Skal du kjøpe planter eller plante denne helgen? Her er tre gode tips:

Hei 🙂
Jeg sitter nå og finpusser på del to av «Lær om jord» serien, og det fikk meg til å tenke på noen gamle tipsposter som jeg har lyst til å trekke frem i lyset igjen:

1. Rett plante på rett sted!
Før du handler planter, sjekk opp hvilken planter som vil trives med de forholdene du har å tilby. Boken «Hvilken plante hvor» er et funn, og om du lar den rådgive deg så vil plantene bli sååå glade at de belønner deg med å kreve mindre stell og bli friskere og vakrere.

2. Kjenner du til herdighetssoner?
Hvor herdig en plante er sier noe om den kommer til å overleve vinteren i hagen din, vel verdt å vurdere før du handler. De aller fleste flerårige vekster er har oppgitt herdighetssone på merkelappen, så det eneste du må gjøre er å finne din herdighetssone ved å følge lenken, eller du kan spørre på ditt lokale gartneri dersom det har kyndig personale.

3. Plant rosen riktig!
Skal du plante roser? Eller har du roser som ikke riktig trives?
Jeg skrev i fjor høst en kort men veldig pedagogisk artikkel om å plante roser dypt nok. Om du skal gjøre bare en snill ting for rosene dine i år så gå ut og sjekk om de står dypt nok!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei Anne! Supre tips, og jeg prøver virkelig å følge dem. Når det gjelder herdighetssoner, lar jeg være å si fra til planten 🙂 (Tuller!) Men noe en kan ha i minne, er at i hagen kan vi ha flere herdighetssoner, med tanke på hvor vi plasserer plantene! Det kan være lunt og godt inntil en vegg, og plassert der de ikke er så utsatt for vind!
    Ellers ble boken du anbefalte bestilt øyeblikkelig 🙂
    God helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her