Basilikumen spirer, alle fem slaga!

Så er jeg endelig i gang med grønnsakshagesåing!
Noen av frøene burde vært sådd for over en måned siden (artisjok og chilli), men men, de blir sikkert fine bladplanter 😉

Jeg skal ikke så mye med fordrivning, jeg orker ikke å prikle og stelle så mange frøplanter og mannen skal være borte store deler av april. Men litt skal jeg naturligvis ha, og det blir da primært planter for kjøkkenhagen. Jeg sådde noen ulike slag nå i helgen, blant annet fem slag basilikum. Det viste seg nemlig når jeg dykket i frøboksen at jeg for fem år siden hadde dilla på basilikum, syv ulike slag har jeg liggende! Jeg tenkte de kom til å spire litt halvhjerta ettersom frøene er fem år gamle, men neida, her tyter de opp som gress av pottene, i rekordfart.

De fem slagene jeg valgte å så er:
* ‘Green ruffles’. Rynkete grønne blader.
* ‘Purple ruffles’. Rynkete mørkelilla blader
* ‘Dark Opal’. Mørkelilla blader
* ‘Siam Queen’. Thaibasilikum. Skal smake lakris, husker ikke hva den smakte så den skal få testes ut, selv om jeg er sabla skeptisk..
* Citriodorum. Sitronbasilikum.

Jeg valgte å ikke så kanelbasilikum, som seriøst var en absurd smaksopplevelse jeg ikke ser verdien i å gjennta. Den syvende sorten rømte innen den kom opp på planterommet, dukker den opp så skal den nok få prøve seg den også. Håper egentlig at det er vanlig basilikum, kunne være kjekt å ha det også.

Jeg synes det er litt artig da, å nerde litt med mange ulike varianter av samme plante.. Så, om du har noen basilikumsorter å anbefale så blir jeg glad for tips!

Pst: Lurer du på hvor du kan få kjøpt gøye grønnsaksfrø? På nett! Her har du mine fem favorittnettbutikker for frøkjøp

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Kor driftig du er med sådden. Det virka spennande med så mange sortar Basilikum. Har aldri sådd det…kanskje eg skal prøve meg på ein sort i år. Inspirasjonen poppar opp i denne flotte bloggverdenen. Takk for fine tips Anne, frå MarJE.

 2. Kan vi og det, spurte mannen når jeg fortalte hva du har sådd. Her i huset blir nok thaibasilikum favoritten, kan en god oppskrift på brede nudler med basilikum.

  Som vanlig er du veldig inspirerende, Anne!

  Klem fra Kris 🙂

 3. Jeg fant også en del forskjellige sorter basilikumfrø her i frøboksen. Skal så de i helgen. Har basilikumdilla litt sånn av og på. Tror det sist gang gitt litt skeis, så derfor har det gått et par år uten at jeg har sådd noe særlig av de.

 4. Jeg har også sådd basilikum. Hele en sort, de billigste frøene fra Plantasjen. Det spirte mange planter, og jeg har priklet dem. Gjødsel får de også. Likevel synes jeg de omtrent slutter å vokse når de har fått et par blader i tillegg til frøbladene. Har du noen anelse om hvorfor? 🙂

  • Dessverre så husker jeg ikke hvordan basilikumen oppførte seg. Står plantene dine varmt nok? De er visst litt fysne på varme. Det er jo dessuten mange sorter som får en sånn pauseperiode hvor de bare står der tilsynelatende uten å gjøre noe, men det den driver med er å lage røtter.

  • Takk for svar! De har det varmt, ja. Alt her har det litt for varmt, men jeg har ingen valg i leiligheten her. Men de har fått litt fart på seg igjen nå, så da stemmer nok det du nevner om at de har hatt en liten pauseperiode noen uker etter prikling 🙂

 5. Lakris basilikum..mums, hørtes veldig godt ut :)) Mange spennende sorter på dette området..og er jo så go urt til bruk til mangt 🙂
  Spennende og høre hva den smaker denne lakrisen 😉
  God Påske 🙂 Vibeke 🙂

 6. Så gøy! Ingenting er som å ha egensådd basilikum, også 5 forskjellige typer da! Tror jeg må studere de nettsidene du anbefaler. Jeg har til nå bare sådd blomsterfrø, men det er jo kjekt det også. Ha en flott påske:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips