Se min rose, den har grønne blomster!

De senere årene har det vært veldig trendy med sorte og grønne blomster, så når jeg så denne rosen så fniset jeg litt for meg selv og synes vel at en planteutvikler hadde dratt det hele litt langt….

Men neida, Viridiflora er slettes ingen nyoppfunnet plante, det er en kinesisk rose som ble introdusert i Europa i 1845, men som trolig er enda eldre enn det!

Noen stor skjønnhet synes jeg vel ikke Viridiflora er sånn egentlig. Men den er veldig kul, og om jeg går tett på så er den faktisk vakker, på sin litt merkelige måte.

Merket med H3. Blir 70 cm høy, relativt små blomster i store mengder, blomstrer kontinuerlig fra juni, lite torner. Kilde

Les mer om rosen hos Hagen på Kleiva

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Litt moro å høre at det er flere som har sansen 😀

  Det er veldig kjekt å ha såpass med hage at jeg har plass til mangfold 😀 Om jeg kunne ha en enkelt rose så hadde jeg ikke valgt denne, men nå har jo vi et godt knippe roser så da var det et naturlig valg å la denne få bli med hjem 🙂

 2. Ikkje vakker og direkte fin. Men tøff og artig 🙂 Noko som kan ver spennandes å ha.
  Har rulla meg litt ned her. For ei forvandlin av uteområdet der platten er laga. Det er ivertfall heilt nydelig og rett og slett lekkert.
  Og kor glad eg er for at eg har invistert i akeleiefrøstjerne. Gled meg til den veks seg godt til og ruvar i høgda.
  Ha en flott dag.

 3. En mer inspirerende hageblogg finnes neppe på nettet Anne, du inspirerer til tusan jente 🙂

  Skikkelig lekkert det blir i hagen din nå ja, og jeg likte så godt platten dere har lagd, fiiiint blir det. Her er vi i ferd med å planlegge lysthus, tja… hva nå lysthus står for sa gubben, he he han vil nå bygge meg ett. Du kjenner ingen som inspirerer veldig når det gjelder små lysthus her på bettet vel…?

 4. En mer inspirerende hageblogg finnes neppe på nettet Anne, du inspirerer til tusan jente 🙂

  Skikkelig lekkert det blir i hagen din nå ja, og jeg likte så godt platten dere har lagd, fiiiint blir det. Her er vi i ferd med å planlegge lysthus, tja… hva nå lysthus står for sa gubben, he he han vil nå bygge meg ett. Du kjenner ingen som inspirerer veldig når det gjelder små lysthus her på bettet vel…?

 5. MarJE, takker og neier for gode ord, og gratulerer med frøsjerna di!

  Anne, Tusen takk!
  Lysthus ja, sving innom http://glassveranda.blogspot.no/ Jeg er helt sikker på at hun har et lysthus, nesten helt sikker iallefall 😉 Om du ikke finner det igjen så spør Anne i en kommentarfelt, så hjelper hun deg på vei, og hun har sikkert tips til andre steder å bli inspirert også 🙂

  Og ja, det er nå en anne som forteller en anne at hun skal spørre en annen anne 😉

 6. MarJE, takker og neier for gode ord, og gratulerer med frøsjerna di!

  Anne, Tusen takk!
  Lysthus ja, sving innom http://glassveranda.blogspot.n… Jeg er helt sikker på at hun har et lysthus, nesten helt sikker iallefall 😉 Om du ikke finner det igjen så spør Anne i en kommentarfelt, så hjelper hun deg på vei, og hun har sikkert tips til andre steder å bli inspirert også 🙂

  Og ja, det er nå en anne som forteller en anne at hun skal spørre en annen anne 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her