Jakter på spennende hager å besøke, og unike drivhus. Tips?

De fleste av dere kjenner vel Claus Dalby? Dansk hagemann som har skrevet en serie bøker, deltatt i tv-program og har den fantastiske hagebloggen Haveliv. Claus kommer til Norge nå ganske snart, og han har to ønsker jeg håper dere kan hjelpe til med tips på:

Drivhus:
Hovedmålet med besøket er at han skal besøke unike drivhus (inkludert solrik vinterhage) som ligger i fotogene miljø for sin nye bok om drivhus i skandinavia. Har du ett slikt? Eller kjenner du til et slikt? Stort pryddrivhus i en park, eller et bitte lite hjemmesnekret, alt kan være interessant! Du kan sende bilder rett til Claus, eller  du kan legge igjen en kommentar her med tips så skal jeg sørge for at han ser det. Jeg ba om tips for et halvt år siden og fikk inn flere flotte forslag, men jeg er sikker på at det er mange flere rundomkring 🙂

Hager:
Claus ønsker dessuten tips om fine Norske hager å besøke. Og, det gjør jeg også og sikkert mange andre! La oss dele kunnskap om hager rundt om i landet som byr på noe litt ekstra, din egen, eller noen andres, eller offentlige hage. Tips gjerne Claus direkte, og i tillegg blir jeg glad om du legger igjen en kommentar her slik at jeg og alle leserene kan få ta del i tipsene også 🙂

Claus Dalbys epostadresse: (claus @ klematis.dk)

Blir kjempeglad for alle tips vi kan få! Ikke vær blyg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Mitt drivhus er under oppbygging, og blir visst ikke ferdig med det første. Det ligger dessverre heller ikke i noe fotogent miljø, for til det er det for mye av en byggeplass……Ellers kunne han gladelig få komme og fotografere det =)
  Om du husker det, Anne, så er det i tre og glass. (Vi venter fremdeles på glasset!)
  navn

 2. Hei!

  Spennende initiativ! Klaus Dalby er utrolig flink – og hvem ønsker ikke besøk av ham? 🙂
  Besøk meg på facebook så finner du bilder fra sommer 2011 og 2012. Selv er vi svært stolte over Hagen og drivhuset, selv om det ikke er i Dalby-skala 🙂 Uansett, vi liker å vise det frem 🙂
  (se Mail-adresse for navn)

  God sommer og takk for flott side!

  Mvh. Wenche

 3. Hei!

  Spennende initiativ! Klaus Dalby er utrolig flink – og hvem ønsker ikke besøk av ham? 🙂
  Besøk meg på facebook så finner du bilder fra sommer 2011 og 2012. Selv er vi svært stolte over Hagen og drivhuset, selv om det ikke er i Dalby-skala 🙂 Uansett, vi liker å vise det frem 🙂
  (se Mail-adresse for navn)

  God sommer og takk for flott side!

  Mvh. Wenche

 4. Hei Anne .
  Jeg har et innlegg i dag på bloggen min som anbefales for de som er på disse kanter av landet.
  Ønsker deg en fin og god sommer.
  klem Anne

 5. Krepsemor, det er nok kommet litt kort foreløpig, men jeg gleder meg til å se hvordan det blir 🙂

  Wenche, takk for tips!

  Flott tips Anne, Flor og Fjære er vel en av de flotteste hagene i Norge vil jeg tro, skulle egentlig vært i bryllup i Stavanger før i sommer, og hadde da planer om å få sett det, men ble det ikke tur på meg.

  Lene, kolonihagene hadde jeg jammen ikke tenkt på, takk for tips 🙂

 6. Krepsemor, det er nok kommet litt kort foreløpig, men jeg gleder meg til å se hvordan det blir 🙂

  Wenche, takk for tips!

  Flott tips Anne, Flor og Fjære er vel en av de flotteste hagene i Norge vil jeg tro, skulle egentlig vært i bryllup i Stavanger før i sommer, og hadde da planer om å få sett det, men ble det ikke tur på meg.

  Lene, kolonihagene hadde jeg jammen ikke tenkt på, takk for tips 🙂

 7. Hvis ikke du alt har fått tips om det, så anbefaler jeg Ramme gård i Son. Der har de et flott veksthus/hagestue, men spennende innramming, og en utrolig flott park. :)Ellers er jo Solfang et «must». 🙂

 8. Hei. Vet ikke om dette kommer for sent siden det ser ut som om Claus er allerede i Norge og igang med å reise rundt, men vi har i år bygget ferdig drivhuset vårt. Vi bor i Drøbak bare noen meter unna Oslofjorden. Huset og da hagen er bygd opp for to år siden og svigerforeldrene mine bor rett ved siden av oss i et flott gammelt hus med fantastisk hage. Jeg kan gjerne sende noen bilder hvis du er interessert.

 9. Åshild, han er tipset om det. (tror jeg da, jeg må sjekke, men jeg er rimelig sikker på at jeg har skrevet til han om henne).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her