Hvor viktig er forventninger for din hageglede? (høstfloksknoppjubelbrus)

Synes du også at forventninger er en stor del av hagegleden?

Jeg gleder meg naturligvis over det som er her og nå. Men for meg er hagen ikke statisk, den er i utvikling, og  hele prosessen er viktig. På våren titter og titter jeg på jorden og venter på at de første vårtegnene skal presse seg opp. Jeg gleder meg til gjensyn med gamle venner og blir våryr når blomstene drister seg frem. Det er altså ikke bare blomstens skjønnhet som er tiltrekkende, de symboliserer også det nye året, mulighetene og hagegledene jeg har i vente. Og sånn er det hele veien gjennom sesongen, alltid noe nytt rundt neste sving.

Akkurat nå er det høstfloksblomstene jeg er mest spent på. De står der med bristeklare knopper og kniser, små ungpiker som snart skal på sin første fest. Fine som de er, men med løfte om mer 🙂


Høstfloks, Phlox paniculata, er en staude som blir 40-110 cm høy, kan stå i sol og lett skygge og er herdig i soner H6-H7. Les mer om høstfloks.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Tror forventningene er nesten større en selve opplevelsen til tider…Alltid noe å glede seg til!
  Så gøy å se ekornene i hagen din! Her var også 2 ekorn i vinter- men nå har vi ikke sett dem på lenge- har ikke lagt ut mat heller..så vi har vel oss selv å takke. Håper de kommer igjen for de er så søte. Koselig å sitte å se på slike krabater!
  Ønsker deg og ekornene en fin uke 🙂
  Mvh Monica

 2. Floks og også Busknellik er gode hageplanter, slike jeg husker fra da jeg var liten, blomster i mormors hage:) Hardføre og rause med blomster. Nydelige bilder av knopper, gleder meg til bildene som kommer:) For du har vel tenkt å ta bilder når de blomstrer også?

 3. Akkurat sånn har jeg det også. Forventningen om det som skal komme, er en stor del av hagegleden for meg. Selvfølgelig gleder jeg meg over det som er her og nå også, men hagen er så mye mer enn bare det.
  Nydelige høstfloks i knopp hos deg. Jeg har endel liljer i knopp. De var nye i vår og skal snart blomstre for første gang hos meg. Vi gleder oss!

 4. Da håper jeg du får faste ekornbesøk igjen når du atter mater 🙂 Her er skikkelig livlig for tiden, og jeg er såå takknemmelig 😀

  Anneli, høstfloksen er absolutt en bestemorsplante for meg også, har digget høstfloks fra jeg var liten jeg 🙂
  Og ja, bilder av blomster ja. haha. Vel, det hører med til historien at blogginnlegget ble skrevet på lørdag, og på søndag ble alle blomsterknoppene klippet av fordi plantene måtte flyttes (her er alt i ventebed, og vi må tømme ett for å få flyttet jorden som ligger i det tredje bedet så vi kan få plantet der osv. … Uansett, blomsterknopper i vase, som jeg tviler på at springer ut. Men, om du vil se blomster så kan du klikke inn her: http://moseplassen.com/tag/hoesttfloks/ selv om det atlså ikke er alle de nye blomstene som jeg har ventet spent på ett år. Men jeg kan vente ett år til jeg, om det er nødvendig 🙂

  liljeknoppene er jo så flotte da, der de står og blir større og større og plutselig sprekker. Absolutt noe å glede seg til Mariann 😀

 5. Da håper jeg du får faste ekornbesøk igjen når du atter mater 🙂 Her er skikkelig livlig for tiden, og jeg er såå takknemmelig 😀

  Anneli, høstfloksen er absolutt en bestemorsplante for meg også, har digget høstfloks fra jeg var liten jeg 🙂
  Og ja, bilder av blomster ja. haha. Vel, det hører med til historien at blogginnlegget ble skrevet på lørdag, og på søndag ble alle blomsterknoppene klippet av fordi plantene måtte flyttes (her er alt i ventebed, og vi må tømme ett for å få flyttet jorden som ligger i det tredje bedet så vi kan få plantet der osv. … Uansett, blomsterknopper i vase, som jeg tviler på at springer ut. Men, om du vil se blomster så kan du klikke inn her: http://moseplassen.com/tag/hoe… selv om det atlså ikke er alle de nye blomstene som jeg har ventet spent på ett år. Men jeg kan vente ett år til jeg, om det er nødvendig 🙂

  liljeknoppene er jo så flotte da, der de står og blir større og større og plutselig sprekker. Absolutt noe å glede seg til Mariann 😀

 6. Morsomt å se «tidsforskjellen» mellom din hage og min her i Trondheim. Min høstfloks ligger noen uker etter, og det er egentlig helt i orden at den behersker seg og venter med blomstringen til jeg er tilbake fra ferie og kan nyte synet 🙂

 7. Du har så utrolig bra en blogg! Helt fra vi fikk hage for et lite år siden og jeg begynte å rote rundt på nettet etter informasjon, så har jeg fulgt med på bloggen din. Her får jeg både inspirasjon og mye nyttig hagerelatert kunnskap. Så derfor har jeg nå tatt det skrittet, i hovedsak takket være deg, å starte min egen lille blogg fra vår hage ved skauen.

  Så derfor sender jeg over en takk til deg og håper du fortsetter med all den gode inspirasjonen, informasjonen og opplæringen av oss uerfarne hageeiere!

 8. Jeg blir selvfølgelig veldig glad om noen vil besøke meg på bloggen:
  ihagenvedskauen.blogspot.no
  🙂

 9. Hei Eline, hyggelig å høre fra deg! Jeg kommer innom vettu, klart det! 🙂

  Doktor Ingrid og Randine, det er alltid like facinerende å lese blogger rundomkring og se hvor ulikt det faktisk er hva som er i blomst! Her er de vel kanskje littegranne tidligere ute enn ventet ettersom vi har hatt så kjølig og våt sommer, men ikke helt unormalt at de blomstrer i overgangen juli-august (missvisende navn…)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her