ååå, se så flotte sommerlige snittblomster!

buketter-anemone-irisJeg har alltid vært glad i blomster, og når jeg var liten så var det å plukke blomster noe av det kjekkeste jeg visste, og da helst markblomster. Upretensiøse og fulle av liv, alle litt ulike.

Fremdeles synes jeg det er de uformelle blomstene som er vakrest i buketter. Stive standardiserte roser er ikke for meg, jeg vil ha former og variasjon, og ikke minst så vil jeg ha blomster som tar meg med ut i hagen, gir meg sommerfølelse og minner.

Tidligere i uken hadde bloggen bursdag, og da kom mannen hjem med en super blomsteroverraskelse, en bukett iris! Tenk, herlige iris, skulle jo tro han hadde vært i hagen og plukket de 🙂 I går ramlet det inn nok en overraskelse, noen vidunderlige anemoner. Anemonene skal snart få bli pynt i islykter, men foreløpig står de på bordet og gir meg enormt med glede, og sommerlengt. Noen som veit om det finnes anemoner lignende denne som er herdige i H3?

anemone-lillairis-blaa

Jeg har lagt merke til at det har begynt å komme mer og mer av «hageblomster» i snitt de senere årene, riddersporer og peoner og syriner mm, og jeg liker det! Noen ganger er det kjære ting jeg har vokst opp med, andre ganger er det som anemonen planter jeg ikke har et personlig forhold til, men som jeg får lyst til å ta med inn i hagen.

Hva med deg? Har du også sans for hageblomstene på snitt, eller vil du heller ha noe strammere eller mer eksotisk?

iris-snitt

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Jeg er avgjort mest glad i sånt som er litt »urøddig», og anemoner er noe av det lekreste i hele verden.

    Anemoner og mimosa – det er en kombo som minner meg om moren min og om omtrent denne tida på året, hvor vi higer etter vår, og vi blir oppmuntret av alt det deilige lyset 😀

  2. Jeg har det som du: Jeg elsker blomster der minder om haven. Og allerhelst plukker jeg dem selv. På denne årstid slæber jeg konstant grene ind og driver dem i blomst. Jeg plukkede også blomster som barn. Især husker jeg at jeg fik lov til at lege blomsterforretning i min mormors have. Det var bare det bedste! Skønne buketter du har 🙂

  3. Nydelig med irisbukett!
    Anemone coronaria er aldeles skjønne, men over kanten herdige her. Har fått dem til å overleve og blomstre ved å dekke plantestedet med et tykt dekke tørt løv. Men neste år var de vekk! (Glemte vel å dekke da)
    Nå setter jeg i stedet anemoneknoller i krukker og kar som overvintrer såvidt frostfritt i drivhuset.
    Stor suksess 🙂

  4. Villrose, takk for tips. Jeg har ikke drivhus eller kjeller eller bod som kan holdes frostfri (jeg har kjeller, men der tror jeg det blir for rått, det er jordkjeller (dvs fjellkjeller) med stående vann). Jeg skal google på navnet litt senere i uken når det har roet seg litt her på islyktfronten, kanskje jeg kan få den til i bakken ved å ha veldig sannholdig jord. fristet til å prøve nesten uansett da 😉

    Krepsemor, så artig å høre! Kanskje roser er noe mange kjøper (og gir vekk) fordi det er trygt?

    Nana, de selvplukkede er best ja 😀

    Anneli, DET gjør jeg også! Mannen har lært å kjøre sakte om det er antydning til vegetasjon i grøftekanter når vi er på langturer…hihi

    Britt Åse, mimosa ja, åååå 😀

  5. Aldeles nydelige bilder, og fantastisk flotte farger! Helt enig med det du skriver om at markblomster er ekstra spesielle. Jeg har lest om deg i magasiner, og nå gleder jeg meg til å følge bloggen din.

  6. Takk for trivelig start på dagen! Jeg ble veldig inspirert av islyktene dine,har noen forvokste tulipaner i vase som ligger tynt an nå ja:) Bloggen din var et nytt bekjentskap, men heretter skal jeg følge med her, gleder meg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her