Skjærsmin! Mest duft?

Jeg bor i et gammelt villastrøk hvor de fleste hagene er veletablert. Det vil si at det er en god posjon trær, og at mange har busker ut mot veien. Masse ulike busker, mange av de relativt gamle så de har fått litt karakter.

Jeg følger alltid med når vi kjører gjennom gatene, for det er så mye vakkert å se, og la seg bli inspirert av. Noen gjenganger er det jo helt klart, for en måned siden var det enorme mengder med syrin, nå er det skjærsminen som dominerer.

Selv har vi ingen skjærsmin, men jeg har tenkt å lage en stikling av en nydelig gammel skjærsmin som står hos mine foreldre. Jeg synes det er koselig å ta med meg planter fra min barndoms hage, og så synes jeg det er fint å få laget en kopi av den gamle planten så jeg er sikker på at den ikke går ut.

Men ja, tilbake til overskriften. Jeg lurer litt, hva synes dere? Er skjærsmin den busken med mest duft? Syrin dufter jo mye, men det føler jeg er mest fordi det kan bli så store busker av den. Om man tar størrelsene med i betraktning, hvilken synes du dufter mest? Og har du erfaring med at en navnsort dufter mer enn andre?

Jeg har skrevet litt om skjærsmin før, der står det også litt om navnforvirring for de som lurer.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. JA!!! den lukten glemmer man aldri Anne 🙂

  En annen favoritt her er Mimosa, men lite av den i Norge da desverre. Sikkert ikke så hardfør.

 2. Skjærsmin lukter nydelig, og jeg tror det er den busken som lukter mest av alle. I allfall av de vi har her i landet.
  Da jeg gikk en tur tidligere i kveld, gikk jeg på en gammel gårdsvei, og der i grøftekanten så jeg en stor «tue» med Kaprifolium. Den lukter også vidunderlig!

 3. Mimosa tror jeg faktisk ikke jeg kjenner duften av, ikke sånn «vill», men har jo hørt det er godt 🙂

  Kaprifol hadde jeg glemt vekk at duftet faktisk helt til dere minnet meg på det her og på FB. På Sunnmøre har jeg gått i «skog» hvor kaprifolen vokste vilt i trærne, nydelig både syn og duft 🙂

  God helg til deg også Sigrid!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her