Heucherablader!


Enkelte ting i hagen her får jeg aldri vist frem fordi jeg synes de er sååå bra at jeg ikke blir fornøyd med bildene, eller ikke finner de rette ordene til å følge bildene. Slik har det lenge vært med all heucheraen min. Jeg har mange slag (er ikke engang sikker på hvor mange, men minst 15), og jeg er veldig veldig glad i plantene. Men bildene blir aldri bra nok, og så tenker jeg at jeg jo ikke kan vise de frem uten å ha med navnene på de, og dermed blir det ikke gjort.

Men bladene er jo akkurat like fine de, selv om jeg ikke får til drømmebilder, og selv om jeg ikke riktig orker å kravle rundt og notere ned navn. Så. Her er noen av min hages Heucheras (hvor av minst to egentlig er heucherella). Denne gangen bare for å se på i ren fascinasjon, så får jeg prøve å være nyttig en annen gang 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Ja heilt enig…dette er flotte plantar.
  Har ein del sjølv av desse og fleire skal det bli.
  Med sine mange fargekombinasjonar i blada kan ein finne noko som passa ilag med det meste. Og så er den like fin heile sesongen også når den går over i hausttonar….sjølv om blomstrane kan ver dekorative er det blada som er blomsten her…synest eg.
  Ha ein strålande ettermiddag.

 2. Så lurt med bilde av enkeltblader, den kommer jeg til å herme etter tror jeg. Jed har pådratt meg en alvorlig grad av Heucheradilla, dessverre er overlevelsen på dem ikke helt til å stole på, men gi opp? Ikke denne hageren 🙂
  Ha en finfin kveld, Anne.

 3. Heuchera er litt vanskelig å ta bilde av synes jeg. De går litt naturlig inn som bakgrunn, men jeg er veldig glad i dem jeg også . Kanskje det bare er mine som er sånn? De tre forskjellige jeg har er med ganske mørke røde blader med og uten tegninger. Passer fantastisk godt til nåletrær synes jeg. God idé å ta bilde av bladene enkeltvis.

 4. Jeg har også fått tak i mange nå, og også Heucherella! De er bare nydelige, og jeg får egentlig ikke nok av de! Det finnes så utrolig mange, og jeg finner nye varianter hver gang jeg er på jakt etter nye!
  Nesten bedre enn Hosta, spør du meg!
  Ønsker deg en god helg!

 5. Noen av mine heucheraer har så fine blomster at de er verdt planten alene, men som flere sier så er det jo bladene som er de egentlige blomstene på denne planten ja, i forstand at det er de som er mest spektakulære 🙂

  Klart heuchera er bedre enn hosta! Jeg vil gjerne ha begge deler, men må jeg velge blir det heuchera, som dessuten ikke sneglene vil smake på i det hele tatt 😀

  Villrose, jupp! glemmer jo å nevne det,, men det har du helt rett i 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her