Hosta ‘White feather’. Gulhvite blader! Ikke noe grønt i sikte.

Hosta, bladlilje, er en plante de fleste dyrker for bladene og denne rariteten ‘White feather’ er nå så definitivt kultivert frem fordi man ønsker unikt bladverk. Bildene lyver ikke, den er faktisk så blek som dette nå på våren (blir grønnere etterhvert), og denne har vokst opp i helt vanlig halvskygge!

Lyst til å se flere bilder av Hosta? Besøk denne gamle bloggposten som ble til etter et besøk til hostasamleren Angelica.

Hosta er en god plante for halvskygge og skygge. (Det finnes også sorter som trives i sol). Den dyrkes primært på grunn av bladene, men blomstene er lilla eller hvite og vanligvis ganske dekorative de også. Bladstørrelsen (og plantestørrelsen) varierer med sortene, alt fra noen cm til halvmeteren.

Hosta er vanlig vare i hagesenterene, men om du jakter på det spesielle så stikk innom Planteriket, han har sågar ‘White feather’

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Hmmmm… så annerledes din «White feather» er, enn min. Min står i mye skygge, kun litt kveldssol. Den er allerede litt «stripete grønn». Kanskje de blir like etter hvert?

 2. Interessant Aud! Sånn helt umiddelbart så lurer jeg jo på om det er solforholdene som påvirker. Det er nok litt lett halvskygge der den står, skygge fra trær på formiddagen og full sol fra tolv.

 3. Den så spennende ut. Jeg har flere hosta i mitt nordvendte skyggebed. De blomstrer aldri her nord, til det er sommersesongen for kort, men bladene blir flotte. De hvite plantene er veldig fine i skyggebedet hvor det ellers blir veldig mye grønt og gult.Vet du om den klarer seg i H 6-7?

 4. Hehe, godt poeng Maritfri 😉
  Den er nok mest spesiell, fargen er litt pussig, gulhvit. Men den er også pen på sin måte, tenker at den ville gjort seg veldig godt sammen med planter med mørke blader.

  Bente, jeg veit dessverre ikke noe om herdighet. Ofte så er det en sone eller to lavere herdighet på svært foredlede kultivarer, men det er ikke sikkert det er slik.

 5. Hehe, godt poeng Maritfri 😉
  Den er nok mest spesiell, fargen er litt pussig, gulhvit. Men den er også pen på sin måte, tenker at den ville gjort seg veldig godt sammen med planter med mørke blader.

  Bente, jeg veit dessverre ikke noe om herdighet. Ofte så er det en sone eller to lavere herdighet på svært foredlede kultivarer, men det er ikke sikkert det er slik.

 6. Den var veldig spesiell, og den lyser sikkert opp blant det grønne.
  Jeg lurer på om jeg kan dele på min hosta, og eventuelt når jeg kan gjøre det? Har du litt hosta-kunnskap? Eller noen av leserne? 😉 Skulle gjerne hatt flere, og kunne tenke meg å dele på den jeg har. (De kommer jo opp èn og èn liksom…) Min hosta er nå runt 25 cm høy vil jeg tro.
  På forhånd takk!

 7. Mandelhjarta, hosta er veldig greit å dele! Jeg tror jeg har bilder av hostadeling en plass, hadde tenkt å skrive en serie bloggposter om deling av stauder men kommer jo aldri så langt.. Skal se hva jeg finner, men det er egentlig bare å spa planten opp, legge på siden og sette spaden ned midt i roten og tråkke til. Eller du kan dele den mens den er i bakken, men det er enklere å spa opp, synes jeg. Hver rotbit må ha minst ett bladfeste, helst en to-tre.

  Kan deles nå på våren, eller til høsten. Kan også deles på sommer, men som alle andre stauder så er det best resultat om man deler vår eller høst.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her