Årets første løk i hus!

Er akkurat tilbake fra Plantasjen og der hadde jammen løken kommet allerede! Hyllevis med løk, og det var altså helt umulig å gå hjem uten et lett raid enda løk slettes ikke er busk… 😉

Dagens fangst skal i Hei-Hallo bedet, og er krokus og tidlige tulipaner i gul og orange.
* Crocus ‘Vernus Yellow’. 50 stk krokus, relativt rimelige
* Crocus Fuscotinctus. Botanisk krokus, 25 stk.
* Tulipa Dasystemon tarda. Botanisk tulipan, 10 stk
* Tulipa ‘Little Princess’. Dverghybrid. 10 stk.

Det er veldig koselig å gå sånn langs hyllene og glede seg til våren. Jeg er mest opptatt av det som blomstrer tidlig, når jeg kommer litt ut i mai så er jeg ferdig med tulipanene og vil heller se stauder osv. Men vi er jo to her, så det blir nok noen sorte sene tulipaner og litt annet også kan jeg tenke meg 😉

Hvordan er det med deg, hva er dine høstløkplaner?

PS: Det er litt tidlig så ikke alle har lagt ut løklister enda, men her er min oversikt over nettbutikker som selger løk.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Her ble det også bestilt litt løk i dag, fra Zimtrade. 🙂

  Tulipa tarda må jeg også ha, den er riktig fin. Ellers ble det Tulipa ‘Persian Pearl’, Narciss ‘Jenny’, Lilium pumilum, Erythronium ‘Pagoda’ og ‘White Beauty’.

 2. Hei!
  Så du kjøpe løk på plantasjen. Kva med Europris? Er løk av same kvalitet uansett kor dei er kjøpt?
  Eg har lyst på fine løkar,men må og skaffe meg nokre stauder og buskar nå.
  Lykke til me setting 🙂

 3. Erythronium tror jeg nok at det blir noen av hit også etterhvert ja. Har ikke turt å gå inn på Zimtrade enda, sånn rent bortsett fra at jeg åpnet opp alle nettbutikkene for å sjekke lenker i dag. Blir jo så friiiista 😉

  Venke, du det kan jeg ikke si noe sikkert om, men jeg ser ikke noe problematisk med å kjøpe løk på europris nå.
  Det som er mer relevant enn hvor du kjøper løk er hvem som har produsert og pakket løken. Det er vel stort sett det samme uansett merker en handler sånn av de vanlige merkene, men noen av de små nisjebutikkene har løk av bedre kvalitet enn de som lever av å selge billig og mye. Nisjebutikkene kan også ha bedre oppbevaring, men det er mest relevant på sikt, og jeg tror ikke det spiller noen rolle tidlig i sesongen.

 4. Så spennende! Jeg har aldri satt løk før, så dette må jeg prøve i år. Blir nok en Plantasjen-tur snart:) Har du noen gang prøvd å sette løk under plenen?
  God helg!

 5. Så flotte tulipaner du har fått tak i! Jeg liker så godt villtulipanene. Det er visst på tide å kikke etter løk, ja, men det kan fort bli dyrt, he-he! Jeg er et lett offer der…..

 6. Gleder meg både til høst, vinter og vår – og neste sommer jeg. Årstider er en fin ting. Det er løk også, og som deg liker jeg best de som kommer tidlig.

 7. Eline, jeg har ikke prøvd selv men veit jo at det gjøres og mener å huske at jeg blogget om det i fjor. Hm, skal titte litt i arkivet mitt jeg, om jeg finner noe jeg hsr skrevet eller lenket til hos noen andre.
  Du må dog være innstillt på å la plenen få stå i fred en periode mens bladene visner ned, så ikke plenklipp med en gang avblomstret.

  Krepsemor, ja, jeg er også svak for botaniske tulipener 😀 Mye morsommere med slik som kommer igjen fra år til år enn de kravstore primadonnaene.

  Ugleloftet, hurra for årstider! Kjempekjedelig om alt er det samme året rundt.

 8. Jippi, jeg skal handle mye løk i høst, og det var fint å vite at de er på plass i hyllene. Har lurt litt på om netthandel vil bli rimeligere når jeg vil ha mange, og nå er det tydeligvis tid for å bestemme seg…

  Har laget georginebed i feriehagen, og planen er å ha vekselbruk Narcisser/Dahlia. Kjekt med nye tradisjoner i hagen 😀

  God helg!

 9. Så fin side. Har sett meg rundt og lurer på om noen kan svare på om det er noe poengi å samle ertene fra erteplantene for å så til våren? Skal de ut av belgen og tørkes? Det er alltid spesielt morsomt med planter man kan så av egne frø.

 10. Jeg har akkurat fått pakke fra BoGrønt Rom med vidunderlige tulipanløker og har supplert med krokus, snøklokker, narcisser, scilla og allium fra Plantasjen. Gleder meg til jeg kan begynne å sette dem ned!

 11. Bille, skal du ha riktig mye og du har lyst på noe spesielt så er eurobulb verdt å vurdere. Gå sammen med noen eventuelt 🙂

  Ragna, beklager, jeg har oversett spørsmålet ditt!
  Du kan gjerne samle og så erter. Det er vanlig å samle egne frø fra erteblomster, og jeg tror også mange gjør det for spiseerter av ulik sort. Om de er frøekte (blir like foreldrene) vil jeg tro varierer litt, men det er jo bare spennende 😀

  Grønnpia, det ligger mye glede i løk! herlig å vite at de skal ligge der og vente på vårsolen og gi glede når vi trenger det mest.

 12. Bille, skal du ha riktig mye og du har lyst på noe spesielt så er eurobulb verdt å vurdere. Gå sammen med noen eventuelt 🙂

  Ragna, beklager, jeg har oversett spørsmålet ditt!
  Du kan gjerne samle og så erter. Det er vanlig å samle egne frø fra erteblomster, og jeg tror også mange gjør det for spiseerter av ulik sort. Om de er frøekte (blir like foreldrene) vil jeg tro varierer litt, men det er jo bare spennende 😀

  Grønnpia, det ligger mye glede i løk! herlig å vite at de skal ligge der og vente på vårsolen og gi glede når vi trenger det mest.

 13. Høstløkfesten har nådd sine store høyder i år også. Både BoGrønt Rom og Lillegartneri har sendt fyldige løkpakker til meg:) Alt av super kvalitet. Det meste har blitt plantet med lystig hånd. Så blir det jo til at det havner en pakke eller to i kurven når jeg «tilfeldigvis» er innom hagebutikker. Satser på å få siste rest i jorden til helgen.

  Noen av høstens utvalgte herligheter finnes her:
  http://enerhagen.blogspot.no/2012/10/hstlkfest.html

  God løkfest alle sammen!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her