Iris ‘Katharine Hodgkin’. Spennende alternativ i løkbedet

Irisen ‘Katharine Hodgkin’ er en av vårhagens unike. Med sin vakre form og farge er hun en av mine favoritter!

Vårblomstrende iris er jo i seg selv nokså spesiell i utseende, og fru Hodgkin skiller seg ut ved sin unike fargesetting. Lys tander blå, blågrønn og gul, og med sorte tegninger. Ekstra stor blomst, som kommer rett opp av bakken lenge før bladene. Blomsten kan bli opp til ti cm høy, men hos meg holder de seg lavere enn det.

I følge Hageselskapets løker og knoller så trives ‘Katharine Hodgkin’ i sol og vanlig jord. Herdig til H6. Jorden bør dog være godt drenert, ellers kommer den ikke igjen fra år til år, men boken påpeker at Katharine Hodgkin er av de enkleste vårblomstrende irisene å lykkes med.

Jeg har hatt Katharine Hodgkin i bed, hvor den gradvis år etter år økte i mengde. Jeg har også hatt henne i krukke, hvor hun ikke egentlig formerer seg, men hun holder da ut!

12 KOMMENTARER

 1. Den står helt klart på min ønskeliste=) Vårblomstrende løker og blomster er undervurdert, altså=) Fiiin kveld til deg=) Vibeke

  • Jupp! Nå er jo enkelte løk billige nok til at man av og til kan unne seg de som engangsblomster, men jeg synes det er mye kjekkere med varige løsninger ja :D

 2. Den er virkelig lekker, Anne! Jeg har ikke denne, men den vanlige blå. Dessverre kom de ikke igjen i år, det var vel barfrosten som tok knekken på dem.
  Ønsker deg god helg, klem!

  • Så kjipt at de har gått ut hos deg! Den barfrosten har ikke vært grei i år, ser ut til å ha gått føyken noen heuchera og brunnera hos meg, men det er foreløpig altfor tidlig til å gi opp.

 3. Her kommer både denne og de mere vanlige blå igjen år etter år. Fantastisk vårblomst som bare kan anbefales på det varmeste! Her hos meg er de første avblomstret for lenge siden men det står framdeles en igjen her og der :) Og de tar jo ingen plass?! Løp og kjøp! (Du må vente til høsten..)

  • så flott at du har god erfaring med de Rantenhagn :)
   Og javisst, jeg tror vi må gå sammen i bloggverden og lagen en «fem du bare MÅ ha» til høsten for løkblomstring. Da kanskje denne får være med på min liste :) (den får iallefall være med på ti på topp listen)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her