Jeg høster fremdeles salat, på friland :D

Skal det være en bolle oktobersalat?
Helt vanlig plukksalat (miks med «miniplukksalat» fra Impecta). Sådd i august tror jeg, høstet jevnt og trutt siden. Nå har den nok sluttet å vokse, men den står der like frisk og fin og god, på tross av en «nestenfrostnatt» (det var rim på plattingen).

Sommeren er over, men hagens planter fortsetter å glede de 🙂
ØNSKER DEG EN GOD HAGEUKE!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Deilig og fristende med sensådd salat:-) Her er det igjen persillesarrlat,men siden jeg ikke har vært så ivrig til å plukke siste tiden, merket jeg godt at den var bitter til middag i dag, men tross alt kan ingenting måle seg med selvsådd.
  En riktig fin uke ønskes deg:-)

 2. Elisabeth og Sunniva. Jeg har notert på min hageplan (altså bloggen) at jeg skal så dobbelt opp med salat i august, så den rekker å vokse seg i stor størrelse før det blir for kaldt. Den ser nemlig ut til å holde seg godt på rot. Litt tykkere og litt mer bitter er den enn midt på sommer, men det gjør ikke noe, liker den faktisk bedre når den er tykkere. Enda bedre er jo å i tillegg til vanlig salat så litt asiatisk salat/vintersalat, enkelte av de asiatiske tåler frost.

  Marianne, Persille er jo en slæger på senhøst/vinter. Har plukket persille under 20 cm snø faktisk , den sto der like fin, selv om det vel var en par uker siden snøen la seg!

 3. Her står salaten fortsatt fint tross helt ned i 5 minusgrader. Rart, i kjøleskapet tåler den ikke for kaldt, men ute i hagen går det fint med 5 minus. Hmmm, naturen er forundelig.
  Finfin uke til deg.

 4. Kjekt med egenprodusert salat i oktober, jeg har også salat i en krukke på verandaen.

  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

 5. Takk for svar jeg fikk på bloggen ang. prydlønn. Har kikket på bildene dine i innlegget og sett at de likner på Måneskinnslønn. Fint navn forøvrig.

  Ang persille ute nå, kan de stå ute også etter frosten kommer? Har så masse i kassene mine fortsatt, på tross av at jeg har klippet og fryst mye.

  God aften!

 6. Takk for svar jeg fikk på bloggen ang. prydlønn. Har kikket på bildene dine i innlegget og sett at de likner på Måneskinnslønn. Fint navn forøvrig.

  Ang persille ute nå, kan de stå ute også etter frosten kommer? Har så masse i kassene mine fortsatt, på tross av at jeg har klippet og fryst mye.

  God aften!

 7. Tua, ja det er rart det der, men plantene ute er jo vant til den gradvis lave temperaturen, de er mye tøffere enn gartneri-pysene.

  Randine, takk, og fin dag til deg også. Flott med mat i krukke 😀

  Elisabeth, persille kan godt stå ute i frost. Det er en flerårig plante som jeg tror er herdig i det meste av Norge. Jeg har som sagt sjøl plukket persille under snø, da er den jo litt mer besk og hard, men fortsatt super for suppe eller klippe fint.

 8. Tua, ja det er rart det der, men plantene ute er jo vant til den gradvis lave temperaturen, de er mye tøffere enn gartneri-pysene.

  Randine, takk, og fin dag til deg også. Flott med mat i krukke 😀

  Elisabeth, persille kan godt stå ute i frost. Det er en flerårig plante som jeg tror er herdig i det meste av Norge. Jeg har som sagt sjøl plukket persille under snø, da er den jo litt mer besk og hard, men fortsatt super for suppe eller klippe fint.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her