Kengurufot: Eksotisk utseende, krever lite stell og blomstrer helt til frost!

Kengurufot, Anigozanthos, er en av årets store krukkefavoritter 🙂 Jeg fikk i våres tre planter av Schrader gartneri som produserer disse og har forsøkt å få markedet interessert i en par år. Og jeg ser jammen hvorfor Schrader tar seg bryet med å lære opp markedet, for kengurufot er rett og slett genial. Mine planter har fått ekstremt dårlig stell, har blomstret siden april, og er allikevel kjempefine, så kengurufot synes jeg flere burde oppdage.

Artige spisse blader og noen veldig merkelige blomster gjør at planten virkelig skiller seg ut. Planten kommer fra Australia, og det synes, den ser svært eksotisk ut, med hårete blomster som minner om kenguruføtter.

I følge «boka» så trives kengurufot best i full sol og i godt drenert jord hvor den tørker litt ut. Den kan ikke overleve i en norsk vinter, men den fortsetter å blomstre helt til frosten tar den så helt perfekt for krukker om du har noen som trenger utskiftning.

Jeg liker kengurufot fordi de ser så kule ut, og det trekker i tillegg opp at de er svært lite kravstore. Hos meg har de stått i full skygge, de har ikke fått gjødsel de siste to månedene og de siste ukene har de stått i regnvåt jord (fordi jeg ikke visste bedre). Fine er de lell, og Maria i Strandhuset har også god erfaring med at de blomstrer like godt på tross av dårlig stell.

Hva synes du om de? Lyst på noen slike i krukkene, eller blir den bare for rar?OBS: Kengurufotens krukkepartner er  ornamental søtpotet, ipomoea batatas, de ble satt sammen for to uker siden, fordi det så fint ut. Men, jeg oppdaget nå når jeg gjorde reseach for artikkelen at det slettes ikke er en god sammenplantning. Ornamental søtpotet hater å tørke ut og trives hos meg best i litt skygge, mens kengurufoten altså helst vil tørke ut og stå i full solsteik… Jaja, hehe, godt eksempel på at en ikke bare skal gå etter planters utseende ved sammenplantning 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. De er omtrent umulig å ta livet av, disse kenguruene. Full sol og tørt? Mine står i en tønne – og tønnen er stadig vekk så full av vann at jeg må tømme av. Og de står på vestsiden, som ikke får sol før på ettermiddagen. Jeg tror denne kenguruen tåler det meste!

  Kanskje jeg skal forsøke å overvintre dem? Når de tåler så mye ute, tåler de kanskje noen måneders neglisjering inne også? Er det noen som har forsøkt? Erfaringer?

 2. Flott med erfaringsdeling Maria 🙂
  Jeg har lurt på det samme, om jeg kanskje skal overvintre mine. De er jo så lite kravstore at det burde gå fint å få de til å leve, spørsmålet er mest om de må ha noe spesielt stell for å komme i blomst igjen.

  Bjørg, geroginedamen og Et puslespill, artig at dere også likte de 🙂

 3. Ja, den var artig. Freistande å prøve den også. Når den er så lettstellt så må det ver midt i blinken å satse på.
  Går muligens greit å overvintre inne på ein kjølig plass. Går no med så mangt anna at det må ver verdt å prøve.
  Denne planta skal eg notere meg til neste års bruk 🙂

 4. Eg har ein kengurufot i ei krukke og syns den er veldig artig. Det kjem nye blomstrar når eg klipper av dei visne. Den står i sola, men har ikkje akkurat våre tørr denne sommaren. Leste ein plass at den er toårig, men kanskje vanskelig å få til i Norge.

 5. Artig å få kommentarer på blomster i praktisk bruk. Den skal, i følge gartneren her, ikke ha noen spesiell behandling i form av kortdag, langdag eller temperaturdropp for å blomstre igjen. Den skal passe bra til en norsk sommer og høst da den blir best i fargen når temperaturen faller 10 – 12 grader om natten. (som i ørkenen). Vi er nok de eneste som lager denne, og vi skal lage et lite hold av dem igjen til våren. Vanskelig å få grossistene til å ta den, så det kan hende at åpen dag, som blir annonsert på våre facebooksider i mai, kan være eneste mulighet til å få tak i dem. Hilsen Eystein, Schrader Gartneri

 6. Hei Eystein, så hyggelig at du kom innom og delte informasjon om kengurufoten! Jeg står på døra hos dere på åpen dag til neste år jeg, om jeg ikke har fått kjøpt meg den før 😀

 7. Googlet planten, som jeg kjøpte på Kiwi i dag til 119,-, og denne infoen og tråden kom opp fra 2012. Synes planten var artig. Mine skal stå på sørsiden, delvis under markise. Så får vi se hvordan det går.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips