Helleborushimmel på hagemessen, hagebloggerenes store favoritt

Min personlige høydepunkt på hagemessen var Gartneriet Spirens julerosestand. Gartneriet Spiren er en dansk bedrift, eid av Marianne Rosten. Dette var første gang hun og julerosene hennes var på Hagemessen, og med den vanvittige responsen hun fikk så tror jeg nok at det ikke blir den siste gang vi ser henne. Det var lange køer på standen, og hagebloggene og Instagram har nå i ettertid flommet over av de flotteste julerosebilder. (Har du sett at jeg har samlet blogginnlegg fra hagemessen på Hageblogger.no?)

Selv fikk jeg med meg hele seks skjønnheter hjem. De står foreløpig utenfor her i en kasse, men skal ganske snart få flytte over i utekrukkene og stå fremfor stuevinduene på hedersplass så lenge de blomstrer, før de etterhvert får sin permanente plass i et bed. Under finner du noen bilder av mesterverkene, det kommer helt sikker flere utover våren!

julerose-3
julerose-8
julerose-2
julerose-6

anne-julerose

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

  • Var veldig trivelige priser faktisk. fra 120 til 375kr pr potte, og det var kraftige planter med godt rotsystem. Ikke dyrere enn jeg har sett i norske vanlige butikker, og langt mer spennende planter.

 1. Fiine bilder Anne.
  Kan du lage ett innlegg om å så juleroser selv utpå høsten en gang? -Når du har fått samla frø? Eg har ikke observert noen spirer fra mine som eg sådde i fjor, kanskje de er lumske? – For gamleplantene blomstrer i hagen hos meg no:) Hurra for våren på vestlandet:)

  • Line, så langt jeg husker så bruker de lang tid på å spire/bli noe over jorda. Jeg har aldri sådd juleroser så det spørs om jeg kommer til å blogge om det, men kanskje. Jeg regner med at jeg kommer til å prøve å så i år, men det kan godt hende jeg bare gjør det ved å sørge for å ikke luke under plantene… Jeg veit at det som funker best er om de får så seg selv, frøene bør uansett såås så raskt som mulig, de er best ferske.

 2. Fantastiske Helleborus ♥ gleder meg til å sjå når du har fått dine i jorda 🙂
  Har vært innom å stemt på deg, flott bilde som fortjener dei stemme det kan få!!
  Ha ein fin dag 🙂
  -Anja-

 3. Nydelige Juleroser og kjekt å se alle Julerosene som kom til Norge. I dag fikk jeg endelig til å stemme, lykke til!

 4. Jeg ante ikke at det finnes så mange forskjellige juleroser. Også så vakre! Skjønner godt at det er en av dine favoritter.
  Har stemt på deg både i går og i dag. Lykket til!

  • Tusen takk Berit!
   Dette er jo bare en liten del av alt det vakre som finnes, det er jo også andre arter av julerosen feks. En flott plante!

  • Ja, jeg gleder meg stort over de 🙂 foreløpig står de i potter, men jeg håper jeg snart får overskudd til å plante de om til krukkene.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her