Slik berger du krukkene gjennom ferien:

Skal du vekk i sommer? Har du krukker? Her har du fem raske og enkle tips:

1. Sett alle krukker og balkongkasser samlet, i skyggen. Planter som står i skygge trenger mye mindre vanning enn de som står i solen.

2. Har du mange små krukker?  Vurder å plante plantene i bed mens du er borte, små krukker krever mye tilsyn.

3. Vanning: Blir det fint vær eller du er lenge borte så trengs det vanning. Det enkleste er å få naboen til å sette på en spreder i en par timer, det er mulig når alle krukker står samlet. Eventuelt så kan du sette plastflasker opp ned i krukkene, eller du kan kjøpe en dryppvanningssystem på hagesenter og stikke nedi.

4. Skal du være borte to uker? Knip av alle blomster og knopper på sommerblomstene. Da får blomsten tid og overskudd til å fokusere på å lage nye fine blomster til du er tilbake.

5. Har du sommerblomster som er slitne? Gi den en foryngelseskur! Klipp av alle grener inn til 8-10 cm over jorda og gi den vann og gjødsel så kommer den med nye grener og blader og vil etter en måned bli som en helt ny plante og holde floret gående ut sommeren.

Hva er ditt beste tips for krukker som har hjemmealenefest?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Gode tips! Jeg føler meg truffet – hele hagen min er i krukker på balkongen, og den krever mer og mer vann nå som den begynner å gro seg til.

 2. Jeg har lagt barnebleier i bunnen av alle krukkene mine, i stedenfor leca. Disse trekker til seg overflødig vann når det regner, og har masse fuktighet når det er tørt:o) Fungerer veldig godt!

 3. Hilde, ja det er litt mer bry med krukkene, men det er jo også veldig spennende da, en kan variere mer og flytte rundt og møblere på en annen måte 🙂

  Anneli, hehe, joda, når du sier det så har jeg vel ikke vannet krukker på en måned…

  Oleiv Lene, flott tips! Jeg blandet bleiefyll i pottene før men jorden blir veldig kompakt. å legge bleien uten å blande nederst høres ut som en interessant variant av det.

 4. Hilde, ja det er litt mer bry med krukkene, men det er jo også veldig spennende da, en kan variere mer og flytte rundt og møblere på en annen måte 🙂

  Anneli, hehe, joda, når du sier det så har jeg vel ikke vannet krukker på en måned…

  Oleiv Lene, flott tips! Jeg blandet bleiefyll i pottene før men jorden blir veldig kompakt. å legge bleien uten å blande nederst høres ut som en interessant variant av det.

 5. Har grønne plastflasker ( fra Cider 3/4 el 1ltr.) som syns mindre enn vanlige glassflasker, og kjøpt «tutter» m hull i oh til å skru på flaska. Fungerer helt fint

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her