Mukdenia i sin fineste høstkjole:

Husker dere jeg viste frem Mukdenia Rossii ‘Karasuba’ tidligere i år? Nå har den funnet frem høstantrekket 🙂

Planten kom til hagen forrige vår. Den har siden dess hatt litt varierende med stell, men har vokst og lagt litt på seg. Overvintret godt (vi bor i H3, trolig langt mer herdig enn det), og har etter at vi fikk flyttet den til full sol vært en av hagens vakreste planter.

I full skygge er planten grønn og så langt jeg husker litt kjedelig. Når den står i full sol blir tuppene rød/orange, og sensommer/høst så blir fargen mer og mer fremtredende. For en par uker siden ble den mer orange enn grønn og nå står den der som en flamme i solen. Spent på hvor lenge bladverket holder seg pent, planten skal beholde bladene gjennom vinteren, men det er nok i mildere klima. Her er allerede endel av bladene begynt å bære preg av at det har vært en lang sesong så det er litt brune kanter og slikt.

De to første bildene er tatt 17. september, de to siste bildene er tatt i dag. Det var litt vanskelige fotoforhold i den sterke solen, men jeg klager ikke over sol altså 😉

GOD HELG! Sjøl er jeg blitt forkjøla og har ligget som et slakt i sofaen, men håper jeg er over det verste nå. Og jeg har altså hatt en feidende flott Mukdenia å se på på den ene siden av huset og en hel haug med ekorn på den andre siden så jeg har hatt godt selskap 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Oj, dette et en av mine nyeste innkjøp, og heldigvis ble den plantet der den får full sol fra midt på dagen og til seine kvelden! Den er så utrolig vakker med sine røde blad! Vi har vel H3 her, så da skal det gå bra med overvintringen.
  Huff, høstforkjølelse er ikke til å spøke med, flere av mine kolleger har slitt med bronkitt og lungebetennelse!
  Klem og god bedring! Flott at du er på bedringens vei!

 2. Denne kjøpte jeg nå i høst 🙂 Og det ser ikke ut som om det er noe å angre på nei 🙂 Du får beundre både planter og dyr gjennom vinduet og ha god bedring! Ps! Løkene har kommer vel fram så jeg håper på litt oppholdsvær i helgen 🙂 Takk igjen 🙂

 3. Ja jeg så du kjøpte deg en slik en før i år Krepsemor 🙂 Og jeg er ikke overrasket over at du kjøpte deg en du heller Marit, dette er en plante jeg tenker passer deg yppelig ja 😀

  Marit, flott at løken er fremme, krysser fingrene for godt vær her også, vi har litt løk å legge 😀

  Nora, takker!

 4. Den ser flott ut. Nydelige farger. Minner den litt om villvin? Det er så mye som er vakkert nå om dagen, Så det spesielt godt i dag som deg var sol.
  Synd at du har blitt forkjølet, men det hører gjerne med på denne tiden. Selv fikk jeg influensa for 14 dager siden,(heldigvis lenge siden sist) har bare vært forkjølet de siste årene.
  Ønsker deg god bedring.Håper du snart er på beina igjen.

 5. Berit, nei ikke så veldig lik vilvin egentlig, men jeg skjønner at den ligner på bildet. Det er svært ulik vekst på den, både i vekseform og bladstruktur (tykkere blader).

  Og takk for god-bedrings-ønsker.
  Jeg er temmelig pjusk fortsatt, men krysser fingrene for at det ikke varer så lenge.

 6. Berit, nei ikke så veldig lik vilvin egentlig, men jeg skjønner at den ligner på bildet. Det er svært ulik vekst på den, både i vekseform og bladstruktur (tykkere blader).

  Og takk for god-bedrings-ønsker.
  Jeg er temmelig pjusk fortsatt, men krysser fingrene for at det ikke varer så lenge.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her