Min favoritttulipan: Tulipa turkestanica

Så er det endelig på tide å presentere min favoritttulipan: Tulipa turkestanica. Hun ble plantet i hagen allerede før vi flyttet inn, og har hver eneste vår brakt meg stor glede. I fjor kjøpte jeg og fikk jeg flere løker, så nå står det tuer av den flere steder i hagen, blant annet i bedet rett fremfor sofaen hvor den fanger solen og vinden på magisk vis.

tulipa-turkestanica-8

Fakta Tulipa turkestanica:

 • En villtulipan/ botanisk tulipan.
 • Den får en blomsterstilk pr løk, og hver stilk kan få opp til tolv blomster (her hos meg er det vel vanligvis rundt syv).
 • Blomstene er hvite med gult senter
 • Blir ca 25 cm høy
 • Trives best i sol og med god drenering, men takler mer fukt enn vanlige tulipaner
 • Hun kommer fint igjen år etter år, og vil spre seg om hun trives

Hvor kjøpe Tulipa turkestanica

Viktigere enn hvor er faktisk når. Tulipaner skaffes på høsten, da selges de som løk i poser på hagesentere og hagenettbutikker. Plantes så ut, og kommer til våren og (vanligvis) i alle vårer etter det. Tulipa turkestanica er sånn midt-på-treet vanlig, og bør være å finne der de har greit utvalg. Har ikke hagesenteret ditt så er løk av det som er enkelt og lurt å handle på nett da den tåler frakten godt.

Som sagt, Tulipa turkestanica er min favoritttulipan, med god margin. Jeg synes den er nett og yndig, liker så godt at den har mange små blomster som er i bevegelse. Fargene gjør at den passer inn over alt, og når det attpåtil er villig så blir den en selvfølge for enhver hage, i mine øyne.

Hadde vært veldig artig å høre fra andre som har den om dere også er like begeistret over Tulipa turkestanica som jeg er, så bruk gjerne kommentarfeltet! Spesielelt om dere er uenige i meg, så folk som leser dette kan få et balansert inntrykk.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Disse har jeg i hagen for förste gangen iår. Jeg hadde jo flaksen å vinne dem hos deg i höst:-)

  De begynte å blomstre her for noen dager siden. Utrolig vakre, det blir nok flere av disse neste år!

  Håper du får en fortsatt god pinse!

  • Jeg har en super pinse, og jeg ønsker deg det samme! Og så ble jeg glad for å høre at du liker dine 😀

 2. Aldeles nydelige blomster bilder Anne! Mye å gratulere deg for: Flottere blogg enn noen gang med nytt utseende for en stund siden, Frokosttv som jeg desverre aldri får sett, men veldig morsomt å se deg fortelle om det og gratulerer med masse fortjente følgere på Facebook. Nyt at du er i siget og husk at jobbene ikke er gjort før du har hvilt ut. Klem fra Finnskogen!

 3. Et utrolig vakkert bilde! Du har virkelig klart å fange(!)hvordan tulipanene fanger sol og vind!!

  Jeg ønsker meg også denne tulipanen! (Og andre botaniske! Skulle gjerne fått flere tips, i tillegg til den gule du også har vist) Kjenner at jeg er litt lei av å grave ned nye løk hver høst, det virker liksom ikke helt «naturlig», og dessuten vanskelig midt i et staude-og rosebed. Mye bedre med alt som kommer opp like trofast år etter år – som stauder! Av samme grunn har jeg heller ingen sommerblomster i hagen min.. Fascinerende med det som «bor» der! (Men grønnsaker må man oftest dyrke hvert år, så de er jo et unntak(men vel ikke alle – asparges, f eks? Finnes det andre, tro?

  Med tiden oppdager man også mange fine tidligblomstrende stauder, føler litt at det er noe man gjør med alderen…!(Slik som lerkesporen du skrev om!)

  Og så finnes det mange andre fine løkblomster(som kommer igjen og igjen, og til og med sprer seg. Til og med den eksotisk utseende Allium(Purple Sensation), ikke bare kommer den igjen, men formerer seg også!

 4. Elsker disse som jeg kom tilfeldig over for noen år siden. Men det var helt gule! Har forgjeves prøvd å finne løk til disse gule. Kan du hjelpe?

 5. De er nydelige. Plantet mine første løker i høst og liker den kjempegodt.
  Jeg har nå latt de tørke, og akkurat klipt av frøkapslene. Har du noen tips hva jeg bør gjøre med de? Ønsker meg gjerne fler

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her