Perleblomsten, lang blomstring og lar seg ikke pelle på nesa av Hr.Frost

Perleblomsten, muscari, er en absolutt genial blomst for krukker og jeg kjøper alltid en par potter på våren for den aller første vårkrukken. Den lar seg slettes ikke terrorisere av litt restvinter og har lengst blomstring av alle løkblomstene jeg har prøvd.
Og så er den jo vakker! Bladverket er pent og de mange små perlene er virkelig fascinerende, og flotte farger har den også.

På slutten av sesongen så graver jeg den ned i bed, og den kommer villig igjen neste år, ikke av de første opp av bakken merkelig nok (den er tregere enn krokus), men opp kommer den år etter år.

Og du, det finnes masse ulike perleblomster. Den vanlige blå er nok mest hardfør, men du kan også kjøpe hvit, lilla og flerfarget.

Månedens konkurranse her på Moseplassen er Fineste Vårblomst. Perleblomsten er en av mine vårfavoritter, hvilken er din? Konkurransen er åpen for alle med blogg/hjemmeside/album, bli med og del din hageglede!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Setter så stor pris på at du blogger om hvilke blomster som passer til den nåværende årstiden. Er ikke så lett å vite hva som holder seg og ikke. Du er til stor hjelp for meg.

  MVH Stine W Mogensen

 2. Ja det er en sånn god gammeldag som liksom har vært i hagen siden tidenes morgen 🙂 Ikke for det. Nå finnes det jo mangespennende på markedet, men mangen av disse er lite glad i vinetrfukt og ikke alltid like herdig her i landet. Så jeg holder en knapp på den gode gamle blå sorte!

 3. Stine, så hyggelig å høre! Noen plantevalg blir jo etterhvert litt selvfølgelig for meg, så det er alltid kjekt med slike tilbakemeldinger 🙂

  Maritfri, jeg har ikke så mye erfaring med de nye sortene, men det er jo oftest slik, at de nye navnsortene er mindre hardføre enn de gamle rene.
  Og, jeg synes igrunnen den blå er finest jeg da 🙂

 4. Perleblomst er virkelig vårblomst, jeg kjøper ofte påskeliljer og perleblomster til vinduskarmen når jeg lengter etter vår. Påskeliljene plantes ut når der er avblomstret, så kommer noen igjen året etter, men perleblomstene har jeg ikke prøvd. Men nå ble jeg inspirert!

 5. Ja, jeg er virkelig glad i perleblomsten. Har en del blå i bedet som stammer fra fjorårets krukker, og en stor sinkkrukke ute med blå av slagsen. For 1 1/2 uke siden var jeg så heldig å få besøk av en nydelig kvinne og hun foræret meg en blomsterkrukke fylt med løk av hvite perleblomter. Den har stått inne hele påsken og gledet oss, og den blomstrer fortsatt. Snart kommer den til å få en ny vokseplass ute i hagen.

  Forresten, Anne, må jeg passe på å få takke deg for denne koselige og nyttige hagebloggen. FB-siden til Halden Hagelag har klikket «liker» på din FB-side slik at våre medlemmer (og flere til) kan finne veien hit de også. http://www.facebook.com/#!/pages/Hageselskapet-Halden/259614910749058

  Ha en fin uke!

  Mvh May-Liss

 6. Jeg er så enig, så enig, perleblomsten er både genial og lekker. Mine står helt nedsnødd på trappa nå, men bare den hersens snøen smelter er de like fine igjen.
  Ha ei strålende uke.

 7. Merete, den er veldig grei å få igjen, så bare plante den ut dypere enn den står i pottene (tre cm jord over løken tror jeg blir rett).

  Mari-Liss, høres nydelig ut! Og tusen takk for gode ord og for liking på Halden Hagelags FB side. Bloglove 🙂

  Tua, strålende sol er det ikke her, det snør… men strålende uke skal det nok bli! 😉

 8. Ja, tror Perleblomsten blir min nye vårfavoritt. Har en i en kurv ute, og den har ikke latt seg pille på nesen av -10,5 påskeuka. Påskelilja mi lå lettere henslengt over pottekanten, men har kommet seg bra igjen.
  Ønsker deg en flott uke!!!

 9. Merete, den er veldig grei å få igjen, så bare plante den ut dypere enn den står i pottene (tre cm jord over løken tror jeg blir rett).

  Mari-Liss, høres nydelig ut! Og tusen takk for gode ord og for liking på Halden Hagelags FB side. Bloglove 🙂

  Tua, strålende sol er det ikke her, det snør… men strålende uke skal det nok bli! 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips