Alunrot, Heuchera, ‘Milan’. Kindereggplante!

I fjor høst fikk jeg endel heuchera fra produksjonsgartneriet Schrader for utprøvning, og ‘Milan’ er absolutt en av de flotteste av disse.

Alunrot er en plante de fleste dyrker for bladverket og det finnes utrolig mange ulike navnsorter med høyst ulike farger og mønstre. Det vitenskaplige navnet er Heuchera, og jeg foretrekker å bruke det fordi jeg forbeholder alunrot til den renere/opprinnelige sorten med grønne blader som primært dyrkes for blomstenes del.

Heuchera, ‘Milan’ får sølv-grønn-lilla blader, og bare bladene gjør at den er verdt et innkjøp. Men, den har i tillegg noen ganske så friske blomster, rosa tette fine aks som virkelig synger i solen. ‘Milan’ har blomstret i en par uker nå og gir seg nok ikke med det første.

Det er ikke av de største heucheraene dette, tuene holder seg små og lave, i min hage i alle fall.

En skikkelig kindereggplante som har: vakkert bladverk, tette fine tuer og nydelige blomster!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Hei! Den var lekker, kanskje jeg burde ha flere Heucheraer! Har sådd H. sanguinera (blod…), men den har ikke blomstret ennå. Og den har j heller ikke så flott bladverk. Sikkert fin plante dette til utfylling i nye bed.

 2. Flott plante!
  Kanskje ikkje relevant her, men eg lure på å planta stauder i kassar…lage nokre kassar,eller pallekarmar å planta i. Er dette ein god ide, eller ikkje å anbefala?
  Me har fjerna mykje av hagen i år, og ynskjer å få ein lettstelt,men fin hage. Har du nokre gode generelle tips og? Me bur på sørvestlandet 🙂
  Eg likar bloggen din, og ska nok rota rundt her etter ting og tang 😉

 3. hehe, en kan aldri få nok Heuchera Bille 😉
  De fineste heucheraene må en dele, de er ikke frøekte, men jeg sådde en type et år som ble veldig fin, med noen sølvmarmorerte blader. Orker ikke riktig søke på den nå, men om du er interessert så tror jeg du finner den via Heuchera-taggen.

  Hei Venke.
  Du kan gjerne plante stauder i kasser 🙂
  Da bør du ha litt store kasser, både i bredde og dybde, og så må du velge planter som er ekstra herdige for vinteren blir tøffere i en kasse enn i bakken.

  Oi, lettstelt men fin hage. Vel, det er et komplekst spørsmål jeg ikke tror jeg kan gi deg fornuftig svar på. Det er noen triks, som at busker er mindre jobb enn stauder, og stauder er mye mindre jobb en sommerblomster. Men i det store og hele så er det jo slik at hva en synes er fint er så ulikt, og hva en synes er mye stell er enda mer ulikt. Noen liker å klippe plenen, mens andre heller vil bruke samme mengde tid på å luke.

  Jeg tror det beste rådet jeg kan gi deg nå er at du og den du har hage med tenker dere nøye om. Ta dere tid til å finne ut hva som er deres hagedrømmer, hva som vil gi DERE glede, hva dere liker å holde på med i hagen. Så tar du med de ideene til noen og diskuterer beste løsninger (forumet hagegal.no er supert, der får du masse svar fra mange ulike). Du kan gjerne spørre meg om råd også, men hagegal gir som oftest bedre og bredere svar 🙂

 4. Takk for svar..me får tenka ei stund, og så sjekka ut hagegal 🙂 Er det lurt å kjøpa stauder nå i haust, eller er det betre å venta til våren igjen?
  Takk for svar, og så skrive eg igjen pm viss eg har meir eg lure på 🙂
  Ha ein fin sommar!

 5. Alunroten er en flott pante, både for blomstene den bærer og som en accentplante i hagen. Den du viser på bildet her er jo aldeles nydelig. Jeg har en helt annen type. Det blir vel som geraniumslekten, at det finnes utallige varianter.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her