Konkurranseutlysning: Din fineste vårblomst!

Det er vår!
Hvilken av årets første blomster setter du mest pris på? Hva gjør deg glad, gir deg gode minner, bringer solen inn i hjertet?
Enten det er hestehov eller en sjelden påskelilje, vist den frem og spre vårglede! Og følg med på konkurransen og få tips til hva du kan plante for egen hage, la deg glede over vårens sprudlende liv og bli kjent med nye flotte hageblogger mf.

Konkurransen er åpen og upretensiøs, hovedpoenget med konkurransen er å spre hageglede. For å delta så må du ha en plass på internett å legge bidraget ditt. Det kan være en blogg, en hjemmeside eller flickr og andre tilsvarende åpne fotoalbum. Dersom du ikke har egnet sted så er det gratis og enkelt å opprette blogg (se video).

Slik deltar du:
* Ta et bilde av en vårblomst, eller finn ett i arkivet ditt. Det kan være både markblomster, krukkeblomster og hageblomster, bittesmå planter og store busker.
Bildet kan ikke ha deltatt på Moseplassen-konkurranse tidligere, det kan ikke være gjenkjennelige personer på bildet, og det må være tatt av deg eller noen i familien.
* Skriv litt om blomsten. Veit du hva den heter så oppgir du det, og fortell hvorfor du synes det er noe ekstra ved akkurat denne blomsten. Tekst til bidraget kan skrives på Norsk, Svensk eller Dansk.
* Jeg blir veldig glad om du inkluderer en lenke hit til konkurransen slik at dine lesere kan få se de andre bidragene og bidra selv om de vil.
* Publiser innlegget på egen blogg/hjemmeside/album.
* Meld deg på konkurransen ved å bruke blå knapp nedenfor de andre bidragene.
* Kun et bidrag pr person.
— Lurer du på noe eller få problemer med å melde deg på så spør i kommentarfeltet 🙂

Konkurranseforløp:
* Påmelding til konkurransen er åpen fram til og med søndag 15. april. Alle bidragene blir liggende her som et bildegalleri slik at lesere kan besøke bidraget.
* En jury velger ut tolv finalister. Denne konkurransen er ikke en ren fotokonkurranse: Bildet er naturligvis viktig, men det trenger ikke være noe fototeknisk mesterverk, og tekst bidrar også til å føre kandidat videre til finalen.
* Den 19. april åpner jeg finalerunden. Alle finalistene presenteres og så er det dere lesere som stemmer frem deres favoritter.
* Vinneren av konkurransen offentliggjøres den 22.april

Jury:
Finalistene velges ut av Arild Sandgren. Arild Sandgren er redaktør for Hage for alle, frilandsjournalist på hagestoff, og har skrevet «hager i Norge» og boken som er en av premiene: «Norsk hagekalender».

_________________________________________________________

Premier:
1. premie: Gavekort på 2.500 kr fra Grønt Fokus.
Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.

Drivhuset på bildet er et Janssenhus.

2. premie: Gavekort på 1000kr fra I Gros hage.
I Gros hage fører ting og tang til hagen, både bruksutstyr og pynt. Spader som er så vakre at de er hagesmykker, små jernalver til å passe på blomstene, kule kopper, frø, bedkanter, dekorative vannslanger, unike fuglematere, og mye mye mer.

3. premie: Gavekort på 1000kr fra GardenGirl.no
GardenGirl tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm. Gavekortet gjelder på lagerført vare hos Gardengirl.no

4. 5. og 6. premie: Norsk hagekalender fra Tun Forlag.
Boken er skrevet av Arild Sandgren og gir deg praktiske råd, tips og ider om hva du bør gjøre når, hele året gjennom, måned for måned, omtale av boken kommer etterhvert. Den er skrevet med norske hager i øye og tar høyde for landets høyst varierende klimaforhold. Forfatteren av boken utgjør juryen som velger ut finalister.

_

‘); // ]]>

_

Slik melder du på kandidaten din:
– Trykk på blå knapp og fyll inn:
URL: Nettadressen til der innlegget ligger. Til selve siden med innlegget, ikke forsiden.
Name: Navnet til bloggen eller hjemmesiden, eller hva nå som blir relevant for deg.
Email: Din epostadresse. Kun jeg kan se denne, blir brukt for å kontakte vinner.
– Trykk «next step», og velg så bildet du ønsker skal vises her. = ferdig!
Du finner ditt innlegg øverst i samlingen, det røde krysset kan brukes til å slette bidraget om det ble feil. Får du ikke rødt kryss så kan jeg fikse for deg.
* Får du problemer med å legge inn lenken så skriver du en kommentar med lenke til innlegget så hjelper jeg deg 🙂

Håper riktig mange vil være med på konkurranse denne runden, gleder meg sånn til å se hvilken vårblomster dere liker 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

39 KOMMENTARER

 1. Ja visst var det VÅR for nokre dagar sidan..
  Men her er full vinter no…

  Vonar VÅREN dukkar opp igjen slik eg kan få vere med på denne..
  Kanskje 14.april var litt tidleg dato?

  God Påske!!

 2. Hei Sigrid 🙂
  Ja jeg veit det er tidlig for mange å ha vårblomstring i april, men samtidig så blir det litt sent med 1-15 mai for mange andre. Jeg håper derfor dere som bor kaldere til bruker arkivet deres og finner noen fine bilder fra i tidligere vårer 🙂

  Anita, jeg har lagt deg inn nå.
  Kan det være problemet ditt kom av at du ikke hadde direktelenke til bloggposten, ikke bare til forsiden?
  Det vil si at lenken skal se slik ut: http://interioranita.blogspot.com/2012/04/konkurranse-hos-moseplassen.html
  Ikke slik: http://interioranita.blogspot.com

  Om det ikke er det som er grunnen så kan det like gjerne være at det er Inlinkz (lenkedingsten) sin skyld, det hender det oppstår uforklarlige problemer.
  Uansett, ikke noe problem for meg å legge inn for de som av en eller annen grunn ikke får det til 🙂

 3. Får ikke lagt inn link. Har forsøkt og når jeg prøver igjen får jeg beskjed om at linken er der allerede… mystisk! Ser igjen i morgen 🙂

 4. Da har jeg igjen kastet meg ut på dypt vann. Vi holder fokus! På Moseplassen er faktisk det viktigste å delta 🙂 Ikke for det, konkurranseinstinktet er klart i orden! Vår kandidat er kanskje ikke av de mest prangende i hagen, men dog.. en liten skjønnhet. Synes vi!

 5. Så masse flotte bidrag det kommer inn!
  Tusen takk 😀

  Som dere kanskje merker så blir det ingen kommentarer fra meg denne runden, jeg er så sabla opptatt med hagemessen at den må få all tekstkapasitet jeg har. Men jeg ser og nyter og gleder meg over alle bidragene 🙂

 6. Så masse flotte bidrag det kommer inn!
  Tusen takk 😀

  Som dere kanskje merker så blir det ingen kommentarer fra meg denne runden, jeg er så sabla opptatt med hagemessen at den må få all tekstkapasitet jeg har. Men jeg ser og nyter og gleder meg over alle bidragene 🙂

 7. Denne primulaen er først ute av alle vårblomstene her på 69 grader nord og den har derfor en spesiell plass i mitt hagehjerte. Den ønsker våren velkommen sammen med kuleprimulaen.Det var litt vanskelig å velge mellom disse to for de er begge flotte vårblomster.

 8. Då har fått på plass mitt bidrag, som førebels ser ut til å vera ein real underdog, i alle fall etter bildene å døma. Men hugs at stundom er ikkje det ytre alt.

 9. Her er mitt bidrag til konkurransen. Bildet er desverre ikke så bra, men skulle eg få vise frem min største vårfavoritt måtte det bli dette 🙂 Eg kaller den for blå hvitveis, men klarer ikkje å huske det riktige navnet. Av alle vårblomstene eg har, er det nok denne skjønnheten eg venter aller mest på sjølv om det ikkje kjem opp meir enn to, tre stengler med disse nydelige blomstene 🙂

  Catharina

 10. Jeg får deg ikke opp her heller, verken i denne siden eller i administrert modus.
  Legg inn lenken du så legger jeg deg inn manuelt. merkelig og litt skummelt at du ikke kom med inn, sånn i tilfelle noen andre ikke tenker på å sjekke at de er med..

 11. hei Anne

  jeg får ikke lagt inn posten med vårens vakreste blomst, det har alltid godt bra tidligere.
  Kanskje du har tid til å hjelpe!

  hilsen randi

 12. Jeg skjønner ikke hva som blir feil når jeg prøver å legge inn min vårblomst. Har lagt bilde og tekst på bloggen min, men det er noe jeg gjør feil når jeg vil delta. Kan du hjelpe?
  hilsen Åse

 13. Hei Åse og Randine, da er dere lagt inn 🙂

  Om andre har problemer så lim inn adressen til blogginnlegget her i kommentaren, så legger jeg inn for dere 🙂

 14. Koselig konkurranse! Jeg har benyttet meg av arkivbilder fra i fjor, for våren lar virkelig vente på seg her i Midt-Norge. 🙂 Men den som venter på noe godt, venter vel ikke forgjeves.

 15. Hei!
  La nettopp inn bildet mitt av min Forglemmeiei søster, men gjorde noe feil slik at jeg ikke fikk opp bildet på tumbnail. Går det ann å gjøre dette om igjen.

  Mvh Turid

 16. Nå er det fiksa Turid 🙂
  Du hadde ikke gjort noe feil egentlig, det er VG-albumet som er satt opp slik at bildene ikke kan lenkes inn på denne måten. Men jeg trikset rundt det ved å laste inn bildet manuelt.

  Hyggelig at du er med på konkurranse!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her