Fineste vårblomst, vinneren ble:

Vååååååååååår!
hehe, sånn av og til bare må man bryte ut i jubelbrus og seiersdans. Våren vant over vinter også i år!

Denne månedens konkurranse har hatt tema Vårblomster, og 65 personer delte sine favoritter med oss. 12 av disse ble så valgt ut som finalister, og dere lesere stemte frem vinneren. Som ble:

Rødveis fra Alt som er vakkert
Hun vinner gavekort på 2500kr fra Grønt Fokus. Les intervju med vinneren lengre ned!

* På andreplass kom rabarbra fra Frå hage til mage, som vinner gavekort på 1000kr fra I Gros hage.
* På tredjeplass kom perleblomst fra The world according to Monica som vinner gavekort på 1000 kr fra GardenGirl.
* Fjerdeplassen går til Vilniss og delt femteplass går til Mandelhjarta og Glassveranda. Alle disse får hver sin bok «norsk hagekalender» fra Tun forlag.

Resten av plasseringene, samt stemmefordelingen ser du i finaleposten. Som dere ser var det ekstremt jevnt mellom 2-6.plass!
Gratulerer til vinner og nestenvinnere, og takk til alle som har deltatt i konkurransen!

Jury:
Tusen takk til Arild Sandgren som valgte ut finalistene! Arild Sandgren er redaktør for Hage for alle, frilandsjournalist på hagestoff, og har skrevet «hager i Norge» og boken som er en av premiene: «Norsk hagekalender».

Premier:
1. premie: Gavekort på 2.500 kr fra Grønt Fokus.
Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.

Drivhuset på bildet er et Janssenhus.

2. premie: Gavekort på 1000kr fra I Gros hage.
I Gros hage fører ting og tang til hagen, både bruksutstyr og pynt. Spader som er så vakre at de er hagesmykker, små jernalver til å passe på blomstene, kule kopper, frø, bedkanter, dekorative vannslanger, unike fuglematere, og mye mye mer.

3. premie: Gavekort på 1000kr fra GardenGirl.no
GardenGirl tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm. Gavekortet gjelder på lagerført vare hos Gardengirl.no

4. 5. og 6. premie: Norsk hagekalender fra Tun Forlag.
Boken er skrevet av Arild Sandgren og gir deg praktiske råd, tips og ider om hva du bør gjøre når, hele året gjennom, måned for måned, omtale av boken kommer etterhvert. Den er skrevet med norske hager i øye og tar høyde for landets høyst varierende klimaforhold.

Alle premievinnere kontaktes pr epost (kan ta en dag)

Intervju med vinneren:

Vinneren Helene

– Gratulerer med seieren Helene 🙂
Din fineste vårblomst er en rød blåveis, hvordan ble du kjent med henne?

Tusen takk! Dette var en veldig stor og gledelig overraskelse!
Jeg ble introdusert for rødveisen allerede som barn. Foreldrene mine er glad i naturen, og det smittet tidlig over på meg. Hver vår tok vi turen til skogen så fort snøen forsvant, for å se etter blåveis, og min far viste meg rødveisen som en gang i blant dukket opp blant de 1000 blåveisene i på skogbunnen. Han viste meg de «hemmelige» plassene hvor denne vokste:o)
Jeg synes blåveisen (Hepatica Nobilis) er den vakreste vårblomsten rett og slett pga. sin herlige blåfarge som brer seg utover skogbunnen. Rødveisen er nydelig sammen med det blå:o) Siden den røde utgaven er mye mer sjelden, blir den desto mer attraktiv og spennende. Det finnes faktisk også en helt hvit utgave, som er enda mer sjelden å finne. Jeg har ikke sett den i traktene hvor jeg bor, men jeg har sett den og plukket i Vestfold hvor jeg vokste opp :o)

– En kan jo aldri ha bare en blomsterfavoritt 😉 Så hvilken andre vårblomster står på din favorittliste?
Andre vårblomster jeg setter pris på er:
* Hvitveisen, som lyser opp skogbunnen i april/mai!
* Primula, som fåes i utallige varianter. Jeg har en primula som opprinnelig stammer fra min avdøde mormors blomsterbed, og det er ekstra hyggelig da det blir et kjært minne etter henne. Denne primulaen deler jeg opp hvert år, for å få flere planter.
* Og en senere vårblomst som er blant favorittene er tulipanen. I fjor høst satte jeg ned massevis av nye tulipanløker, så jeg gleder meg ekstra til blomstringen i år! Jeg er ekstra spent på sammensetningen som går fra nesten sort til lilla, rosa og hvitt:o)
* Ja så er det jo fruktblomstringen, da! Utrolig vakkert!

Primula

– Fortell litt om bloggen din «Alt som er vakkert». Når startet du å blogge, hvorfor blogger du og hva blogger du om?
Da jeg startet bloggen min for et år siden, var dette etter en anbefaling fra en god (hage-)venn. Siden jeg har vært ute av arbeidslivet en stund pga. sykdom, synes jeg det virket inspirerende å lage en blogg om min store lidenskap som jo er hage.

Jeg begynte å blogge først og fremst for min egen del, for å sysselsette meg selv med noe som gjør hverdagen meningsfyllt. Med bloggen Alt som er Vakkert ville jeg sette fokus på ting som fremkaller gode følelser og som inspirerer. Først og fremst meg selv, men det er en ekstra bonus at jeg også kan inspirere og glede andre med det jeg gjør! Bloggen skal være en inspirasjonsblogg, så jeg blogger bevisst ikke om politikk og samfunnsspørsmål. Jeg vil bare dele vakre ting så langt det lar seg gjøre. Hageblogging viste seg å gi mer inspirasjon og glede en jeg først forventet. Jeg ble etterhvert kjent med mange andre hagebloggere som har gitt og fremdeles gir meg stor glede!. Her deler vi inspirasjon og kunnskap med hverandre!

Med bloggingen vokste også min interesse for fotografering seg større, og jeg begynte å delta på div. fotoufordringer. Etterhvert som jeg fikk flere lesere, lekte jeg med tanken om å starte min egen fotoutfordring. I August ifjor fikk jeg muligheten til å ta over Mandagstema etter bloggeren Petunia. Dette er en ukentlig fotoutfordringutfordring med nytt tema hver uke. Her kan alle med egen blogg delta – både de mest proffe, og fotoamatører som meg selv:o) Mandagstema er en populær utfordring, med mange faste deltagere. Jeg synes det er morsomt å utfordre bloggerne med nye ord og temaer, og veldig mange gir tilbakemeldinger om et dette er til stor fornøyelse og inspirasjon:o)
I november ifjor, laget jeg bloggen Fotoringen, som er en samleblogg for alle bloggere med fotointeresse. Jeg har flere planer der, som iverksettes sånn ettehvert.

– Du er jo helt klart glad i hage, men hva med det er det som du liker, og hvorfor?
Interessen for hage har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Jeg har nok fått en del hjemmefra, da min mor i alle år har holdt på i hagen. Hun ble nok fotfulgt av meg fra jeg lærte å gå:o)
Hage for meg, er rekreasjon. Her får man brukt alle sansene. Både syn, luktesans og hørsel. Hagearbeid gir også fin mosjon:o) En del av det å ha hage, er at man aldri blir helt ferdig. Og det er jo det beste med det hele – det er alltid noe som skal flyttes på, nye ting som skal prøves ut. Hver vår er like spennende, for da får man nyte resultatene av forrige års hagesysler!

– Og hvordan ser hagen din ut?
Vår hage er forholsvis ung. Vi bygget huset i 2004, og begynnte planeringen av tomta i 2005. Vi har tatt litt etterhver på den drøyt 1 måls store tomta. Noe av tomta grenser mot en fjellrabb, så der blir det en litt mer «grovere» naturtomt, med steinbeds-planter, furutrær og Rhododendron.
Hagen ligger sør/vest-vendt, og vi har sol fra morgen til kveld i sommerhavåret. Den består av flere «rom» – noen for blomster og uterom, andre til boltreplass for barna:o)

Rhododendron

Vi har fremdeles mange planer for hagen vår. Ifjor hadde kjøkkenhagen sin spede begynnelse, og nå for tiden har vi et drivhus under oppføring. Det er morsomt å kunne bruke hagen hagen til dyrking av egne grønnsaker. Jeg er også veldig interessert i egen formering av planter og blomster, og da kommer drivhuset til stor nytte.

Jeg må til slutt få takke alle Dere som har stemt på meg! Det var utrolig gøy å vinne blant så mange vakre og kreative bidrag!!
Og – den gjeve premien fra Grønt Fokus er jo midt i blinken nå som vi får drivhus. Jeg kommer til å trenge en del utstyr der:o)

Alle bilder (med unntak av bilder av premier) er tatt av Helene.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. OJ! Hurra!!! Gratulerer så mye til førsteplassen og til de andre vinnerne og tuuusen takk for delt femteplass! ♥ :)) Jeg hadde VELDIG lyst på denne hageboken, så det kunne nesten ikke vært bedre! :O)) Ha en riktig fin ny uke alle sammen!

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 2. OJ! Hurra!!! Gratulerer så mye til førsteplassen og til de andre vinnerne og tuuusen takk for delt femteplass! ♥ :)) Jeg hadde VELDIG lyst på denne hageboken, så det kunne nesten ikke vært bedre! :O)) Ha en riktig fin ny uke alle sammen!

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 3. Gratulerer til en verdig førsteplass! Og alle de andre vinnerne. 😉 Jeg var så heldig å vinne den praktiske hagekalenderen – passet bra. 🙂
  Ønsker alle en fortsatt god vår!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her