Lot du deg inspirere til å spire erter? Hva med linser og kikerter?

For snart to uker siden forklarte jeg hvordan spire gule erter fra kjøkkenskogen og få vellsmakende erteskudd. Basert på hvor mye den bloggposten ble delt på Facebook og hvor mange kommentarer jeg har fått på det her, på facebook og instagram så var dette helt tydelig et populært tema. Mange sa de skulle prøve sjøl, og nå vil jeg gjerne høre hvordan det gikk, om dere synes det var så lettvint som jeg sa, og om det ble godt?

I mellomtiden har jeg forsøkt å spire grønne linser og kikerter inspirert av en leser som lurte på om det var mulig. Jeg googlet litt, og det viste seg at både linser og kikertskudd er spiselige akkurat slik som erteskuddene er det.

Jeg fant to ulike slag grønne linser i kjøkkenskuffen, overraskende ulike på smak, den ene ble nokså bitter, den andre ble litt smakløs. Ikke noe jeg kommer til å gjenta med de samme linsene, men kanskje om vi får andre linser i hus. Kikerter fant jeg også, men de må ha vært haugamle og nektet å spire. Om jeg kommer over kikerter hos venner eller familie så kan det hende jeg bommer en håndfull og prøver igjen. Skudd av de vanlige gule ertene kommer jeg definitivt til å lage igjen, det var lettvint og godt, både mannen og jeg likte de. Under ser du brødskiva til mannen, som faktisk ikke ble dandert, det ble seende så lekkert ut helt av seg selv :)

Men ja, det var min erfaring. Hva er din?

erteskudd-mat

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Godt igang med runde to. Stappet pottene så fulle av erter at etter første høsting fortsetter det å spire for fullt. Ei potte fra første runde har ikke blitt høsta, og da blir ikke smaken så krispi og god lenger. Jeg sår i mine gamle, vakre potter, og de får pryde vindusposten og etter hvert spisebordet. Vet du noe om næringsinnhold?

  • Jupp, de er absolutt best når de er ferske disse spirene :)
   Høres lekkert ut med pottene stående på bordet!

   Næringsinnhold, nei, jeg har ikke tall på det. Men generelt så pleier det å være slik at skudd er det mest næringsrike, mer enn endelig spisesak. Men om det betyr at det er like mye proteiner i skuddene som i ertene veit jeg jammen ikke, mulig det går mer på vitaminer ol.

 2. Ertene kom i jord i går kveld.Venter spent på resultatet.I stua står kvister fra morelltreet på hytta.Der er det blitt grønne knopper etter en uke.Ikke lenge til det blir blader nå.Så inspirasjon har ført til handling.

 3. Glemte å nevne det; i Sverige, Åre, fikk vi kjøpt avklipte ertespirer på Konsum i vinterferien! Det går an å gjøre bissniss av ideen:)!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her