Heucherablomstene! Tre skjønne skyer:

Det er ikke alle heuchera (alunrot) som har flotte blomster, men noen har det, og nå står ute i bedene nå og sprer glede. Vakre små rosa eller kremfargede skyer på høye lette spir. Jeg digger heuchera på grunn av bladene, men disse tre ville jeg gjerne hatt i hagen bare på grunn av blomstene også 😀

– tenker du er enig?

Ja, også er det med en bonusblomst nederst, en av de du neppe hadde kjøpt for blomstens del, men tett på så ble jo superkul da! 😉

heuchera-7
heuchera-8
Om jeg husker rett så er dette ‘Milan’, bladene kommer ikke så godt frem i dette lyset dessverre, men de er absolutt fine. (Alle tre bilder ovenfor).


heuchera-2
heuchera-1
heuchera-3
Jeg tror dette er ‘Root Beer’. Den har noen helt sykt røde blader, farger virkelig opp og synes på lang vei. Blomstene er danner en spennende kontrast til bladene.


heuchera-4
heuchera-5
Har ikke den fjerneste aning hvilken dette er. Bladene er mystisk lite tegnet, det er et svakt sølvmønster i de, men ikke mye og jeg kan ikke huske å ha så svakt tegnede blader. Den står i nokså mye sol nå, lurer på om det ville kommet bedre frem med mer skygge. Vel, jeg får se. Men blomstene er skjønne, og bladene er helt ok de også, ikke alle blader behøver å rope så høyt som Root Beer 😉


heuchera-9
heuchera-10
Denne visste jeg hva het før, men nå finner jeg det ikke igjen, nuvell, mulig jeg finner om jeg leser gjennom gamle bloggposter. Veldig pent bladverk selv om tua sturer litt i år og ikke er videre frodig. Blomsterstanden er ikke akkurat vakker, men, tett på så ser du jo at den har sin sjarme den også, med lupe, på knærne… 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Ugh! Fine! Ender opp med «bare en til» hver gang jeg er på et plantesenter.
    I kveld intet unntak 🙂
    Sammen med ti klematis … Hvilken vidunderlig tid …

  2. Heureca er en plante som nylig har fanget oppmerksomheten min. Men dessverre står hvis ikke dyrkingskunskapene mine til ståkarakter. 2 av 3 er døde!

  3. Kjempekule er de! Er så glad de fleste Heuchera’ene kommer med nye blader nå. Mange så ut til å være helt borte etter denne vinteren. De to du viser ligner faktisk veldig på to frodige jeg sådde fra en mix i fjor…

  4. […] noen av høstens varme farger i en bukett, du ser: Ringblomst,  blomkarse, solbrud, marikåpe, alunrotblomster, georginer, kornblomst,  frøstendene på rotseleri (jadda, jeg driver med mye rart) og bladene […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her