Fineste vårblomst, finale! Se de 12 skjønne finalistene og stem frem vinner

Vårblomstene, det er jo noe magisk med de der de stikker hodet frem fra sine gjemmer! Hvem blir ikke glad av en optimistisk hestehov, drømmende hvitveis og trofast krokus?

Denne månedens konkurransetema er «Fineste Vårblomst». Det kom inn 65 gledesspredende og inspirerende bidrag (se alle her) og nå er det blitt til tolv finalister.

– Hvilken av disse sjarmerer deg og får din stemme?
Vinner stemmes frem av leserene, hver leser kan stemme på tre ulike kandidater. Finalen er åpen fra og med 19. april til og med 21. april. Du avgir din stemme helt nederst i denne posten. Avstemningen er skjult underveis.
Vinneren av konkurransen offentliggjøres på kvelden 22.april. Premievinnere kontaktes pr epost.

Gratulerer til finalistene!
Takk til alle som meldte seg på konkurransen! Kjempemorro å se favorittene deres!
Og takk til dere som tar dere tid til å stemme frem vinnerene, alltid gøy å se hvilken blomster og bilder dere synes har det lille ekstra 🙂

Jury:
Tusen takk til Arild Sandgren som har valgt ut finalistene! Arild Sandgren er redaktør for Hage for alle, frilandsjournalist på hagestoff, og har skrevet «hager i Norge» og boken som er en av premiene: «Norsk hagekalender».

Premier:
1. premie: Gavekort på 2.500 kr fra Grønt Fokus.
Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.

Drivhuset på bildet er et Janssenhus.

2. premie: Gavekort på 1000kr fra I Gros hage.
I Gros hage fører ting og tang til hagen, både bruksutstyr og pynt. Spader som er så vakre at de er hagesmykker, små jernalver til å passe på blomstene, kule kopper, frø, bedkanter, dekorative vannslanger, unike fuglematere, og mye mye mer.

3. premie: Gavekort på 1000kr fra GardenGirl.no
GardenGirl tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm. Gavekortet gjelder på lagerført vare hos Gardengirl.no

4. 5. og 6. premie: Norsk hagekalender fra Tun Forlag.
Boken er skrevet av Arild Sandgren og gir deg praktiske råd, tips og ider om hva du bør gjøre når, hele året gjennom, måned for måned, omtale av boken kommer etterhvert. Den er skrevet med norske hager i øye og tar høyde for landets høyst varierende klimaforhold. Forfatteren utgjør juryen som velger ut finalister.

.
.

Her er de 12 finalistene:

Husk å klikke deg videre inn på de ulike bloggene (via bloggens navn i presentasjonen), flere av bidragene har mer tekst og bilder, og ikke minst så er det en fin mulighet til å oppdage en ny blogg å lese.
Du avgir din stemme ved å trykke der det står «vote» under de små bildene nederst i posten.


Blåveis, Hepatica nobilis, fra Alt som er vakkert
Våren for meg, er blåveisen.Eller rettere sagt; Rødveisen. Denne rød/rosa utgaven dukker sjeldnere opp enn sin blå søster, og sammen er de utrolig vakre. Disse «veisene» tilhører Anemone familien. Når skogbunnen er fyllt med denne blomsten – ja, DA kommer vårstemningen hos meg:o) Her er min kandidat: Rødveis ifølge med Blåveisen:o)

Arilds kommentar: Spennende med fargekontrasten mellom det blå i bakgrunnen og det mer rødlige i forgrunnen.Rabarbra, Rheum rhabarbarum, fra Frå hage til mage

I dag slår eg eit slag for dei indre verdiane. I altfor stor grad har det ytre fått spela førstefiolin i vårt samfunn. No er det på tide å løfta fram kvalitetar som ikkje nødvendigvis ligg klistra utpå, men som ein kanskje må leita litt etter, fundera ei stund og tenkja litt tilbake for å forstå den fulle og heile meininga med. …

Arilds kommentar: Rabarbra. Så godt. Så vakkert!


Fritillaria michailovskyi fra Vivis hagerom og litt til
I bildearkivet så fant jeg en skjønnhet som jeg er veldig glad i.
Ettersom våren ankommer litt seinere hos meg, så blomstrer denne likt med andre vårblomster i min hage.
Tulipaner, krokus, perleblomster og andre flotte vårblomster, får vi kjøpt tidlig på plantesenteret, men av dem jeg har i hagen er denne den flotteste. Denne blomstrer hos meg tidlig i mai måned!

Arilds kommentar: Fint bilde av Fritillaria michailovskyi og imponerende med en slik hagefryd i sone H6/H7


Russerblåstjerne, scilla sibirica, Mandelhjarta
Hun stråler av glede, om kapp med vårsola, og danser i blå flagrende kjole, og selvfølgelig matchende blå sko. Så glad for å våkne til liv igjen og ha «bare ben».  Hun sprer glede sammen med sine slektninger – både på langt og nært hold. Det lille blå «teppet» under treet i hagen, blir til små dansende individer når man kommer nære dem.  Disse vårblomstene kan man ikke unngå å legge merke til, og man blir faktisk glad av å se dem!

Arilds kommentar: Russeblåstjernen ser ut som et insekt som skal til å lette fra bakken. Det hjelper å anstrenge seg når man tar bilder!


Tusenfryd, bellis perennis, fra Loftskroken
Tusen fryd er bare så vakker og med skikkelig makromodus er blomsten ganske så fasinerende ♥
Bare se her 🙂 I en hage ikke langt fra meg bruker hele plenen å være dekt av disse skjønnhetene i mange farger :))

Arilds kommentar: Morsomt bilde. Ligner nesten på en nålepute!


Gullbusk, forsythia, Marits hagekos og litt til
Det er jo en busk men med flotte gule blomster på bar kvist.
Den står i nesten alle gamle hager her og har nok blitt satt pris på av mange fra gammelt av. Den tåler godt å stå i litt karrig jord og er ganske nøysom. Den blomstrer noen uker og så er det en pen grønn busk resten av sommeren. Det er stas å ha noen kvister inne til påske

Arilds kommentar: Det ble veldig vakkert og vårlig med det friske gule mot det klare blå.


Perleblomst, Muscari, fra The world according to Monica
Perleblomst (Muscari) er i hyasintslekten, og er en av mine store favoritter blant vårblomstene. Når denne vesle frøkna kommer på plass i vinduskarm og på bord – da er det vår! Den finnes også i hvitt. Visste du forresten at om den vokser inne får den en lysere blåfarge enn om den står ute?

Arilds kommenatar: Flott lek med farger. Ren poesi!Hestehov, Tussilago farfara, fra TIRA DOIS DEDOS de FOLGA e VOA

blomstene er alle så vakre at det ville være vanskelig for meg å velge en,
men var dette de første blomstene til å blomstre her denne våren og disse ble tilbudt meg av min datter Francisca… så vakker 🙂

Arilds kommentar: Kan egentlig ikke sette fingeren på hva det er som tiltaler meg med bildet. Det bare gjør det! Hyggelig også at det er datteren som har plukket buketten.


Påskelilje, Narcissus , fra Villniss
Skulle jeg ha valgt fra første hylle ville jeg ha valgt hvitveis fra skogen. Men, her hvor jeg bor finnes omtrent ikke blomster i skogen. Derfor blir blomstene i hagen desto viktigere! Jeg har valgt meg påskeliljen – og i år blomster den faktisk i påsken! Påsken startet så bra med sol og varme men gikk så over til bitende vind og snø.

Arilds kommentar: Påskeværet er ustabilt. Det symboliserer dette bildet på en fin måte!


Rabarbra, Rheum rhabarbarum, fra Anntellas landliv
Jeg velger meg rabarbra, ikke for at den er så pen , men bladverket er så skrukketet og fin, og knuppen til blomsten er nydelig i farge og form! Som regel er det første spiselige her!
Rabarbra brukes til suppe, grøt, kake, vin og grunnlovsdessert!

Arilds kommentar: Fin fokus på vakre detaljer!


Hestehov, Tussilago farfara fra Glassveranda,… Da datteren kom hjem hadde hun med seg denne bittelille grønne vasen, omtrent på størrelse med et melkeglass! Hun hadde kjøpt den for å ha hestehov i! 😀 Hestehovene hadde hun også med seg da hun kom hjem. Mammahjertet gjorde et ekstra hopp da hun viste meg hestehov-buketten hun hadde plukket, og deretter den lille vasen hun hadde kjøpt for godteripengene! ♥ -Og jovisst er vårens hestehov dekorative der de står på bordet i spisestuen! :)))

Arilds kommentar: Får meg til å tenke på små barnefingre som har plukket vårlig bukett til mor (noe som jo også var tilfellet. Og vasen fra brukthandelen er et kupp!)


Krokus, crocus, fra Blåbærhagen
Om våren, når me er sultefora på blomar og farge i hagen, er kvar ei lita spire kjærkommen og alle blomar som visar seg er usannsynleg vakre.
Her i Blåbærhagen er ein av dei første som dukkar opp krokusane. Me har mange av dei, sannsynlegvis planta for lenge, lenge sidan og dei har fått spreie seg fritt i plen og under buskar. Det skal dei få gjøre vidare også!

Arilds kommentar: Spennende med krokusen som titter opp mellom vinterdekket.


‘); // ]]>

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Gratulerer masse til finalistene, mange vakre og vårlige kandidater her. De tre vakreste (i mine øyne) fikk stemmene. Ha ei finfin helg.

 2. Her var det mange verdige finalister! Vanskelig å velge tre, men jeg klarte det! Lykke til alle sammen!

 3. Åh så gøy!!! :))) SOM jeg gleder meg til å vise datteren min at buketten og vasen hennes fikk finaleplass når hun kommer hjem fra skolen i dag! 😀 Hun kommer til å bli så glad, så glad, og så stolt, den lille jenta mi! ♥ Tusen takk for finaleplass! -Og GOD HELG! :O)

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 4. Oj, jeg ble finalist! Så trivelig og overraskende! Hadde egentlig ikke tenkt å delta for jeg syns jeg ikke hadde noe ekstra! Også er dette min første final! Jeg har stemt, og ønsker os alle lykke til 🙂
  God helg til alle !

 5. Veldig flott! VAnskelig å avveie om man skal stemme på blomsten eller innlegget eller bildet, så jeg tok litt Ole Brumm-metoden! En av hver!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips