x-faktor blomsterutgaven 2013: BLÅ

Halvveis i konkurransen, så langt har det kommet inn totalt 238 bidrag, i fargene rosa runde, og hvit runde og rød og orange runde. Jeg har notert så blekket har sprutet her. Spesielt rød-orange gav meg noen nye ideer, til det fargefriske hei-hallo bedet mitt 🙂

Takk til alle som er med og deltar! Jeg storkoser meg med alle de fantstiske bidragene, og jeg håper dere tilgir at jeg dessverre ikke rekker å legg igjen kommentarer hos alle.

I dag, på fredag og lørdag frem til kl 19.00 er det de BLÅ blomstene sin tur. I mangel av blå himmel så satser jeg på at Moseplassen nå blir blå av blomster, vil du bidra? Konkurransen er åpen for alle, så titt gjennom bildearkivet og sleng deg med!

Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!
Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her)


Premier2

Premier:
1. plass: Gavekort på 3.000kr fra Vien Compagniets nettbutikk med varer fra Burgon & Ball.
2. plass: 45 cm høy «Design with light» utendørs lyslykt fra Holmegaard.
3. 4. 5. og 6. plass: Årsabonement på magasinet Norske Hjem (Gamle Hus, hager og interiør).

yvonne-tonje-miniFinalistene plukkes av jury, denne består av:
* Yvonne Dengin er hagedesigner med eget firma; Dengin hage & landskap, som retter seg både mot privathagemarkedet og mot større anlegg. Yvonne har skrevet tre hagebøker og deltatt i bla hageprogrammet Kjærlighetshagen på NRK.
* Tonje Waaktaar Gamst, påtroppende redaktør for Hagetidende Norges største hagemagasin som lages av det norske hageselskapet. Du finner henne privat på Twitter og Pintrest
* Meg, Anne Havåg Holter-Hovind.

Kortutgaven av hvordan delta:
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten, minst en setning (feks hvorfor du liker den, eller fakta om den). Ta med blomstens navn om du kjenner dette, lenk gjerne hit. Språk: Norsk, dansk eller svensk.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg, eller offentlige fotoalbum.
4. Gå til konkurranseposten for fargen og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Ferdig 🙂
– Klikk for å lese regler og utfyllende informasjon.

Det er veldig hyggelig om dere som besøker eller bidrar til konkurransen legger igjen hilsener hos noen av bidragene dere er innom. Det er ikke forventet at du gjør dette, men du er velkommen til det om du har lyst 🙂


‘); // ]]>

Slik legger du bidraget inn
1. Trykk på blå knapp rett over her hvor det står «Add your link»
2. Fyll inn:
– URL: Nettadressen til der bidraget ditt ligger. Du må lenke direkte til bidraget, ikke til bloggens eller albumets forside.
– Name: Navnet ditt, eller bloggen dins. Gjerne også navnet på blomsten om du har det.
– email: Kan kun sees av meg, brukes for å kontakte vinner.
3. Trykk «Next»
4. Velg bilde. Når du har trykket på bildet du vil bruke så kan du velge enten å beskjære (crop first) sjøl, eller du kan la den beskjære for deg (add without cropping).
5. Ferdig!

Får du problemer med å fylle inn lenketingsten så legg lenke i kommentarfeltet så skal jeg hjelpe! Det hender den er vrang, så bare spør i vei, ikke vær flau!

Og husk, lørdag kveld stenger vi påmeldingen for blå, så er det GUL sin tur.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Tycker det är så spännande vad det är för blmmor som kommer till final. det måste vara väldigt svårt att välja.
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

 2. Ja Meta, det er ikke en enkel jobb! Jeg har det ganske greit jeg da, det er de to andre som har den tøffeste jobben.

  Marit. Ja ikke sant! Flinkeste leserene!!

  Maria, ha en riktig god dag du også 🙂

 3. Hei igjenn!

  Da har jeg lagt til min favoritt over alle sommerblomster, og fargen er blå <3 Vil du hjelpe meg med linken fra Instagram? Utrolig mange flotte bidrag i alle fargene!! Husarbeide blir det lite av i disse dager, fortaper meg helt i blogger når jeg kan.. Gleder meg så sinnsykt mye til vår og sommer..!

  Belinda

 4. Travelt som jeg har hatt det med arkivdykk og bortdrømming i andres fine blogger innimellom jobb (eller var det omvendt?), glemmer jeg rent å takke deg for nok engang å gjennomføre idé og spre entusiasme!
  Genialt å inspirere og invitere oss blogg- og haggeentusiaster til å fråtse i farger gjennom hele den kalde og nokså fargeløse februar 🙂

 5. O hildrane det hvor her var mye lekkert blått! Heiane man! Stakkers juryen. Eller skal vi si heldige dem?! Når jeg nå endelig fikk Rantenhagens blå kandidat opp og ut skal jeg unne meg å kikke rundt på alle kandidaten 🙂 Lykke til alle sammen! Og god helg! Og en spesiell hilsen til deg Anne 🙂

 6. For et fantastisk blått blomsterhav. Jaggu har juryen store valg foran seg:) Men det må jo være en særs fornøyelig oppgave først og fremst:) Takk for at du arrangerer x-faktor. Da får en virkelig muligheten til å boltre seg i vakkerhet og ikke minst hente ideer til nye skjønnheter i egen hage. Lykke til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her