Søte små spirer vokser opp, og i dag fikk de egne potter

Ååå, er det ikke stas når barna vokser opp ;)

For en par uker siden sådde jeg fem slag basilikum, med stor suksess. De var «breddsådd», det vil si at de sås relativt tett og så etterhvert flyttes over i egne potter. Fordelen med dette er at det er enklere å holde god fuktighetsbalanse på spirepottene, og du slipper en masse potter uten spiring.  (Les om å så frø her). Nå var det på tide å gi de mere plass, så jeg har de siste dagene priklet over to og to spirer i små potter.

Jeg veit endel av dere som kommer innom her er nybegynnere på å så, og legger derfor ved denne videoen hvor jeg viser hvordan jeg prikler. Litt andre planter, men prinsippet er jo nøyaktig det samme.

prikle-basilikum

Nå har jeg en haug basilikumplanter, flere enn jeg trenger sjøl. Hadde egentlig tenkt å ta med overskuddet på Hagemessa og donere til Hagegal-standen, men synes de er for små. Hva synes dere, er sånne frøplanter noe vits i å ta med, noe noen ønsker å kjøpe? Basilikum gror ikke akkurat rekordfort når de er i dette stadiet her så jeg regner ikke med at de blir så mye større på ei uke heller.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Så flott blogginnlegg! Når det gjelder overskuddsplantene vil jeg anbefale deg å ta de med:o) Tror mange er interessert i slike lekkerbiskener. Jeg ble litt sen med tomatsådden i år, men tar med småtassene. Kan jo ikke ha over 100 tomatplanter i mitt eget drivhus, og kaste er uaktuelt :o)

  • haha, nei en kaster da ikke små barn?
   Om jeg ikke tar de med så får jeg sikkert omsettning på de senere, men det er jo litt koselig å bidra til Hagegal, så de blir nok med tenker jeg :) Jeg har nok pleid å sende avågrde større planter enn mange andre tror jeg, så jeg får nok tenke at det er greit at de er små, prisene blir jo satt deretter.

 2. Koser mæ når æ nu e i priklings jobben , synger og prater med småplantene mine, ei hærlig tid i drivhueset, selv om det ennu er vinter ute ;=)
  Ha rogså sådd bassillikum, men den er ennu ikke kommet opp.

  Lisbeth ;)

  • Hørtes fint ut med drivhussang :) Basilikum spirer fort da, så da har du også snart søte små velduftene kompiser tenker jeg

 3. Håller med ideen om å ta de med, særlig hvis du uansett ikke er interessert i å ha så mange selv. Noen har kanskje en «havarert» basilikumavling mens andre kanskje blir inspirert til å ville ha det.

  Hadde vært artig om man kunne hatt ett stand med «billigkroken» eller «byttekroken», sikkert mange som tenker det samme som deg om sine overskudd, og det er morsomt å utveksle!

  • Hagegal-standen fungerer jo mye slik, at man tar med overskuddet. Det byttes ikke da, vi donerer småplantene og så selges de og intektene går til drift av forumet. Bytting fordrer jo at alle er der på en gang, men det driver vel mange lokale hagelag med, eller man kan avtale direkte.

 4. Håller med ideen om å ta de med, særlig hvis du uansett ikke er interessert i å ha så mange selv. Noen har kanskje en «havarert» basilikumavling mens andre kanskje blir inspirert til å ville ha det.

  Hadde vært artig om man kunne hatt ett stand med «billigkroken» eller «byttekroken», sikkert mange som tenker det samme som deg om sine overskudd, og det er morsomt å utveksle!

 5. Herlige forklaringer du lager og flotte, informative
  beskrivelser! Du tar deg virkelig tid til alt dette,
  og det setter jeg stor pris på! Det er virkelig herlig
  når småplantene vokser seg store og de kan plantes ut
  – i jord uten tele :)) Fin dag ønskes deg!

 6. Herlige forklaringer du lager og flotte, informative
  beskrivelser! Du tar deg virkelig tid til alt dette,
  og det setter jeg stor pris på! Det er virkelig herlig
  når småplantene vokser seg store og de kan plantes ut
  – i jord uten tele :)) Fin dag ønskes deg!

  • hehe, nå er de ferdig prikla, ikke søtten om her brukes mer tid på de ;) De får nok heller sette prisene lavt tenker jeg, det årner seg nok.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her