Allium + humle = sant! (og skjønt)

I utkanten av kjøkkenhagen har jeg stående noen hvite alliumer av sorten ‘Mount Everest’ som nå blomstrer. Store runde hoder som pynter opp, men som også er nyttige! Jeg tenkte ikke på det når jeg plantet de i fjor, men allium er faktisk en god humleplante 🙂

Allium er et fellesnavn som brukes på mange ulike flerårig prydløk som du setter på høsten. Det finnes en rekke ulike sorter og jeg skal ikke gå inn i detalj på det nå, men det vanligste er noen med store lilla hoder, bla sorten ‘Purple Sensation’. Prydløk/Allium er i nær slekt med våre ulike tradisjonelle spiseløker og blomsten (og løken) er spiselige (iallefall så er både ‘Purple Sensation’ og ‘Mount Evererest’ og ‘Giganteum’ det). Så en kindereggplante dette altså: Vakker, nyttig for humlen, og spiselig!

Når det i tillegg er en veldig fotogen plante så blir det enkelt å være hageblogger ;D

allium-humle2

allium-humle1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Så fantastiske bilder! Nesten så man kan ta og kjenne på humla og kjenne hvor pusete den er!
    Og jeg har også hvit allium i hagen, som noen sa, på avstand ligner de på svevende såpebobler, men det viser jo dine skarpe nærbilder at de ikke er!
    Og gøy at Mount Everest(og andre allium) er en humleplante, jeg har planer om å plante flere til høsten – utrolig effektfulle(og så liker jo ikke rådyr dem heller, og så formerer de seg og blir flere og flere fra år til år – utrolig bra plante!!

  2. Jeg har også sett at dette er en humlemagnet 🙂 Og de store blomstene gir jo plass til mange humler på en gang. Ellers så bringebærblomstene, som i seg selv er veldig unnselig å se til, også veldig populære 🙂 Akkurat nå!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her