På tide å vekke opp pelargoniaene dine! (video-reprise)

I fjor laget jeg en video hvor jeg viser hvordan du gjør vårstellet på pelargonia. Den forklarer i detalj hvordan du skifter jord og toppe planten, samt hvordan lage flere planter ved å ta stiklinger. Jeg har fått mye god respons på denne og et høyt seerantall så da tillater jeg meg å kjøre den i reprise for nye lesere:

Pelargonia er egentlig en ganske genial plante: Den tåler å tørke ut noe som gjør den meget godt egnet for krukker. Den er dessuten veldig grei å holde ren for vissne blomster, og den blomstrer flittig hele sommeren. Jeg er ikke så begeistra for den vanlige formen til egen hagen, men når de får varigerte blader, eller er i slyngutgaven så er den straks mer aktuelt.
Pst: Mange bruker feilaktig geranium som navn på planten. Det er ikke korrekt, geranium er en helt annen plante, en vakker staude som kan overleve i hagene våre.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Jeg har allerede gjort mine vårklare,så jeg vet ikke helt om jeg tør se denne. Har garantert gjort mye feil siden dette er min siste dille og jeg har 0 peiling.:)

 2. God lørdag!! Takk for kommentar om bordet. Og andre kommentarer! Veldig hyggelig altså! og…for tips om bord. Har vært inne på tanken din med å felle ned noe. GAmmel teknoikk det! Må klekke ut en plan. Storm her i Rosendal der jeg er nå. Ser til at alt i huset går som det skal. Litt etter skjema…leveringstider… Pelargonier, der blir selvskrevent. Må få litt grønnere fingre. Har hele 80 Rhodedendron i hagen!! Elsker dem. Mamma har alltid hadd både den busken og Pelargonier. Gøy med videoklippet. Flink og fin du frøken!! Signe

 3. Av en eller annen merkelig grunn har det etablert seg en tradisjon i Nord-Norge med å kalle Pelargonia for Geranium. Jeg tror absolutt alle nordlendinger vil kalle Pelargonia for Geranium.

  Men de er vel ikke mer forskjellig enn at de kommer fra samme slekt…

 4. Hei, jeg fikk mine første pelargoniaer i fjor (2015) og vil nå forberede hva jeg skal gjøre for å få en super sesong med de igjen.
  De har stått i kjellerboden siden i høst, der er det 10-15 grader, (kaldeste stedet vi har).
  Bor i blokkleilighet og har en stor balkong som er vendt mot sørvest, det samme gjelder vindu.
  Hvor kan jeg sette pelargoniene?
  Leser at det anbefales vindu mot øst, jeg har «bare» sørvest eller nord.
  Kan de evt, stå i boden til april/mai så settes rett ut? Hilsen nybegynner’n ;)

  • Hei. Sørvest går kjempefint :)
   Pelargonia er tåler mye, så den tåler også sterk sydvent sol inne. Setter du stiklinger så bør disse skjermes mot syd-solen, feks med et lag matpapir nederst på vinduet (så sola ikke skinner rett på).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her