Hurra! Hostaen ser ut til å være i storform :D

Jeg er veldig glad i planter med vakkert bladverk, og en av mange dilleplanter er hosta (kalles også bladlilje). Hosta er mest kjent for sine vakre blader. Blomstene er fine de også, men disse er helt underordnet og det er ikke så skjeldent at hostaeiere plukker de av og heller har de i vase.

Jeg har en liten samling hosta, og jeg er såå glad for å se at de i motsetning til brunneraen (hulk!) har greid vinteren veldig godt. Hurra! Jeg tenker at jeg fort dobler den hostasamlingen i år. Hosta er så fin å bruke i sammenplantning, både de som er jevnt grønne som danner tette tuer og rolige bakgrunner, og de som har tegninger i hvitt eller gult som blir like interessante som blomster og som er med på å skape en viktig kontrast.

hosta-mai3

hosta-mai5

hosta-mai6

hosta-mai1

hosta-mai2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Ja hosta er kjempefin og lett å dele. Jeg hadde en stor samling, men har bare tatt med en over til den nye hagen, en gråblå. Eneste negative med denne fantastiske planten er at rådyra og sneglene gjerne spiser dem.

 2. Flotte 🙂 Men du mener kanskje at Hostaen ER i storform? ;)Ellers prøver jeg også å glede meg over alt som har overlevd vinteren, ikkje alt som har dødd.. 🙂

  • hehe, det hadde sneket seg inn en ikke som ikke skulle vært der ja 😉 Takk for hintet 😀

   og ja, det er jo holdningen å ha det, hurra for det man lykkes med, og så glemmer vi de andre

 3. Mange spennende Hostaer du har , flotte vettu:) elsker blader 😉 Fått tak i noen på hageloppis hagelaget hadde, så moro med slike marked, kan gjøre noen skikkelige varp 😉 Og enda godt de kom opp etter vinteren, mye jeg trodde var blitt borte, men..bedre sent enn aldri 😉 Ha en flott kveld videre 🙂

  • Hosta er ofte snill til å forøke seg så den kan deles, det er alltid gøy å dele planter med hverandre 😀

 4. Kanskje du kan vise noen sammenplntinger av hosta? De er gode å ha i «grenseland» fordi de faktisk holder skvallerkålen borte. Men hvordan kan man plante dem pent sammen?

  • Det synes jeg var en veldig god oppfordring! Jeg har ikke noen klare i egen hage, vi har jo så ferskt anlegg at vi ikke har fått til sammenplantningen skikkelig enda, men jeg skal holde øynene oppe jeg.

 5. Hei, flott hosta, jeg elsker dem også. Du, sanket du frø og dyrket dem eller du fikk fra før? Mamma mi har i hagen og de er så sterke og kommer alltid hver vår/sommer samme hva eller hvordan væren i vinteren har vært. Jeg har sanket frø og skal prøve å dyrke dem. Gled meg å ha et par eller hundre av dem, hehe. Neida skal ikke være så overdrive med dem.

  • Hei, jeg er usikker på om Hosta lager spiredyktige frø. Den vanlige måten å formere de opp på er ved å dele rotklumpen slik at en plante kan bli til flere.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her