Magnoliaen blomstrer! – ja, du leste rett :D

I fjor høst fikk jeg min aller-aller første magnolia. Planten kom fra et høst-super-salg via fine Maria, og den ble plantet den beste stedet vi kunne by på midt i kaoset, det vil si lun sydvegg.

– og der ser det da jammen ut til at den trives, for nå blomstrer den (snart)!  Jeg oppdaget den helt tilfeldig gjennom vinduet og kom med et skikkelig hyl, hihi. Tenk, magnoliablomstring i mars, dette er den merkeligeste våren noen sinne!

Håper du har en god vår du også, og en god uke!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Så herlig da, mitt hadde ikke knopper i fjor, i år er det en…1…knopp. Lurer på om det står litt grunt, for her er det mye fjell. Jaja, men koselig at ditt er i knopp hvert fall, knis, du får ta bilde når det står i full flor…

  Klem fra Unn 🙂

 2. Magnolia! Bare navnet er eksotisk. Jeg ønsker meg veldig et, men det virker som det er vanskelig å få til.
  Bildet av knoppen er så flott at jeg nærmest sitter her og venter den skal springe ut. Jeg håper du følger oppfordringen til Unn.

 3. Vi kan trygt si at den blir blogget ja 😉
  Gleder meg vilt til den spretter ut, det er to knopper som har brutt, og mange flere på. Nå skal hun få litt gjødsel, vann fikk hun faktisk i forrigårs.

 4. Å så herlig.:) Vet du hvilken type magnolia du har? Kjøpte en i fjor som vistnok skal være litt mer hardfør. Den heter Sunset swirl, Blunching Belle og står i husveggen der det er mest sol. Hadde bare fått noen få cm frostskade og jeg har dekket den litt til så den ikke skal tørke ut før den rekker å trekke vann. Er så spent på om den vil overleve til den en gang vil blomstre. Kos deg med Magnoliaen din og takk for å kunne følge den fine bloggen din. 🙂

 5. Planten er behørig merket med ikke mindre enn TO merkelapper, som begge sier at frøkna er hvit. Det er hun nå slettes ikke enig med lappene i, så jeg velger å tro på frøkna fremfor lappene…
  Ikke noe navn på den altså, men jeg skal se når hun har sprunget ut, kan være den bare er feilmerket med navnsort, så jeg kan bruke lappen for å finne hvilken art det er i det minste.

 6. Oi, din egen Magnoliaplante 🙂 og den blomstrer nå!?! du verden….! Ja våren kom tidlig i år, med litt mer varme enn vanlig..

  Veldig utsøkt og vakkert bilde! 🙂
  Ha en super uke! 🙂

 7. Dette er en deilig, deilig vår :)) Måtte vi ikke få tilbakeslag med snø og kulde….*krysser fingrer og tær*
  Ønsker deg fine vårdager
  Tuaklem

 8. Helt fantastisk herlig og rart på samme tid. Tenk å få mangnolia blomster i mars… jeg titter på min hver eneste dag for å følge med når det begynner å skje noe. Er så spent. 🙂 For en herlig tid dette er. Alt livner til igjen. Ha en fin fin dag.

 9. Det er jo fremdeles så tidlig at frost godt kan skje, så jeg følger med på værmelding og har jordbærduken klar for å legge over. Nå er jo bakken så varm at jordbærduken kan gjøre stor forskjell om det blir frost i luften, (bakken avgir jo varme).

  Rapport følger i løpet av dagen. Det er to knopper som har åpnet seg, og det kan hende den ene springer ut i dag 🙂

 10. Åååå så spennende – jeg har så lyst til å plante Magnolia her i hagen – nå ble lysten ikke mindre!
  Takk for inspirasjonen og et særs vakkert bilde!
  Fine vårdager til deg Anne!
  Klem Lokki

 11. Så utrolig tidlig! Men en lun sydvendt vegg kombinert med de temperaturen som har vært på østlandet kan tydeligvis utrette mirakler 🙂 Klart vi vil se bilde når den har åpnet seg!

 12. Så flott. Har selv plantet i fjor magnolia og den ser også ut til at det kommer snart til å blomstre. Selvom planten ikke står lun. Det er så gøy å se liv i hagen! Hilsen fra Mandal.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her