To hvite ukjente stauder. Hjelp?

Øverst i «Blomsteralleen» på Ramme Gård, (Fire & Ice designet av Rosemary Verey), så fant jeg disse to skjønnhetene. Men hva heter de?

Den første er helt klart en eller annen Allium, men hvilken? Oppdatert: Aud Irene foreslår Kinagressløk, det ser ut til å kunne stemme, noen som har den og er enig/uenig?
Og den andre aner jeg ikke hva kan være. Oppdatert2: Flere ulike har bidratt med forslag på Anaphalis på denne, og det tror jeg stemmer, men hvilken art det er er jeg fremdeles usikker på.

Vil du se mer fra dette bedet så skrev jeg om midtseksjonen av bedet på lørdag.

Og pst. I morgen starter jeg ny konkurranse, med superfjonge premier! Kom innom og vær med og spre hageglede!

Men her er altså de to ukjente staudene, Alliumen var vel i knehøyde tror jeg, og den andre lavere.Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Den nede til venstre ser ut som en jeg har i hagen.
  Aner ikke hva det er…har fått den av en venn.
  Veldig fine alle sammen. Jeg har ikke lett for å huske navn på planter, men moro å se om du finner det ut. 🙂

 2. Det slår meg at alliumen ligner på stjerner – stjerneallium, er det noe som heter det mon tro?
  Den andre minner meg om slike blomster det var mengder av på -70(-80 tallet som virket tørre allerede før man hang dem opp til tørk…

 3. Angående den siste, jeg tenkte også at det var noe «evighetsblomst» over, den ser absolutt ut som om den er tørr, men den var altså langt mykere enn en skulle tru. Men meget sansynlig at den tørker pent. Spent på om noen kjenner den igjen!

  .

  Den første. Nei, jeg satt meg ikke ned og beitet i bedet til herr Olsen, jeg gjorde ikke det 😉 thihi, jeg burde jo ha sniffet på den eller tatt bilder av bladene, men det tenkte jeg ikke på akkurat da.

  Men ja, jeg tror du har rett i at det kan være Kinagressløk. Googlet, og det stemmer godt med både bilde og høyde. Så bra da, jeg er ganske sikker på at jeg har frø på Kinagressløk liggende, som jeg ikke ante at man like gjerne kunne dyrke for pryd 😀

  Tusen takk for tips Sonja, Aud Irene, Mette og Marte 🙂

 4. Jeg er enig med dere i at det nok er en Anaphalis! Takker Elisa, Ahn og Helga. Akkurat hvilken det er kan vel bli vrient å bestemme helt sikkert, men jeg tror det er mer sannsynlig at det er en triplinervis enn Margaritacea. Det passer best på høyden (margaritacea blir høyere) og også synes jeg bildene viser større likhet i blomst.
  Men, det kan jo godt være jeg tenker feil, eller at det er en hybrid eller navnsort.

 5. Angående den siste, jeg tenkte også at det var noe «evighetsblomst» over, den ser absolutt ut som om den er tørr, men den var altså langt mykere enn en skulle tru. Men meget sansynlig at den tørker pent. Spent på om noen kjenner den igjen!

  .

  Den første. Nei, jeg satt meg ikke ned og beitet i bedet til herr Olsen, jeg gjorde ikke det 😉 thihi, jeg burde jo ha sniffet på den eller tatt bilder av bladene, men det tenkte jeg ikke på akkurat da.

  Men ja, jeg tror du har rett i at det kan være Kinagressløk. Googlet, og det stemmer godt med både bilde og høyde. Så bra da, jeg er ganske sikker på at jeg har frø på Kinagressløk liggende, som jeg ikke ante at man like gjerne kunne dyrke for pryd 😀

  Tusen takk for tips Sonja, Aud Irene, Mette og Marte 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her