Gleder meg til: Vårblomstrende trær!

Prydkirsebærtre på Majorstua med rosa blomster og Anne under

Jeg digger trær, gjerne store gamle trær 🙂 Et av årets store høydepunkt er nå kirsebærblomstringen er i gang, da kjører gjerne mannen og jeg på tresafari, det er nemlig nokså mange skjønnheter å finne i gamle villastrøk.

Jeg synes alle hager bør ha et tre. Full sol hele dagen er overvurdert, trærnes skjønnhet og fordeler er undervurdert! Bare se på bildene her, får du ikke også lyst på noen slikt i hagen, eller som trær i nærmiljøet så du ser de på vei til jobben?

kirsebærtrær botanisk hage Tøyengullregn
Første bilde: Kirsebærtre på majorstua
Bilder over: Kirsebærblomstring i Botanisk hage og gullregn i egen hage. Oppdatert: Gullregn står på artsdatabankens liste over våre mest uønskede planter. Du bør derfor ikke gå til anskaffelse av gullregn, og om du har den på eiendommen så vis omtanke og ikke kast hverken røtter eller frøkapsler på en slik måte at du kan bidra til ytterligere spredning.

kirsebær
Kirsebærblomster, med knallgul gullbusk bak.

magnoliakirsebærtre
Magnoliatre og kirsebærtre

kirsebærtrær i botanisk hage

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Hei igjen,

  Takk for all inspirasjon til fantastiske islykter, virkelig!Såg øy at det er blitt en hel farsott!! Her hjemme er det storproduksjon til både barnas og min(og naboenes?) glede, og har faktisk fått en hel 3. klasse på Slemdal skole(læreren hadde sett deg på Godmorgen Norge, og jeg videresendte henne lenker til sidene dine) til å se videoene dine, og noen av dem dro rett hjem for å lage! Har også sendt til flere!
  A propos dagens innlegg, har ofte tenkt jeg skulle tipse deg om noen fantastiske og store(gamle!)magnoliatrær i en hage på Frogner i Oslo. Vet du hvor Galleri K ligger? I Bjørn Farmanns gate 6(litt krongelte å kjøre dit, må kjøre ned gaten bortenfor langs en park tilhørende en ambassade eller noe) og vis-a-vis galleriet er det en gammel hage tilhørende et hus fra slutt 1800-tall(tror jeg), og tipper trærne er like gamle…! Tror det er både en praktmagnolia, og muligens en snømagnolia? Avløser hverandre med blomstring. Jeg kjører også mye rundt(nesten av veien…!) og ser på stauder, busker og trær i Oslo, men har aldri sett noen så fantastiske! Like høye som huset nesten, og veldigt fascinerede å se i byen, og ikke i en park!

 2. Træer skal der til! De giver loft og derved rum til haven og en svalende skygge, som netop giver et nødvendigt modspil til al lyset.

  Og sådan et vidunderligt Japans kirsebærtræ er helt kuldegysende skønt når det blomstre. Og ja det gør det kun kort tid, men sikke man i de dage er opmærksom på det og nyder det inden de blanke grønne blade tager over.

  Her har vores nabo sådan et træ, som i slutningen af maj fylder hele luften med rosa blomster. Begge vores vinduer i soveværelset fyldes med træets skønhed og man suger synes til sig mens det er der. Smukke øjeblikke hvor man tænker over at nyde synet mens det står på…

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka Raabymagle

 3. Vi har noe å lære av japanerne som feirer hanami (se på blomster)! Hver vår samles de på sine blå presenninger under kirsebærtrærne i full blomst for å nyte synet og en god kopp te.

 4. Så utrolig nydelige bilder!
  Og så kjekt å se slike nå i vinterkulda;)
  Kjenner jeg er veldig klar for vår, når jeg ser slike flotte blomstrende trær…

  Ble så imponert over de ballonglyktene du viste, så jeg gikk til innkjøp av ballonger og satte i gang:)
  Så nå lyser det mange lykter ute i vinterkulda, så takk for at du delte fremgangsmåte!
  Dette gjorde hagen og inngangspartiet vinterflott.
  Og i tillegg var de gøy å lage:)

  Ønsker deg en fin kveld!

 5. Hei Anne.

  Ja i vår blir det nok fotosafari på trejakt. Håpe sommerfuglbusken og duftsyrinen min vil blomstre i år, glede meg te våren komme om et par måneder.

  Så deg på God Morgen Norge her om dagen, du er kjempeflink som lager de flotte islyktene.

 6. Så utrolig nydelige bilder!
  Og så kjekt å se slike nå i vinterkulda;)
  Kjenner jeg er veldig klar for vår, når jeg ser slike flotte blomstrende trær…

  Ble så imponert over de ballonglyktene du viste, så jeg gikk til innkjøp av ballonger og satte i gang:)
  Så nå lyser det mange lykter ute i vinterkulda, så takk for at du delte fremgangsmåte!
  Dette gjorde hagen og inngangspartiet vinterflott.
  Og i tillegg var de gøy å lage:)

  Ønsker deg en fin kveld!

 7. Hei Anne.

  Ja i vår blir det nok fotosafari på trejakt. Håpe sommerfuglbusken og duftsyrinen min vil blomstre i år, glede meg te våren komme om et par måneder.

  Så deg på God Morgen Norge her om dagen, du er kjempeflink som lager de flotte islyktene.

 8. Takk for alle koselige hilsner! Både om trærne her, og om islyktene 🙂

  Christine, koselig at du likte god morgen innslaget 🙂 Sommerfuglbusker ja, ååå, der har du nok en ting å glede seg til, sommerfugler!

  Alva, så fint at du har glede av ballongislyktene og har laget egne!

  Sakura, ja, du sier noe der. Det er mange slike ting fra japan vi kunne tatt med oss inn i vår kultur.

  Katinka, ja man kunne jo ønske det varte lengre, men samtidig så er det noe litt eget ved disse tingene en må oppleve mens de er der og da, vi har litt godt av det synes jeg, at vi må følge med og være tilstede akkurat når det skjer. Og når det bare varer en uke så presses vi litt til å følge med, og så om en uke er det noe annet som tar over oppmerksomheten.

  Solhagen, takk-takk for tipset! Da skal jeg jammen svinge nedom der til våren 😀

 9. Takk for alle koselige hilsner! Både om trærne her, og om islyktene 🙂

  Christine, koselig at du likte god morgen innslaget 🙂 Sommerfuglbusker ja, ååå, der har du nok en ting å glede seg til, sommerfugler!

  Alva, så fint at du har glede av ballongislyktene og har laget egne!

  Sakura, ja, du sier noe der. Det er mange slike ting fra japan vi kunne tatt med oss inn i vår kultur.

  Katinka, ja man kunne jo ønske det varte lengre, men samtidig så er det noe litt eget ved disse tingene en må oppleve mens de er der og da, vi har litt godt av det synes jeg, at vi må følge med og være tilstede akkurat når det skjer. Og når det bare varer en uke så presses vi litt til å følge med, og så om en uke er det noe annet som tar over oppmerksomheten.

  Solhagen, takk-takk for tipset! Da skal jeg jammen svinge nedom der til våren 😀

 10. Wow, slike bilder får meg til å drømme….
  Har ett pittelite magnoliatre, gleder meg til det blir stort!
  Neste ønsketre er kirsebærtre, det er det vakreste blomstrende treet jeg vet om 😀
  Takk for flotte bilder!

 11. Jeg har forelsket meg i de japanske kirsebærtrærne, men jeg har ikke oppdaget noen i Oslo ennå. Hvis du har vært på kirsebærsafari har du kanskje noen steder å anbefale? Jeg regner jo med at de kanskje har et i botanisk hage. Vet du når kirsebærtrærne blomstrer sånn ca? Er det allerede i mars/april?

  • Hei 🙂
   Jupp de har flotte prydkirsebærtrær i Botanisk hage, flere ulike, bla noen digre hvite rundt plenen på vestsiden av parken.
   Det står et flott tre i Hårfagresgate på Majorstua: http://moseplassen.com/2012/04/er-dette-norges-vakreste-tre/
   Og så er det prydkirsebærtrær i Kjøbesgate på Galleberg, om jeg ikke husker feil. Masse andre trær også, litt over alt igrunnen, spesielt mye bra på Oslo vest (Frogner) ettersom det der er mer av gamle parktrær i gateløpene enn på østsiden.

   midt april til midt mai tenker jeg er god tid å se etter prydkirsebær på. Magnolia er litt tidligre.

 12. Jeg trenger tips til hvilket tre vi skal ha i hagen vår. VI har god plass, men har en nabo bak oss som vi ikke vil ødelegge hele utsikten til Glomma for… Så det må være et tre som kan holdes nogenlunde nede uten at man mister gleden av blomstringen… i tillegg blir det veldig kaldt hos oss om vinteren, ligger gjerne på -20C… noen forslag?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her