Har handlet inn til høstmakeover i krukkene :)


Krukkesamlingen er for meg en slags diger blomsterdekorasjon. Jeg bytter ut innholdet i krukkene gjennom sesongene og flytter rundt på de etter humør og behov. Krukkene forlenger sesongen, og nå er det på tide med en makeover for høst/vinter. Det er naturligvis ingen «total makover», det er bare det som er pjuskete eller har flerårige planter jeg vil ha over i bed som byttes ut.

Var på hagesenter i går og sanket nye planter. Fråtset litt faktisk 😀 Noen gamle kjenninger jeg veit fungerer, og noen planter jeg aldri har hatt før som jeg ønsker å teste ut. Alpefiolen er en slik, spent på hvor lenge den vil blomstre, og hvor lenge bladverket holder seg pent. Alle plantene skal tåle litt frost, og ved å kjøpe de allerede nå så rekker de å etablere seg litt før den virkelige kalde perioden.

Plantingen bruker jeg nok noen dager på. Må sanke inn litt mose mm og få malt en krukke lilla først. I mellomtiden spekulerer jeg fælt over om jeg denne gangen skal gå for miks (som på øverste bildet), eller om jeg skal holde meg til «en plantetype pr potte» grepet (som i asterskrukken til venstre her). Hva liker du?

* Her finner du flere tips til planter som står godt og lenge å høsten.
* Her kan du se krukkesamlingen på terrassen
* Har du husket å melde deg på konkurransen hvor vi kårer favoritt i høsthagen?


Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Så spennende å se hvordan det blir når du har plantet. Noen ganger kan det passe å blande, men noen ganger bedre å fylle opp en krukke med ett slag. Mer opptatt av fargesammensetninger og hvordan jeg setter sammen krukkene. Spennende med nye sorter. Alpefiolen vil sikkert klare seg en stund men syns den er svak for sykdommer.
  Du er så dyktig, spennende å følge deg:-)

 2. Lurer litt på hvorfor du ikke får opp blomsten jeg bruker på bloggen min, kun et tomrom ved siden av navnet, hmm… Vet du forresten noen som er gode på blogspot. Får nemlig ikke til å overføre bildene fra Picasa til bloggen direkte, må gå via bloggen og da får jeg ikke til så mye spennende som jeg ønsker…

  Hun som var mesteren på blogger før er ikke det lenger ;(

 3. Det var masse fint! Bra du bruker andre ting enn lyng, siden det finnes så masse fint å velge i som står fint utover nå! Har akkurat hørt fra noen andre at alpefiolen er fin ute, og sølvkrans pynter mye, men er en utfordring å få solgt, både sommer og høst. Kanskje det hjelper når du får vist den frem 🙂 Jeg liker rene krukker som er gruppert, hvis det skal blandes i krukkene må fargene være i samme fargeskala 🙂

 4. Hei 🙂
  Tusen takk for alle de spennende kommentarene! veldig sliten nå etter et planteraid i foreldrenes hage, så jeg har kun skommet de foreløpig og vil bare gi et raskt svar til Mette:
  – deltar du i konkurransen? Jeg ser ikke bidraget ditt jeg? Legg lenke i kommentarfeltet så skal jeg se på det for deg 🙂 Eller, hm, kanskje du trøbler med listene på HAgeblogger.no?

  Nå skal jeg slappe av, og gleder meg til å lese kommentarene i morgen når kroppen igjen vil snakke med meg, hihi.

 5. Inger Anne og Sunniva, så fint at dere har erfaring med alpefiolen. Interessant at du har erfart at alpefiolen er svak for sykdom Inger Anne. Da skal jeg holde et øye med den.
  Det kjennes veldig rart å ha den ute, for meg er det en juleblomst. Men jeg veit jo at cyklamen er en flott staude i litt mildere strøk enn her. Ble veldig glad når de hadde den på tilbud på min lokale Hageland, det var det som skulle til for meg for å ta den fra «njæææ, vil jeg bruke så mye penger på denne da» til «kupp!».

  Sølvkrans er jo en gammel slager fra mine tennåringsår i handelsgartneri hvor den var billig og ble brukt på annet hvert gravsted. Jeg må si at jeg ble grusomt lei av det og det er ikke før i år at jeg har latt meg friste til å kjøpe den sjøl. Har ikke erfaring med den fra høst, bare sett den i offentlige bed og kirkegård, men den har jo virkelig et flott bladverk og skal visstnok tåle litt frost så da får vi se.
  – sunniva, om jeg kan bidra til å gi noen nytt blikk på gamle stauder så er jo det hyggelig 🙂

  Og gruppert kontra sammenblandet, veldig interessant å se at det er så mange i begge leire. Her blir det vel både og tror jeg, en eller to potter med miks, og resten med solister. Vi får se 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips