Uventet skjønnhet: Gulrotblomst!

Gulrot er en toårig plante, som første året lager knoll, altså gulroten, og andre året lager blomster og frø. I våres kom mannen over en liten gulrotknott som var glemt igjen ute. Han plantet den i en potte, og se så nydelig blomster den har!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Så vakker!
  Jeg fant tilfeldigvis fram til dette
  bildet
  ved søk på Google. Den kommer antagelig fra en lilla gulrot, så nå må jeg nok få tak i frø til det til neste år og håpe på disse vakre blomstene året etter.

 2. God kveld til deg også Landbohaven 🙂

  Så flott den var Helen, wow!

  Marte, hehe, mannen hadde nok heller ikke fått med seg dette og ble litt overrasket. Jeg har sett bilder i et blad, men at den ble så fin som dette hadde jeg ikke trodd, prydblomstkvalitet dette.

 3. God kveld til deg også Landbohaven 🙂

  Så flott den var Helen, wow!

  Marte, hehe, mannen hadde nok heller ikke fått med seg dette og ble litt overrasket. Jeg har sett bilder i et blad, men at den ble så fin som dette hadde jeg ikke trodd, prydblomstkvalitet dette.

 4. Så gøy! Tror helt klart at jeg skal prøve gullerot til neste år. Lager opphøyd bed, men vet du hvor høyt det må være for gullerøtter? PS! Kikk innom meg, jeg lager bærhage. Gleder meg forresten sinnsykt til du viser flere hageprosjektbilder. Går alt etter planen?

 5. Ymmeli, hm, jeg husker ikke riktig hvor høye gulrøtter og pallekarmer er, men litt mer enn en gulrot i høyden, så det kommer jo an på gulrøttene dine. Jeg ville ha gått for to pallekarmer, så får gulrota godt med plass til alle finrøttene sine.

  Randine og Tua, takker 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her