen, eller ditt fornavn eller internettnavn eller hva som nå passer for deg.
Email: Din epostadresse. Kun jeg kan se denne, blir brukt for å kontakte vinner.
– Trykk «next step», og velg så bildet du ønsker skal vises her. = ferdig!
Du finner ditt innlegg øverst i samlingen, det røde krysset kan brukes til å slette bidraget om det ble feil.
* Får du problemer med å legge inn lenken så skriver du en kommentar med lenke til innlegget så hjelper jeg deg 🙂

Håper riktig mange blir med! Jeg har hatt lyst til å bruke dette temaet i flere år nå, og fått flere oppfordringer, så nå er jeg superspent på å se deres respons!
– Og apropos respons, jeg vil gjerne oppfordre deg til å legge igjen en kommentar hos deltageren om du kommer over en kandidat du liker godt 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

34 KOMMENTARER

 1. For en plantenerd som meg, som er litt nærynt når det gjelder planter.. dvs 1 og 1, ja så må jeg virkelig gå noen runder i arkivet for å se hva jeg kan hente fram av samplantinger 🙂 Det må vel innrømmes av at de gode samplantingene som finnes nok mer har oppstått på slump enn ved nøye planlegging :)Jeg ser at jeg har noen fine bilder tatt på hagevandring i andres hager, men de kan vel også brukes? Spennende tema Anne. Alle skjønner at jeg er en av dem som kan dra litt lærdom her :)Og jeg har vært på foredrag med Line Cathrin og lært hvordan dette kan gjøre, men kanskje litt tungnem 🙂
  Jeg gleder meg til å se alle kandidatene!

 2. Hei Anne

  Vil bare gjøre deg oppmerksom på at 10 program av «Haven i Hune» er tilgjengelig på Claus Dalby sin blogg. Det er bare å gå inn på Tv/radio. Har nettopp kost meg med de to første. Anbefales. Var på besøk i denne hagen i fjor sommer og den er virkelig praktfull.

  Hilsen Unni

 3. Det har kommet inn spørsmål her og på epost:

  Bildet kan gjerne være fra andres hage, park eller offentlig beplantning.

  Bildet kan vise blader eller blomster eller bare grener om så er, det er helt opp til dere så lenge det er minst to levende planter, og de står inntil hverandre.
  EKSEMPEL:
  * nærbilde to blomster
  * nærbilde av to bladtyper som møtes
  * blomst fra en plante og blad fra en annen
  * ett tre og en klatreplante
  * en hekk og en bunndekker.
  * et bed med kun en art, men ulike navnsorter (feks to ulike hosta)
  * et helt bed

  Unni, flott! takk for tips 🙂

 4. Fra et bed med lupiner, litt blå akeleie, kjempekonvall, og margeritter.
  hjemmeside anitakarin.com se online fotoalbum, blomster.
  Flott blogg, og mye interessant å lese her.

  Anita Karin

 5. Mest sannsynlig har du ikke gjort noe galt, det bare hender den er sær Anita, jeg har lagt inn bidraget for deg 🙂

  Anita Karin, dersom du vil delta i konkurransen så må du melde deg på via den blå knappen. Og til en bestemt side på hjemmesiden eller et konkret bilde i albumet. Gleder meg til å se 🙂

 6. Hei Anne! Så bra du setter i gang med konkurranser! Dette ser jeg så fram til, men så går det noen ganger galt! Vet ikke om det er den trege internettet her eller hva det kan være! Klarer du å hjelpe meg også denne gangen! Bilde kommer ikke frem! Ha en god helg og jeg gleder meg til å se alle bidragene!

 7. Vilken kul tävling, den ser jag fram emot att följa! Och vilka fina priser! Jag håller tummarna för min favoritkombination. 🙂

  Ha en fin lördag! Kram Hanna

 8. Hei Anne. Så hyggelig du fortsetter med å ha konkurranser 🙂
  Jeg tenkte at jeg denne gang skal sende et bidrag jeg også, selv om mitt bidrag blir fra krukker på balkongen,men jeg får ikke lagt inn mitt bidrag 🙁

  Kan du hjelpe meg med dette? Jeg tenkte på det øverste bildet i innlegget, men det er ikke så farlig om du velger et av de andre heller 😉
  Ha en fortsatt riktig fin helg!

  Mange hilsen Stein
  http://sommerhagen.blogspot.com/2012/03/sammenplantning-pa-en-bybalkong.html

 9. Jeg ser det er endel av dere som har problemer med lenkingen for tiden, veit ikke hvorfor den er så ustabil nå. Jeg legger dere som sagt gjerne inn, bare kommenter her med lenke og fortell hvilket bilde som dere vil ha brukt. (om dere ikke sier noe om bilde så tar jeg første bildet).

  Hyggelig å ha dere med på konkurranse!

 10. Jeg har deltatt i denne konkurransen i den tro at man skulle vise et bilde av egne sammenplantinger. Men nå ser jeg at noen deltar med bilder fra parker i utlandet og greier. Det blir da passe urettferdig syns jeg, da kunne vi vel alle gått på nettet og funnet et flott bilde….? Kan du avklare dette, Anne?

 11. Hei Randi 🙂
  En må ha tatt bildet som lenkes inn her selv (eller av en i nær familie og så fått tillatelse til å publisere det), men bildet kan være fotografert hvorsomhelst, (dette er den samme regelen som jeg alltid har).
  – Det er med andre ord ok å ha tatt bildet i en park, det er ikke ok å finne et bilde på nett som noen andre har tatt og bidra med det.

  Og. Det er ikke slik at juryen foretrekker perfekte park-bed, det er bare en av flere ulike typer sammenplantninger man kan vise frem, og finalen vil speile muligheter.

 12. Hei. Har lagt inn feil adresse hos deg men får ikke slettet den. Klarer du det? Det røde krysset er borte.Ønsker å få slettet denne siden fortest mulig:)Du ser nok med engang hvilken jeg mener! Kreativa

 13. Stengt? Det er jo fortsatt tjue minutter igjen av dagen..? Jeg får ikke lagt inn bidraget mitt.. slik er det å være ute i siste liten..

 14. æsj! jeg hadde en feil innstilling på påmeldingen så den stengte en time for tidlig!! Beklager! Jeg har åpnet opp igjen, og holder åpent frem til kl 10 i morgen så de som kom bom har mulighet. Jeg melder inn dere som la igjen melding, om det kommer til noen andre etter dette som var innom uten å legge melding så meld dere på, eller gi beskjed!!

 15. Kom hjem fra ferie akkurat tidsnok til å delta! Et krevende tema denne gangen 😉 Ikke bare skal beplantingen harmonere, den skal også la seg avfotografere så den kommer til sin rett!

  En kyndig jury du har fått med deg. Nesten så en skjelver i hagebuksene…

 16. Hei Lill Kaja, påmeldingsfristen var i natt midnatt. Jeg hadde en utvidelse til 10 pga teknisk glipp, men når du var innom så var vi langt etter det.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her