Er dette norges vakreste tre?

Prydkirsebærtre på Majorstua med rosa blomster og Anne under

Det er fint å ha en hageinteressert mann 🙂
I dag var vi ute i et nødvendig æren og på vei hjem fortalte han at han hadde noe han gjerne ville vise meg. En par minutter senere rundet vi hjørnet på Harald Hårfagresgate på Majorstua, og se hva som åpenbaret seg:
– Et tre etasjer høyt prydkirsebærtre i full flor!

Nydelig blomstring mot mørke og nakne grener, velformet tre som har gode proporsjoner mot gaten og omliggende hus, og ikke noe annet som tar oppmerksomhet slik at treet riktig kan synge solo.
Tenk for en gave til nabolaget et slikt tre er 😀

Prydkirsebærblomster
Stort rosa prydkirsebærtre

Prydkirsebær kommer både med hvite og rosa blomster, enkle og fylte. De fleste har kun herdighet til H3, men det finnes også noen som tåler H4.

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

32 KOMMENTARER

 1. Fantastisk Nydelig!! Ønsker meg i min hage 🙂 Takk for at du delte dette med oss! følte glede av å se bildene 🙂
  God helg!
  Klem Laila

 2. Hei Margrethe og Laila, hyggelig å høre fra dere!
  Det er altså noe magisk over slike overraskelser som dette. Enorme trær i flor, eller aleer. Det er endel sore blomstrende trær rundom i Oslo faktisk, verdt å jakte på 🙂

 3. Det var et fantastisk flott eksemplar =)
  Blir like glad som deg når jeg plutselig oppdager slike skatter rundt om i min by – Stavanger.

  Fortsatt god helg!

 4. Så veldig flott det var! Visst er det fint med hageinteresserte menn, det kan eg skrive under på. Veldig praktisk når begge er enige om at søndagsutflukten bør gå til byens beste hagesenter!

 5. Utrolig flott, tenk å ha sånne perler i nærheten. Håper de som bor i området setter pris på det. Sist fredag, da vi var på Krukkegården så kjørte vi en tur innom Drøbak. Der såg vi det største og mest fantastiske Magnolia Merill. Treet stod foran et lite hvitmalt hus og lyste opp for alle i gata. Glemte å ta bilde.. ble helt satt ut.. på samme måte som med dette kirsebærtreet. God helg, Anne!

 6. Jeg tror nok mange i nabolaget setter pris på dette treet. Det var faktisk to ulike som snakket til oss når vi tok bilder, som sa noe om at det var et vakket tre som de satt stor pris på 🙂

  Aud, høres helt herlig ut med den magnoliaen! vi kjørte innom et slikt ett i dag også, kommer bilder men det var ikke kommet like fullt i flor som dette da.

  Hyggelig at dere alle også ble imponert av treet! 🙂

 7. Hobbyvimsa, verdt å vente på det tenker jeg, jeg planlegger jo tre jeg også, men skulle gjerne hatt det ferdig utvokst, hehe.

  Gry, helt enig!

  Vivi, jeg tenker at det må være helt topp å ha den balkongen i andre-etage. Med en rosa sky forran seg 🙂

  Sunniva, takktakk, bildene er tatt av mannen, jeg viderebringer ros 🙂

 8. Nydelig! Man blir lykkelig av bare å se bilde, tenk så herlig å se dette hver dag! Ha en fin kveld!
  Spennende blogg du har – mye inspirasjon!

 9. Så nydelige bilder, og så hyggelig gjordt av mannen!
  Man kan jo drømme om en stor, sosa sky i hagen…

  Det magnoliatreet i Drøbak har jeg også sett! Det var helt fantstisk, og satte igang drømmene om noe slikt i hagen vår. Nå ble det aldri noe av, men det skal helt sikkert komme i den nye hagen!

  I stavanger, i Hillevåg, har jeg gått under en helt fantasktisk blåregn. Drømmer om det også, selv om klimaet her er litt tøffere enn i Stavanger og Drøbak…

  God søndag!

 10. Rita, hyggelig å høre 🙂
  Moster, nå ble jeg jo utrolig nysgjerrig da! skulle jo gjerne ha vært en tur på krukkegården men det er ikke en mulighet før magnolaen er ferdigblomstret. … (mon om vi ikke må finne noen drøbakk-hagebloggere og sende de for å ta bilde!)
  Kenneth, kjekt at du er enig med meg!

 11. Hobbyvimsa, verdt å vente på det tenker jeg, jeg planlegger jo tre jeg også, men skulle gjerne hatt det ferdig utvokst, hehe.

  Gry, helt enig!

  Vivi, jeg tenker at det må være helt topp å ha den balkongen i andre-etage. Med en rosa sky forran seg 🙂

  Sunniva, takktakk, bildene er tatt av mannen, jeg viderebringer ros 🙂

 12. Så nydelige bilder, og så hyggelig gjordt av mannen!
  Man kan jo drømme om en stor, sosa sky i hagen…

  Det magnoliatreet i Drøbak har jeg også sett! Det var helt fantstisk, og satte igang drømmene om noe slikt i hagen vår. Nå ble det aldri noe av, men det skal helt sikkert komme i den nye hagen!

  I stavanger, i Hillevåg, har jeg gått under en helt fantasktisk blåregn. Drømmer om det også, selv om klimaet her er litt tøffere enn i Stavanger og Drøbak…

  God søndag!

 13. Lene, nettopp.. Eller iallefall to etasjer høyt 😉

  Tua, ja, jeg veit! Våren kan bli litt overveldende faktisk, så mye man bør få med seg.

  Lise og Hanna, hyggelig å høre fra dere 🙂 Jeg skal hilse videre til mannen

 14. Slike rosa «candy-floss» trær er så flotte. Har lyst på et par i hagen min. Oppstammede sådan, slik at noe annet kan vokse under. Men er usikker på høyden på dem, slik at de ikke skygger for mye for verandaen vår. Dette du viser er jo gigantisk. Vet du noen typer som ikke blir så høye?

  God kveld.

 15. Hei Elisabeth 🙂
  Veldig mange trær blir veldig store når de bare får vokst lenge nok, trikset er igrunnen å kjøpe noe som kan beskjæres. Og det kan man med kirsebær. Men altså, hvor mye man greier å begrense høyden på kirsebær ved å beskjære det veit jeg ikke. Men jeg driver og prøver å finne ut, for det er et av tretypene vi vurderer som tuntre

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her