X-faktor blomsterutgaven 2013: Informasjon og regler

I kveld åpner årets store konkurranse «X-faktor blomsterutgaven»!
Denne bloggposten rommer informasjon og regler om konkurransen, har du spørsmål etter å ha lest gjennom så still disse i kommentarfeltet.

X-faktor Blomsterutgaven er en uformell konkurranse som har som mål å spre hageglede og inspirasjon.
Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille ekstra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!

Konkurransens runder:
Konkurransen er delt inn i seks runder, hver runde åpner for påmelding ca klokken seks på ettermiddagen og er åpen i ca 48 timer.
* ROSA: Se bidragene her.
* HVIT: Se bidragene her
* RØD og ORANGE: Se bidragene her
* BLÅ: Se bidragene her
* GUL: Se bidragene her
* GRØNN og SORT: Se bidragene her

premier-xfaktor
Premier:
1. plass: Gavekort på 3.000kr til Vien Compagniets nettbutikk med varer fra Burgon & Ball. Burgon & Ball fører redskap og tilbehør til hagen som både ser bra ut og er gode å bruke.
2. plass: Lyslykt for ute og innebruk i glass fra Holmegaard. Høyde 45 cm. Verdi ca 1.500kr (Ny størrelse, lanseres nå i februar)
3. 4. 5. og 6. plass: Årsabonement på magasinet Norske Hjem (nylig byttet navn fra Gamle Hus, hager og interiør, samme innholdsprofil).


Hvordan delta, utdypes lengre ned i teksten.
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg, eller fotoalbum
4. Gå til konkurranseposten for fargen og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Gratulerer, du er med!


Hvem kan delta:
* Konkurransen er åpen for alle, men premie sendes kun innen skandinavia.
* Konkurransebidraget må skrives på enten norsk, svensk eller dansk.
* Du kan delta med kun ett bidrag i hver farge. Du kan bidra på så mange fargerunder som du ønsker.

Du trenger for å få lagt bidraget ut:
Du må ha et sted på internett å legge konkurransebildraget. For eksepel en hjemmeside, en blogg eller et bildealbum. Med bildealbum så mener jeg alle tjenester hvor en kan legge ut bilde med en bildetekst till, dette inkluderer: Flicker, Instagram, Pintrest, twitter, picasa mf. Eneste begrensning er at bildealbumet må være åpent for alle å se i, og at det ikke ligger noen forbud mot deltagelsen hos bildealbumet. Dessverre så kan dere ikke melde dere på konkurransen via facebook, facebook har forbud mot det. Det er bare selve påmeldingen du ikke kan gjøre via facebook, du kan gjerne fortelle på facebook at du er med på konkurranse og vise frem bidraget ditt, så fremt du altså har bidraget ditt liggende ett annet sted i tillegg.
Oppdatert: Det viser seg at Instagram har gjort noen endringer og nå ikke har så lyst til å snakke med lenketingsten (den blå knappen som lager fine bildelenker). Jeg jobber med å finne ut hvordan omgå problemet, men frem til det er løst så får alle instagrambrukere legge sin lenke til blomsten i kommentarfeltet.

Om bildene:
* Du må ha tatt bildet selv
* Bildet kan ikke ha deltatt i konkurranse på Moseplassen tidligere.
* Det er blomstene som konkurrerer. Utsnittet på bildet bestemmer du, både ekstremnærbilde av en blomst og hele trær er velkommen, men blomstringen må være sentral.
* Det kan ikke være gjenkjennbare mennesker i bildene (grunnet norsk lov).
* Det er greit å digitalt manipulere bildene, men ikke endre bildet slik at det ikke lengre representerer blomsten på en god måte. (Mao, ikke gjør en hvit blomst blå).
* Du står fritt til å velge format på bildet du legger ut hos deg selv, men de vises på Moseplassen i kvadrat (dette gjøres automatisk i lenketingsten, og jeg gjør det så manuelt for finalerunden).
* Dersom du legger ut bidraget på blogg så kan du gjerne legge inn flere bilder i din bloggpost, men det er kun det bildet du legger inn hos meg som deltar i konkurransen.

Om tekst:
* Jeg ønsker litt tekst til bidraget, en setning er nok, men skriv gjerne mer om du ønsker. Du kan feks skrive hvorfor du liker blomsten, eller litt fakta om den.
* Dersom du kjenner navnet på planten så oppgir du det. Om ikke så håper jeg leserne bistår med detektivarbeide, det er så praktisk med navn på planter om man blir inspirert til å skaffe seg maken.
* Jeg setter stor pris på om dere lenker hit til konkurransen slik at flest mulig kan ta del, både som deltagere og tilskuere 🙂
* Legger du bidraget ut på Instagram så tagg gjerne med @moseplassen og #xfaktor_blomsterutgaven. (Tagging er ikke nok, du må melde deg på via den blå knappen i tillegg)


Utvelgelse til finalerunde:
Juryen plukker ut fem finalister fra hver farge, totalt 30 og de leter etter kandidater med «det lille ekstra». Det betyr at bildet og teksten må formidle noe, vekke en følelse. Noen finalister kommer til å velges ut på grunnlag av deres slående skjønnhet, andre vinner frem på personlighet.
Dette er ikke en ren fotokonkurranse. Bildet er viktig, men en god tekst kan trekke opp og løfte et helt ok bilde opp på finaleplass.

Juryen består av:
Hva er vel x-faktor uten en jury? Denne juryen er av det snille slaget da, oss skal ingen være redd 😉
* Yvonne Dengin er hagedesigner med eget firma; Dengin hage & landskap, som retter seg både mot privathagemarkedet og mot større anlegg. Yvonne har skrevet tre hagebøker og deltatt i bla hageprogrammet Kjærlighetshagen på NRK. Dengin hage & landskap har hageblogg
* Tonje Waaktaar Gamst, påtroppende redaktør for Hagetidende, Norges største hagemagasin. Hagetidende lages av det norske hageselskapet. Dere skal få høre mer om Tonje senere 🙂
* Meg, Anne Havåg Holter-Hovind.

Finalerunden:
Den 26. februar åpner jeg finalerunden. Da blir alle finalistene presentert med bilde og et utdrag av teksten, og så er det dere lesere som stemmer frem deres favoritter. Det bidraget med flest stemmer vinner, vinnere offentliggjøres her på Moseplassen den 1. mars og kontaktes pr epost.


Beklager at dette ble så langt… men nå håper dette svarer på alt du skulle lure på, og gjør det ikke det så spør i kommentarfeltet 🙂
Gleder meg til å bli kjent med favorittblomstene deres!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. […] Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille ekstra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket! Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her) […]

 2. Hei Anne! Så hyggelig at du igjen drar i gang X-Faktor! Tusen takk for kommentar på bloggen min, men så synd at den lange forsvant! Blogspot er nok ikke i godlune!
  Nå må jeg se om jeg finner min rosa favoritt 🙂

 3. Hei igjenn Janibelle 🙂 «Følger» er en blogspot-greie som ikke er tilgjengelig på samme måte for oss som ikke blogger på den platformen. Du kan legge meg til, men det må da gjøres direkte hos deg, der du leser bloggene (om du da gjør det da), (og jeg har ikke prøvd det på mange år så jeg veit ikke om det er mulig lengre).

 4. Gratulere med nytt flott design på siden din. Klart jeg måtte bli med også på denne runden av X – faktor, det skulle bare mangle 🙂
  Det gleder meg at du har vært så mye i vinden i det siste med islykter og maaaaange lesere på bloggen. Det er deg vel unt Anne.
  Gleder meg til å følge deg fremover.
  Neste gang du er på disse kanter hadde det vært veldig hyggelig om du la veien innom meg :-)Kanskje vi sees en gang?

 5. […] Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket! Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her) […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her