Hageglede på flaske? Plukk epler og lever inn på presseri, eller press selv!

For to år siden satt jeg opp en landsdekkende liste over steder som tar i mot epler til pressing fra private. Dermed er det bare å samle sammen eplene i kasser, ta en tur med bilen, og returnere med deilig saft 🙂 Listen er oppdatert for 2012, så følg lenken og finn et sted nær deg.

Den samme bloggposten har også en egen bit om å presse epler sjøl, hjemme. Hvordan du gjør det og hvor du får kjøpt utstyr.

Den superfantastiske eplesaftposten finner du her

Veldig hyggelig om du sprer informasjon om dette videre til venner og kjente, jeg tror det er mange som ikke veit at det er så enkelt å nyttegjøre seg godsakene i hagen 🙂

 

PS: Bor du i Oslo og har epler du ikke kommer til å bruke sjøl? Da synes jeg du skal ta kontakt med Epleslang! Epleslang er en unik bedrift som har som mål å gi folk som av ulike grunner ikke får seg en jobb en mulighet til å delta i arbeidslivet, og samtidig nyttegjøre seg av lokale ressurser og lage et flott produkt. (Takk til Anne-Kristine som gav meg tips om bedriften)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. På Askim bærpresseri har de så mye godt, honning, båbærsyltetøy, rapsolje + mange forskjellige geleer m.m. Dette får du til reduserte priser, alt etter hvor mye f.eks epler du leverer. Anbefales på det varmeste! Anne

 2. Hei

  Var på Eplegården på Sætre idag (etter at jeg leste bloggposten din om epler fra 2010). Fantastisk sted. Leverte inn 7 kg epler og er spent på resultatet. De hadde også en nydelig gårdsbutikk med cafe. Ville bare tipse om at det ligger ikke i Drøbak, men Sætre i Vestfold. Så en må kjøre gjennom Oslofjordtunnelen fra Drøbak om en kommer fra Oslo Nord/Øst eller Follo/Østfold. Fra Oslo Vest er det vel enklest å kjøre via E18 vestover. Sesongen hadde allerede åpnet da jeg var der idag.

  Takk for tipset!

  Mvh

  Camilla

 3. Millacamilla: I alle dage, det var da en helt utrolig feilskrivning! Jeg må ha tenkt å skrive nær Drammen, men så ble det Drøbak. Tusen takk for rettingen!

  Anne, takk for tips 🙂

 4. Hei.Mye nyttig info her. Har akkurat plukket masse epler og skal til å presse saft. Noen som har noen tips om hvordan man unngår at eplesaften misfarges (blir brun)?

 5. Hei Håvard.
  Det brune kommer jo av at eplet reagerer med luft. Hvordan en unngår det veit jeg jammen ikke, tror det er vanskelig sånn på amatørpresse. Jeg ser at Ringis saft (på flasker i butikk) er veldig lys og pen, men ellers kan jeg ikke huske å ha sett annet enn brun saft.

 6. Kom over denne dialogen idag, vi driver Eplegården på Storsand i Hurum, (vis-a-vis Drøbak …og i Buskerud!) Tenkte bare jeg skulle svare på spørsmål om farge på eplemost: Eplemost endrer farge når den kommer i kontakt med luft – oksyderer. For at mosten skal beholde sin lyse farge, må det i de fleste tilfeller, tilsettes en form for antioksydant. Sitronsyre (E330) er en naturlig antioksydant og er ofte brukt i lyse typer eplemost.

 7. Også må jeg jo huske å poengtere at begge deler er like bra, for smak og behag kan jo som kjent ikke diskuteres! Ønsker alle en fin adventstid!

 8. Hei Tor Erling. tusen takk for at du tok deg tid til svar! Veldig lærerikt 🙂

  Og nei, egentlig kan det ikke diskuteres hva som er best, for det er nemlig helt sikkert presset råsaft, oppbevart i fryser, fra epler en har plukket selv og så presset sjøl 😀
  thihi

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her