Gartneri/hagesenter med spennende spiselige vekster i/nær Oslo?

Noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe noe spennende å supplere i kjøkkenhagen med? Uvanlige urter, spiselige blomster og grønnsaker som har kommet litt lengre enn mine nysådde? Veldig gjerne fra hagesentre som produserer de selv, men det er ikke avgjørende.

God Morgen Norge skal filme fra kjøkkenhagen nå før ferien, og jeg ser at med den farten de sådde plantene har så blir det ikke spenst i bedene… Dessuten så er det jo stas å ha litt smaker nå på forsommeren også, ikke bare på høsten!

Jeg er interessert i det meste, men tomater trenger jeg ikke flere av. Tomatervar en av få planter jeg fikk tyvstartet på planterommet og nå er de første tomatkartene her allerede. Hurra!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

  1. Ja, jeg anbefaler Plantebørsen/Brødrene Bergem i Lier, de har vanligvis veldig fine planter! I hvertfall har de en del krydder – jeg har ikke vært der på et par uker, men vil tro de har noe. Bo Gønt Foss Røyken har pleid å ha litt grønnsaker før om årene, (i år har jeg ikke vært der) og hvis de ikke har kan du kose deg i rododendron- hagen! Eller komme innom på Spikkestad på en kopp te. 🙂

    Lykke til, gleder med til flere bloggposter fra kjøkkenhagen!

    • Takk, det er mange som anbefaler plantebørsen! BoGrønt på Røyken har jeg jo hørt om, eieren sender meg litt info vær vår, men takk for påmindelsen 🙂

      Og du, te på Spikkestad høres jo veldig hyggelig ut da! Håper vi kan møtes i løpet av sommeren 😀

  2. Mjærum Staude- og urtesalg er et lite stykke unna (straks forbi Hobøl kirke), men har et fantastisk utvalg av planter, blant annet et eget drivhus for urter. Hagen er inspirasjon, der du kan se naturlig vekst og farger for mange av plantene i gartneriet. Hun selger planter som ikke er så vanlig andre steder, og er favorittgartneri sammen med Krukkegården i Ås; disse er også opptatt av et annerledes planteutvalg:)

    http://mjaerumgaard.blogspot.no/

  3. På Hvam landbrukskole får du fine planter,både til pryd og nytte.Ligger i Nes kommune,Akershus-ca 6mil fra Oslo

    • – Turi, takk for tipset, det blir feil vei for meg, denne sommeren, men fint å vite både for meg og andre lesere 🙂

  4. Jeg anbefaler gjerne Dyhre gartneri i Moss på grensa til Rygge. Dette er et fantastisk sted, planter av høy kvalitet. Unik atmosfære. Flinke folk med mye kunnskap. En perle som fortjener oppmerksomhet. Absolutt verd et besøk!!

    • – Jorunn, aha, takk! Jeg har nok fått tips om de før, men ikke søtten om jeg kom på hva de het når jeg nå hadde bruk for de, så takk 🙂

  5. Ila fengsel (i Bærum) har et eget gartneri med utsalg(drevet av innsatte), der jeg vet mange har kjøpt(billig!) små planter til grønnsakhagen opp gjennom årene, vet ikke akurat hvordan det er der i år(kom ikke innpå nettsiden i øyeblikket), men kanskje verdt et forsøk!

    Hilsen Annette

    • Hei Odd
      Tja, tenker du på gresset som vokser på hvitløken? Isåfall så er det bare å stappe hvitløksfedd i bakken, så kommer det gress opp.

  6. Hei 🙂
    Ta en tur til Vestre Pålsrød gård ved Dilling/Rygge, der er det masse urter og fint å gå seg en tur! Se: http://www.urtehagen.no
    (Supert å la mannen slå noen baller på Evje Golfklubb, mens jeg svinser i urtehagen) 😉

    God plantejakt!
    Hilsen Elisabeth :o)

  7. Hei 🙂
    Ta en tur til Vestre Pålsrød gård ved Dilling/Rygge, der er det masse urter og fint å gå seg en tur! Se: http://www.urtehagen.no
    (Supert å la mannen slå noen baller på Evje Golfklubb, mens jeg svinser i urtehagen) 😉

    God plantejakt!
    Hilsen Elisabeth :o)

  8. Har ikke fått vært der ennå, men har tenkt meg dit i løpet av ferien (som begynner straks). Er spent på hva hun har å by på i år 🙂

  9. Er du på vei mot Fredrikstad, veldig nært Hankø, så har vi søte små Gooseberry planter (5-6 cm) og noen romanesco kål planter til overs :-)God sommer!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her