Tulipa clusiana ‘Peppermint Stick’

Jeg fortsetter å vise dere villtulipaner, nå har turen kommet til tulipa clusiana, og navnsorten ‘Peppermint Stick’. Jeg er littegranne usikker på om det egentlig er korrekt å kalle en navnsort for en villtulipan, men det virker slik på nett, så da så. Peppermint Stick er en ren clusiana tulipan, men en helt bestemt form av denne, det er altså ikke en hybrid som er så vanlig i tulipanverdenen. Trolig har noen en gang for lenge siden kommet over en spesiell tulipan blant alle de vanlige, og så startet å formere den opp. Endel av navnsortene på rene arter har nemlig oppstått av seg selv i naturen, helt uten tukling fra oss mennesker.

tulipa-Peppermint-stick2

 • Hvite blomster med rosa drag på utsiden av de ytterste kronbladene. Fargekombinasjonen minner polkagrisstriper, derav navnet peppermint stick. Helt i senter på blomsten er den mørk, med mørke støvbærere.
 • 25-30 cm høy (mine er lavere, blir vel høyere når de er etablert vil jeg tro).
 • Selve blomsten er kun fem cm (målt i høyde)
 • Folder seg ut i sol, heeeelt ut, og lukker seg for kvelden eller når det er overskyet.
 • Trives best i sol og i godt drenert jord.
 • Formerer seg med sideløker og utløpere.
 • Dersom de slutter å blomstre så kan det være på grunn av for mange sideløker, grav opp og del.

tulipa-Peppermint-stick1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Så flotte de er! Har virkelig fått sansen for tulipaner i år, og vil gjerne ha fler. Men hvor får jeg kjøpt sånne villtulipaner? Har ikke sett så mange av de…

  • Det selges mer av de enn en skulle tru, men de gjemmer seg jo fort bort blant de andre tulipanene. Jeg tror jeg telte over og fant åtte slag i Nelson sitt sortement i fjor, om jeg ikke husker feil da.

   Jeg planlegger en bloggpost på sensommeren med liste over hvem som fører villtulipanløker, det er fint å minne meg på det om det ikke har dukket opp en slik liste feks 15. august 😉

  • Ja, den står veldig fint igrunnen, folder seg pent sammen om kvelden og ut om dagen, og om kvelden ser de virkelig polkagris-stang-aktige ut

 2. Takk for flere gode tips om villtulipaner! Gjett om de skal plantes her til høsten…! Hyggelig å tenke på at de vil komme igjen år etter år, og kanskje til og med bli til flere! Høres jo mye bedre ut enn de andre som bare blir færre…!

  Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her