Beste tips for å få masse blomster på sommerblomstene:


Enkelt og effektivt hagetips: Fjern visne blomster!

Selv om jeg liker å tro det så lager ikke planten blomster for å være snill mot meg, den lager de fordi den har lyst på barn. For å få barn må de lage blomster som så blir til frø, og når planten har produsert nok frø så pensjonerer den seg fra blomsterbransjen og bryr seg filla om andres behov og ønsker. Jeg er absolutt ikke fan av førtidspensjonering på blomster, så i min hage har vi den beste bevertning for å gi overskudd til blomsterproduksjon og langt arbeidsliv, og så kidnapper jeg de visne blomstene for å holde motivasjonen på topp.

mohahahaha! (Se for deg onkel Skrue nå som gnir seg i hendene…)

I tillegg til at de blomstrer mer så blir planten penere å se på når du får vekk det visne, men frø kan være bra det også altså: Dekorative frøstender og nyper som pynter hagen på høsten, mat til fugler, og frø du kan sanke inn og så til neste år.

Sommerblomstene (ettårige planter) er de som har mest nytte av knipingen, samt roser. Ikke alle sommerblomster trenger å knipes, om de ikke lager frø uansett så er det ikke noen vits utover at de blir penere å se på. Det kan gi mer blomstring å knipe stauder som kommer med flere sett med blomster, som feks tusenfryd og lavendel.

Det er som sagt mange blomster som presterer bedre om de motiveres, for eksempel disse:
Erteblomster, betlehemsstjerne, gerbia, georginer, margeritter og spanske margeritter, pelargonia, lavendel, tagetes, ringblomst, roser, cosmos, zinnia, nellik og blomkarse

Det skal ikke være nødvendig å knipe moderne varianter av petunia/ surfina/ million bells.

Slik gjør du det: Knip av blomstene helt ned til neste knopp eller blad, bruk neglene eller en saks. Det er nok å fjerne bare hodet, men ved å knipe helt ned til neste skudd så blir planten mye penere.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Å gå sånn og plukke visne blomster er rene terapien. Det er så koselig. Men nå rotner de nesten mere enn å visne og det er ikke så stas.

    God helg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her