10 krukker fylt, herlig med frodig og fargerik utsikt!

Jeg har alltid en stor gruppe med krukker stående rett utenfor stuevinduene. I vinter var de fylt med mose og annen vintergrønt, ofte med islykter i, og så snart våren kom startet jeg å bytte ut innholdet med blomster. Noen av disse krukkene har stått med blomster siden før påske, de siste plantet jeg opp i dag.

Å plassere krukker slik bringer blomstringen helt inn i stuen, bryter opp terrassen og danner en fin overgang fra ute til inne. I år har jeg gått for en rosa- lilla -blå palett, med en miks av ettårige og flerårige planter. Plantene kommer til å byttes ut når de ikke lenger er på sitt fineste. De flerårige flytter i bedene når de har blomstret av, og sommerblomstene får enten en pause ved at krukken deres flyttes i skyggen, eller de kastes og erstattes med noe fra butikken eller hagen.

Du ser:
* Stemor. Stemorsblomster er en rimelig måte å få mye farge på. Småblomstret tåler mer frost enn storblomstret.
* Perleblomster. Blå og hvite. Av løkblostene så er det disse jeg har best erfaring med i krukker i solen ettersom de har relativt lang blomstring. Flyttes i bed og kommer igjen til neste år.
* Vårlyng. Nytt bekjentskap av året, har tålt det kalde aprilværet ekstremt godt (har stått ute i fire uker). Skal prøve å få den til å komme igjen til neste år.
* Tusenfryd. Jeg har alltid tusenfryd i krukker på våren, den er helt ram til å blomstre lenge om vissne blomster fjernes. Staude, men lever ikke mange år så den må få frø seg.
* Juleroser. Årets kupp kjøpt på hagemessen. Flerårige planter som skal få flytte til bed.
* Kubjeller og kuleprimula. Kom over de på tilbud på hagesenteret, har aldri prøvd de i krukker før og håper de vil blomstre noen uker. Stauder, så de flyttes naturligvis i bed etterpå.

Alle disse plantene tåler en liten frostnatt, om de er herdet. (Dvs tilvent utelivet, les om det her). Perleblomst, vårlyng og julerosen er humlefavoritter, spesielt vårlyngen.
De lilla krukkene er slitne gamle krukker som er malt, les om det her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  • Hei :) Så hyggelig at du likte de.
   Jupp, de lilla krukkene har jeg malt selv. Noen av de er forsåvidt malt av min mor da, men de er nå iallefall hjemmemalt ;) Det ligger lenke i bloggposten som forklarer hvordan male krukkene.

 1. Kjempefint med en slik krukkesamling:). Vi var på plantasjen og handlet inn krukkeblomster i går, men foreløpig står de inne. Akkurat å hagler det nemlig ute og været er rimelig ustabilt:/. Gleder meg til krukkene kan fylles opp:).

  • haglet i dag her også… brrr! Jeg har noen planter på inn-ut jeg også, en ampl med surfina som har kommet i blomst og må venne seg til å bo ute, og en haug lewisia som skal få erstatte vårlyngen snart, den er i ferd med å blomstre av nå. Resten får greie seg ute, men de er jo godt herdet da, og jeg trekker de tandreste helt inntill husveggen når det blåser og hagler som det gjorde i dag.

 2. For et herlig, varmt og fargefylt vårteppe du har på verandaen din! I humelens tjeneste skal jeg også jammen stifte bekjentskap med vårlyngen i år.

  • Høres ut som en god plan Janibele. De kjennes veldig høst om de står alene eller med mose, men sammen med de andre vårblomstene så funker det godt. Jeg fant ikke noen når jeg tittet i butikkene nå, butikkene har byttet ut planteutvalget til planter som vil ha det varmere (selv om det ikke har blitt varmere). Men, jeg skal titte på hagesenterene litt senere på året i staude/busk avdelingene, regner med at det selges noen planter der da, som skal bli flerårige i hagen da altså.

 3. Nydelig krukkesamling !! Fargen du har valgt på dei lilla pottene passer såå fint inn og bidrar til meir «bløming» på eit vis. Kjempefint. Milde mai er velkommen her og…. Ha det godt !!

  • Tusen takk, koselig at du likte krukkene :) Ja, det er jo litt derfor jeg har farge på krukkene, for å gi det litt ekstra piff slik at det ikke bare er innholdet som frisker opp. Det trengs nå som det er nesten helt bart ellers :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her