Georgineminner, og drømmer :)

Jeg så georgineknollene var kommet i salg på hagesenteret på torsdagen, og det satt meg virkelig i sommerstemning. En stemning jeg jo gjerne vil dele, så nedenfor finner du et bilderas.

Jeg har ikke kjøpt noen nye knoller i år, var så heldig at jeg arvet hele samlingen til en hagevenn i fjor høst, så nå har jeg satt innkjøpsstopp gitt. Håper på en god sommer i år da, i fjor var ikke akkurat georginenes år, de trenger sol og varme, (i likhet med hageeierene..) Her står knollene fortsatt pent lagret,  vi fordriver jo ikke knoller, sånn egentlig. Skal vel kanskje sette en par nå bare så jeg får blogget om det, (har fått noen oppmuntringer fra nysgjerrige lesere), men utover det så har vi rett og slett ikke plass (kremt, jeg har minst 100 knoller). Så de går rett ut i bed, og vi får vanligvis god blomstring på de uansett, bare starter opp en par uker senere.

[new_royalslider id="9"]

Bla fra bilde til bilde med piltaster eller ved å klikke på det med markøren, eller ved å dra fingeren over skjermen om du har telefon/pad.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

  1. Er det ikke herlig med disse hagedrømmene som er litt sånn inntørkede klumper eller nesten som små sandkorn – og så kommer sommeren og varmen og alle fargene og formene bare spruter opp av jorda? Våren er en herlig tid. Ha en super helg!

  2. Hei jenter 🙂
    Ja, vi krysser vel alle fingrene for den varme flotte sommeren! Det er på tide nå synes jeg 😉 Gleder meg til å plante ut alle mine georginer, ettersom samlingen doblet seg i høst når jeg arvet fra en hagevenn så blir det mange blomster jeg aldri har sett før 😀

    • ja, det er den lange blomstringen som gjør at jeg har de. Det er så herlig å ha frodige bed i september 😀

  3. Hei! Håper det er noen år til jeg har 100 georgineknoller, men har et prosjekt på gang hvor jeg skal så frøene og frå fram nye varianter, så da risikerer jeg nok at beholdningen vokser drastisk. Ellers fordriver jeg noen som skal stå i krukker, men planter de som skal i bed rett ut. God helg!

    • haha, du håper det tar noen år før du når 100? synes det var en morsom ambisjon 😉
      Farlig med georginedille!

  4. Jeg har en stor forkjærlighet for georginer. Kan ikke få nok av dem. Tror du ikke de frekke musene hadde gnagd alle knollene (og pellisene)i stykker ila vinteren!! Trøsten ble å gå amok med bestillingsfingeren, så i går kom det en stor eske fylt til randen med vår og knoller. Så kom kjapt over sorgen. Du heldige Anne som har over 100 knoller. Blir et herlig hav av dem til sommeren. Du spanderer vel noen bilderas da? Ha en fin helg og takk for titten.

    • nei! så trist da at de har spist opp knollene dine! Godt du oppdaget i tide for å få lagt inn en bestilling 🙂 Gleder meg til å se bilder av dine, klart jeg skal dele bilder av mine 🙂

  5. Herlige georginer!!!!

    Jeg gleder meg til denne sommeren og mange georginefarger!
    Jeg pleier å drive dem en stund før utplanting, (men så har jeg heller ikke 100 stykker), klarer bare ikke vente på at de skal blomstre.
    Georginer har så utrolig mange fordeler, det er bare å plukke så mange man vil til vasen, de kommer i mange størrelser, farger og fasonger, det eneste de mangler er duft.
    Ønsker deg en god og fargerik georginesommer!

  6. Åhh, hundre georginer må jo gi et utrolig stort og fargerikt plantehav! Tenk for en sensommer og høstblomstring… Så heldig du er:) Lykke til med knoller, planting og blomstring. Ta masse bilder da!

  7. Snakk om fristelser. Skulle ønske jeg var flinkere til å grave opp knoller altså. De er så vakre!!!
    Gleder meg til å se blomsterhav.

  8. Det var litt av ei Dahlia samling du har. Mange fine du viser på bilda…blir litt av ei flott blomstring hos deg. Eg har gjort noko eg aldri har gjort så tidlig før. Har sett knollane mine i dag :))Håper på god og tidlig blomstring.

  9. Herlige georginer!!!!

    Jeg gleder meg til denne sommeren og mange georginefarger!
    Jeg pleier å drive dem en stund før utplanting, (men så har jeg heller ikke 100 stykker), klarer bare ikke vente på at de skal blomstre.
    Georginer har så utrolig mange fordeler, det er bare å plukke så mange man vil til vasen, de kommer i mange størrelser, farger og fasonger, det eneste de mangler er duft.
    Ønsker deg en god og fargerik georginesommer!

  10. Takk for koselige kommentarer! Det er rart med den georginedilla altså, har man først sett lyset så har det lett for å bli mange.. jeg er smittet av min mor, det er litt ekstra koslig faktisk for så deler vi på knoller og på gleden over blomstring, og på erfaringer. Og jeg har alltid mye hyggelige tilbakemeldinger når jeg viser georginer her på bloggen så det er tydlig at det er en blomst som har mange fans 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her