Nyttig informasjon om kjøkkenhage for dere som ser/så meg på TV2 i dag:

Hei 🙂
Om kun få minutter så kommer de hit fra God morgen Norge og skal filme fra kjøkkenhagen! Sendingen går direkte, med en teaser 7.15, og et mindre innslag kl 7.45 og 8.40 (ca). + at hele programmet går i reprise fra kl 10..
Det er aldri slik at jeg rekker å si alt om alt, det går nokså fort, så her er noen lenker jeg tror kan være relevante som utdypning for dagens program. Fyller på om jeg kommer på flere!

* Pallekarmer! Forklarer hvordan du lager en kjøkkenhage med pallekarmer, og hvor du kan kjøpe de.
* Andre høybed. Jeg viser fem alternativ til pallkarmene for de som ønsker å bygge høybed.

* Vi har bygget vårt egne veggdrivhus, her kan du se hvordan

* Hvordan ta siklinger av urter
* Hvordan direkteså

Det kommer etterhvert bloggposter på eplehekken og drueklatrestativet og bønneklatrestativet. Alle tre kom opp nå i løpet av helgen så jeg har ikke hatt tid til å vise det til dere.  Er det noe annet dere lurer på så spør gjerne, så skal jeg forsøke å svare (men det kan ta litt tid for jeg er trolig sliten når tvgjengen har gått).

Oppdatert etter sending: Tiden føyk helt fra oss i siste bolken og jeg fikk ikke sagt halvparten av det jeg hadde tenkt, så det får komme en bloggpost på det også truur jeg! Skulle både tyve tomater og demonstrere hvordan tynne i sådden og flytte små frøplanter, samt snakke om å stikle urter og høste salat og bladgrønnsaker, og gi råd om hvordan få butikkurtene til å overleve. (joda, jeg ser jo at planene var litt voldsomme..)
Jeg har byttet ut bildet jeg først la ut (av kjøkkenhagen) med ett av journalisten Camilla Blok og meg 🙂

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Hei. Kan man bruke vanlig maling eller beis på pallekarmene? Eller inneholder den giftstoffer?

  Takk for masse inspirasjon og nyttig info!

  • Tja, det har jeg faktisk ikke tenkt så hardt på så det kan jeg ikke svare godt på. Jeg _antar_ at det går fint med moderne maling (det var mye gift i maling før, det er nå sterkt redusert), men det var et godt spørsmål!

  • Jeg brukte treolje på mine pallekarmer. her i Larvik er det ingen forretninger som vil selge brukte pallekarmer, Felleskjøpet sier at de må returnere dem, og Plantasjen er altfor dyr. Jeg har heldigvis fått tak i mine helt tilfeldig. Men får dere ikke snegler oppi dem? Siste sommer hadde jeg et pallekarmbed i to høyder, og der kom de oppi. Nå har laget tre høyder som skal prøves til våren. Går det an å få dato når det kommer programmer på TV?

 2. Hei. Så deg på God Morgen Norge i dag, fine innslag 🙂 Jeg har ett par mindre trakassert til kjøkkenhage i år, membran håper å ut idé neste år med ett par pallekarmbed. Superhelt å finne så mye nyttig info om det 🙂 Når jeg er inne på bloggen din kan timene fort få ben å gå på, det er åååå masse interessant for en frelst hageentusiast!

  Men jeg har ett lite spørsmål, jeg er nemlig svaksynte, men får ikke til å zoome inn på tekst eller bilder? Er det ikke meningen det skal gå an?

  Ellers elsker jeg å innom bloggen din altså 🙂

  • Så fint å høre at du blir inspirert, hurra!

   Jeg skvatt litt når jeg leste at du ikke får til å zoome! Jeg får fint til å zoome på min maskin (mac) ved å bruke vanlig tastaturkombinasjon, har du pc? Fortell hva du bruker, så skal jeg høre med teknikeren min om det er noe han kan gjøre slik at det fungerer bedre for deg og andre svaksynte.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips